Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 5.10.2020 o 16:59, KlimekPL napisał:

Zetor taki jak szejsiontka, czyli 5211. Raz poszła dętka z lewej potem z prawej wiec czas na wymiane opon na mocniejsze. Kupiłem takie jak w linku powyżej ale radialne, i nie wiem czy nie lepszym wyborem byłyby diagonalki ale w sklepie nie było 

radialne czyli nalewki na 16 z dostawczaka, może i to będzie mocniejsze o ile sam podkład wytrzyma, choć na jakichś przyczepach czy wozach pełno tego typu opon jeździ i jakoś się to trzyma

Opublikowano

Na przyczepach i wozach mają lżej, w ciągniku przy skręcie nieraz hałdę ziemi przednia opona przesuwa, nie mówiąc o tym że w nalewkach jest większe ryzyko bicia, co przy wozie różnicy nie robi, a w ciągniku już tak. Nie ryzykował bym nalewek do ciągnika

Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

Siedzę kiedyś u sąsiada na wódeczce no i się skończyła.  Przyjechał jego zięć  a ten do niego masz flaszkę?  A młody mówi że niema.  A sąsiad do niego.  To za***rdalaj do sklepu, myślałeś że będziesz darmo moją córkę ruchał. 😂😂😂

Ja tak kiedyś miałem jak jechałem do kobiety późna godzina zaczyna się rozkręcać jest legancko tego, a tu teść  wparowuje może by my jakie 100 gram jebli i tak za każdym razem było 😂😂

Opublikowano
3 godziny temu, TheraRolnik napisał:

Nie ważne że potwór ważne że ma otwór 👍😅

Kobiety dzielą się na jednoworkowe, dwuworkowe i trzyworkowe

jednoworkowe - worek na głowę, żeby nie straszyła

dwu - worek jej i sobie

trzy - jej, sobie i psu, zeby nie stracił do ciebie szacunku po wszystkim :D

• Haha 4
Opublikowano
2 godziny temu, izydor6280 napisał:

radialne czyli nalewki na 16 z dostawczaka, może i to będzie mocniejsze o ile sam podkład wytrzyma, choć na jakichś przyczepach czy wozach pełno tego typu opon jeździ i jakoś się to trzyma

Wole z jakimś bardziej terenowym bieżnikiem bo czasem uj strzela jak nie można w ogóle w polu na miękkim skręcić 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, KlimekPL napisał:

Wole z jakimś bardziej terenowym bieżnikiem bo czasem uj strzela jak nie można w ogóle w polu na miękkim skręcić 

Nalewki na busoskich oponach mają bieżnik rolniczy

Edytowane przez stempos1980
Poprawa
Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Ja tak kiedyś miałem jak jechałem do kobiety późna godzina zaczyna się rozkręcać jest legancko tego, a tu teść  wparowuje może by my jakie 100 gram jebli i tak za każdym razem było 😂😂

A to czasem Gienek nie był ? 😂😂

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Tekst "legancko tego" od razu z Jarusiem z chłopaków do wzięcia się przypomina 😀

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, bratrolnika napisał:

no wiesz, każdy z nas ma swoją granicę wrażliwości i akceptacji...

5 godzin temu, zycietoniejebajka1 napisał:

A słyszał Ty kiedy? "worek na głowę i za ojczyznę?" 

🤣🤣🤣

Jest jeszcze jedno "kto wybrzydza, ten nie r**" :)

Opublikowano
13 godzin temu, soltys48 napisał:

Nr Masz odezwij się to pogadamy

20lst temu u mnie był koniec

Tak sobie przemyślałem że dla jednej krowy to kiepski pomysł. Więcej mycia niż dojenia. Teściowa naturzy się 3 może 4 razy do roku na Max tydzień to dam radę ręcznie wystrzyknąć. A numer miałem ale zmieniłem telefon (Z przymusu nie rozrzutności) i większość kontaktów poszło się j...ć

Opublikowano

Może ktoś wie jak podłączyć po kolorach gniazdo siłowe? U sąsiada w sprężarce rozkręcane było i stare gniazdo zakładane i robił to dalszy sąsiad. Sąsiad ma teraz problem który kabel do którego bo nie zobaczył jak było na początku. Ja strzelam że żółty to uziemienie a czarny na N a reszta to fazowe. Ale mogę się mylić.

IMG_20201006_183217.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, danielursus3p napisał:

I nigdy jej nie kujłeś😋

2 godziny temu, danielursus3p napisał:

I nigdy jej nie kujłeś😋

39 minut temu, mf362 napisał:

25 była by dobra cena jak za ciągnik 4x2

Od 35 można już znałeśc coś 4x4 niekoniecznie zetorka

A jak nie ma potrzeby kupna 4x4 bo będzie wykorzystywany  gdzie napęd nie potrzebny 

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Może ktoś wie jak podłączyć po kolorach gniazdo siłowe? U sąsiada w sprężarce rozkręcane było i stare gniazdo zakładane i robił to dalszy sąsiad. Sąsiad ma teraz problem który kabel do którego bo nie zobaczył jak było na początku. Ja strzelam że żółty to uziemienie a czarny na N a reszta to fazowe. Ale mogę się mylić.

IMG_20201006_183217.jpg

mus rozebrać przy silniku. Tak na chybił trafił to można zaświecić oczami...

Opublikowano
Dnia 5.10.2020 o 18:24, daron64 napisał:

Wracając do haka, to jest jeszcze opcja do ciut większego i mocniejszego sedana. Ale nim jeżdżę głównie, to wtedy musiałbym odpinany hak, żeby nie szpecił. A takie jak patrzyłem to ori koło 2k. A to trochę już dla mnie przy dużo jak do okazjonalnego wożenia.

A tak trochę w temacie przyczepka - wożenie złomu. Patrzyłem sobie ostatnio na ten mój złom i sporo trzebaby było pociąć. No i zastanawiałem się nad palnikiem. Powiedzcie jest jakąś większą filozofia w posługiwaniu się nim? No i czy takie zestawy z allegro po 5stow z butlami do czegoś się nadadzą?  

Jak oryginał za drogo to ten hak słupsk (sam dziś zamówiłem ) Są dwie opcje , zwykły albo droższy o 200 zł szybko ściągalny , albo zwykły i dwie śrubki odkręcić jak rzadko używany to żaden problem , albo oryginału gdzie na szrotach szukać .

Co Ty tyle złomu masz czołg jaki przytargałeś , flexem nie pujdzie , lepiej się dobrze zastanów , zamiast kupować za 500 zł palnik to weź kogoś za tyle samo wynajmij z palnikiem . A co do flexa to nie taka łatwa sprawa grube elementy wolno idą , a jakieś pokręcone czy ściśnięte kalectwa mogą narobić jak tarczę zaciśnie i wyrwie . 

A jest opcja ze spawarką jeszcze też można poprzepalać .

Opublikowano

No właśnie ja mówię do sąsiada ze przed rozebraniem to najlepiej zdjęcie zrobić to wiadomo co do czego a tak nikt tego nie dopilnował i tak właśnie myślałem że pewnie trzeba będzie przy silniku patrzeć. Powiem mu jutro żeby tak robić, dzięki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v