Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hoodoowca napisał:

Panowie ,szukam sieczkarni do Bizona w dobrym stanie i rozsądnej cenie.

Skąd jestes? W Pzl mam dobra w dobrej cenie.

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano (edytowane)

@bratrolnika ,planuję naprawę przyczepy wywrotki 4 t .Siłowniki są bardzo porysowane (są duże rowki) i strasznie ciekną. To głównie z powodu dziurawego dna .zawsze coś tam się na nie z góry sypało (piach ,gruz itp).Moje pytanie brzmi- Czy warto naprawiać takie siłowniki w wyspecjalizowanym zakładzie,czy lepiej nowe kupić?

Jak możesz to daj namiary na niedrogi sklep z takimi rzeczami .Z góry dzięki za odp.

Edytowane przez rocknrollnik1
Opublikowano

pół dnia kiedyś tłukłem oponę z przyczepy niemki, chyba do nowego siedziała, gniotłem łyzką turem, najezdzałem traktorem, młoty, kliny, kątowniki  i nic, zawiozłem na wulkanizację tir i w 10 min zdjęli za 2 czy 3 dyszki. Szkoda było czasu i zdrowia na to. Tak była przyrdzewiała, tak trzymało jakby obspawal.

Opublikowano

to tak jak ja w przyczepie. ojciec gada do mnie co będziesz płacił, sami zdejmiemy. najpierw pierścień, a potem już raz dwa. po 5h bicia młotem sam zaproponował żeby do wulkanizacji zawieźć. 20 minut, 20zl i zrobiona. jeszcze takiego pierścienia to i oni nie widzieli. opona go trzyma. opona też wyjatkowa ponoć. 14 płócien.

• Like 1
Opublikowano
Bananek napisał:

to tak jak ja w przyczepie. ojciec gada do mnie co będziesz płacił, sami zdejmiemy. najpierw pierścień, a potem już raz dwa. po 5h bicia młotem sam zaproponował żeby do wulkanizacji zawieźć. 20 minut, 20zl i zrobiona. jeszcze takiego pierścienia to i oni nie widzieli. opona go trzyma. opona też wyjatkowa ponoć. 14 płócien.

14 pr to nic nadzwyczajnego w wozie paszowym jest 10/15.3 18pr jak zawiozłem na wulkanizacjię i powiedziałem by nabili 7at to się zdziwił

stempos1980 napisał:

I to jest opona a nie jak teraz kupi się nową i zaraz się rozlatuje

To kupuj 14 pr a nie 10 lub 8

bratrolnika napisał:

@szymon09875 dobrze kojarzę że ty ciąłeś czy tam sprzedawałeś przyczepy samozbierające??? nie ostał ci się tam jakiś podbierak???

zbierającą robisz🤔

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

@szymon09875 dobrze kojarzę że ty ciąłeś czy tam sprzedawałeś przyczepy samozbierające??? nie ostał ci się tam jakiś podbierak???

Kojarzysz dobrze, ale pojechało na hutę, może jakieś części by się znalazły. Coś konkretnego szukasz?

• Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, rocknrollnik1 napisał:

planuję naprawę przyczepy wywrotki 4 t .Siłowniki są bardzo porysowane (są duże rowki) i strasznie ciekną. To głównie z powodu dziurawego dna .zawsze coś tam się na nie z góry sypało (piach ,gruz itp).Moje pytanie brzmi- Czy warto naprawiać takie siłowniki w wyspecjalizowanym zakładzie,czy lepiej nowe kupić?

jak mocno porysowane to na złom , dasz do zakładu to zostanie Ci stara obudowa reszta nowa , to dużo nie zaoszczędzisz albo i wcale jak nietypowe tłoczyska . Chyba że znajdziesz zakład co regeneruje tłoczyska 

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

zbierającą robisz🤔

Brat ma t072, i osłon na palce podbieracza dostać nie można nigdzie a kilka trzeba zmienić

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

konkretnego szukasz

Osłony na palce podbieracza, takie blaszki wygięte w łuk

Oczywiście miałem już telefon od "tego co ma wszystko" , no i wychodzi na to że to też ma, o ile będą pasować 

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, bratrolnika napisał:

Brat ma t072, i osłon na palce podbieracza dostać nie można nigdzie a kilka trzeba zmienić

Oczywiście miałem już telefon od "tego co ma wszystko" , no i wychodzi na to że to też ma, o ile będą pasować 

Na olx-ie znalazłem do tego modelu kompletny podbierak za 7 stówek. 

@bratrolnika

https://www.olx.pl/oferta/czesci-samozbierajaca-t072-CID757-IDDxTKe.html

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
10 godzin temu, Uziu92 napisał:

pół dnia kiedyś tłukłem oponę z przyczepy niemki, chyba do nowego siedziała, gniotłem łyzką turem, najezdzałem traktorem, młoty, kliny, kątowniki  i nic, zawiozłem na wulkanizację tir i w 10 min zdjęli za 2 czy 3 dyszki. Szkoda było czasu i zdrowia na to. Tak była przyrdzewiała, tak trzymało jakby obspawal.

Ja też różne gimnastyki z tymi dużymi kołami przeszedłem i dzisiaj tirowcy zrobili za 80 zł bo dętka przyszczypana.

Opublikowano
47 minut temu, bratrolnika napisał:

Zgnite były u mnie, no u niego jest wszystko :D

• Like 1
Opublikowano

Plac duży 😁

16 minut temu, marian7k napisał:

Ja też różne gimnastyki z tymi dużymi kołami przeszedłem i dzisiaj tirowcy zrobili za 80 zł bo dętka przyszczypana.

A pisałem od razu 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Było mówić wywiozłem prawię kompletny na złom

A tak nawiasem ile można wołać za taką rotacyjną

96652953_693219078163517_3144678980007755776_n.jpg

97987352_554896808772597_874332771688906752_n.jpg

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v