Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

W zamian mogę zaproponować c330m, rocznik 91, pierwszy właściciel, tylko w niedzielę do kościoła jezdzone, i to nie w każdą, przebieg bagatela 10000mtg, machniom???

do kościoła 

ale nie pisałeś że ten kościół w watykanie 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Bananek napisał:

widział, ale to nie Ty chyba.

A kto by pamiętał wszystkie głupoty które człowiek robił za łepka😂

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
6 godzin temu, stempos1980 napisał:

Zrobił byś fotki w trzydziestce jak to jest zamontowane  chociaż ja muszę wywalić chyba całą kolumnę albo wycinki zębate zakupić nowe bo chyba są krzywe

jak chcesz to jutro mogę Ci fotki wysłać,mam w trzydziestce zamontowane już 1,5 roku i bajka jest do sześćdziesiątki też będę zakładał

Opublikowano

Pytanie czy prawda czy fałsz .

Kombajn cztery bębny w młocarni, sześć wytrząsaczy, prawie 18 ton masy własnej i ponad 460 koni pod maską. A zużycie paliwa? Może się to wydawać niewiarygodne, ale najnowszy przedseryjny kombajn zbożowy Claas Lexion 6800 w trakcie testów polowych w Polsce schodził w pszenicy do rekordowo niskiego poziomu 9 litrów na hektar. Porównywalna maszyna poprzedniej generacji – kombajn Lexion 670 – potrzebował o 5–6 litrów więcej.

Opublikowano (edytowane)

a dalej nie chce mi się jeździć (bo pewnie będę musiał z nim jechać przywieźć jakby coś

Może ktoś coś???

Czytam i pierwsze co mi do głowy przychodzi - jak sołtys już na lawecie wiezie - patrzę post niżej - jest i on :)

Ostatnio zastanawiałem się czy nie pomalować przyczepy na niebiesko, i widzę że dobrze zrobiłem że nie pomalowałem, paskudnie to wygląda

@soltys48

Jak już o kolorach mowa - może ktoś coś doradzi.

Robi się remont obory, no i jej część - drewniana stodoła - została rozebrana i w jej miejsce będzie postawiona mała wiatka, taką tylko żeby parę balotów matuli podrzucić pod dach. No i tak sobie wymyśliłem, że majstry zrobią to po prostu na kilku słupach i dach i boki obije się blacha. Dach na oborze jest eurofala (ciemnoczerwona), ściany będą otynkowane i najpewniej niemalowane, więc szare. Dobudówka będzie "doklejona" ze szczytu z dachem jednospadowym (spadek na zewnatrz, nie do tyłu).Na pokrycie  dachu pójdzie podobny kolor jak jest na oborze. 

No i po tym wstepie dochodzimy do właściwego pytania - jaki kolor, waszym zdaniem byłby odpowiedni na ściany, żeby to wszystko jakoś znośnie wyglądało? Myślałem o takim jak dach, połowica mówi że siwy. 

Czy może w ogóle odpuścić blachę i dać dechy?

Wiem, że problemy mam niesamowite, ale akurat obora jest przy drodze na zakręcie i jak ktoś jedzie to pierwsze co będzie widział to ta dobudówka, więc musi być ładnie, co by mnie palcami nie wytykali 🤣

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Dlaczego większość postów jet w takiej jakby zielonej ramce , a np @griga w ... brązowej ? Znowu nowy mod czy cóś ?

Opublikowano

Podzielam zdanie połowicy. Siwy. Szkoda że blachy nie masz w stalowym kolorze. 

Opublikowano
20 minut temu, daron64 napisał:

Czytam i pierwsze co mi do głowy przychodzi - jak sołtys już na lawecie wiezie - patrzę post niżej - jest i on :)

Jak już o kolorach mowa - może ktoś coś doradzi.

Robi się remont obory, no i jej część - drewniana stodoła - została rozebrana i w jej miejsce będzie postawiona mała wiatka, taką tylko żeby parę balotów matuli podrzucić pod dach. No i tak sobie wymyśliłem, że majstry zrobią to po prostu na kilku słupach i dach i boki obije się blacha. Dach na oborze jest eurofala (ciemnoczerwona), ściany będą otynkowane i najpewniej niemalowane, więc szare. Dobudówka będzie "doklejona" ze szczytu z dachem jednospadowym (spadek na zewnatrz, nie do tyłu).Na pokrycie  dachu pójdzie podobny kolor jak jest na oborze. 

No i po tym wstepie dochodzimy do właściwego pytania - jaki kolor, waszym zdaniem byłby odpowiedni na ściany, żeby to wszystko jakoś znośnie wyglądało? Myślałem o takim jak dach, połowica mówi że siwy. 

Czy może w ogóle odpuścić blachę i dać dechy?

Wiem, że problemy mam niesamowite, ale akurat obora jest przy drodze na zakręcie i jak ktoś jedzie to pierwsze co będzie widział to ta dobudówka, więc musi być ładnie, co by mnie palcami nie wytykali 🤣

Daj plandeke, bok z nacxepy z nzpisem : miejsce na reklamę :

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Agrest napisał:

Podzielam zdanie połowicy. Siwy. Szkoda że blachy nie masz w stalowym kolorze. 

Blachy nie mam jeszcze w żadnym kolorze, dopiero będę jutro zamawiał(chyba że to jakiś żart miał być, czy coś)

https://pruszynski.com.pl/t18dr-dach,prod,59,2238.php

Zakładka "kolorystyka" i pokazuje wszystkie. 

Czy to w ogole brac połysk, czy mat?

Na dachu jest kolor, ktoremu najbliżej do ral 3005, albo rr028

6 minut temu, jacek3773 napisał:

Daj plandeke, bok z nacxepy z nzpisem : miejsce na reklamę :

W sumie taką plandeka zwykła za 30zl, tylko laty gęściej powiem żeby dali 🤣

Edytowane przez daron64
Opublikowano
34 minuty temu, galan99 napisał:

Pytanie czy prawda czy fałsz .

Kombajn cztery bębny w młocarni, sześć wytrząsaczy, prawie 18 ton masy własnej i ponad 460 koni pod maską. A zużycie paliwa? Może się to wydawać niewiarygodne, ale najnowszy przedseryjny kombajn zbożowy Claas Lexion 6800 w trakcie testów polowych w Polsce schodził w pszenicy do rekordowo niskiego poziomu 9 litrów na hektar. Porównywalna maszyna poprzedniej generacji – kombajn Lexion 670 – potrzebował o 5–6 litrów więcej.

Auto 110KM 1500kg masy własnej potrafi spalać w cyklu mieszanym 5l/100km, to i pewnie kombajn da radę 9l , jak pszenica 2t/ha

Opublikowano
13 minut temu, krzysztof1987 napisał:

sołtys kupiłeś ładowarke 

??

@soltys48

NIEEEEEE........... łeb mi pęka na sama myśl...

Kutwa ponad 20szt obejrzanych i dooopa, albo mam za wysokie wymagania albo wszystko co oglądałem to szroty.

Daje sobie czas max do 10-15 lutego jak nie znajdę odpuszczam do jesieni

Opublikowano

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/aktualnosci_/policja-zatrzymala-ciagnik-z-cofnietym-licznikiem-jak-tlumaczyl-sie-rolnik/?fbclid=IwAR1hP-UaVV_O9noUzRtXNiC5vowzqxRYPzJftf9xNpJIW5UavlBfuiTVLrs k**wa jak tu żyć w kraju z przepisami dla złodziei i nie uczciwych ludzi Nie ma to jak zrobić prawo ch*ja warte . Setka w sklepie kosztowała blisko 5 złotych teraz blisko 7 Wszędzie jakieś podwyżki ale przecież w kraju się dobrze żyje a jeszcze wymyślają podwyżki z napojami słodzonymi 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v