Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem, nie znam się. Po dwóch latach nie było żadnych jakichś negatywnych skutków. Śruby normalnie lekko wyszły z obudowy 

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

@daron64 ja mam graphite i na prawde szczerze polecam, ma juz chyba z 4 lata, raz wymieniłem szczotki (19 zl z wysylka). Dalem za nia  cos kolo 150 zl, moim zdaniem warta tej ceny. 

Ja na Yato niby też nic złego powiedzieć nie mogę, ale ten przycisk co parę miesięcy muszę wymieniać, do tego jakieś niedopasowane, że ciężko wcisnąć do kupy. Ostatnio jak zamawiałem dwa komplety, to jakieś grosze, a za wysyłkę chyba 25zl..

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, daron64 napisał:

@kizak

A gdzieś na necie czytałem, że to zależy, że niektóre może przyciągać. No nic. Wezmę te najtańsze, nie będzie żal w razie czego :) Wczoraj wierteł parę zamówiłem, rękawiczki, dziś wezmę ten złom i cała kasa za pług poszlaaaa :)

A w ogóle może ktoś poleci jakaś szlifierkę do okolic 3stow?

Kiedyś stara się zajezdzila i w lokalnym sklepie kupiłem Einhell, bo nic innego nie mieli, padł przycisk od blokady tarczy i zaraz się syfu napchalo i przekładnie zrzarlo. W tamtym roku kupiłem z jakimiś innymi gratami Yato jakieś (na tabliczce 1100w) i już dwa razy wymieniałem te blokadę - dramat jakiś z tym gównem. Nie wiem jaka ona ma realna moc, ale do moich potrzeb w zupełności by wystarczyło. Ktoś coś poleci? Bosh, Makita?

masz dobrą 125mm nie chińczyk czy inny wynalazek, 3miesięczną z gw na dwa lata dałem 150zł z wys, boszkę z chin sobie odpuść, no chyba że upolujesz germańca ew robionego w węgrach, Elektronarzędziom nie liczę lat, przekładam to na wykonaną robotę i to przekłada się na moją ocenę , a trochę tego w garażu jest.

image.png

Edytowane przez jacek3773
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, michal97 napisał:

@hubertbNa tych zdjęciach są chyba dwa ruski, różnią się naklejkami i na zdjęciach tabliczek są różne daty produkcji.

Felgi mają też inne kolory, jeden ma cały blok wymalowany, drugi chyba oryginał kolor bloku

Edytowane przez sladan
Opublikowano
1 godzinę temu, szmergiel napisał:

to napewno nie ten co 2 lata temu. byl w styczniu taki wystawiony. poznalem po wozku i jeszcze 2 detalach .cene i godziny to tylko na pw

Szmergielku ty w temacie mocno siedzisz. Co takiego ma claas że jest tak rozchwytywany a czego nie ma jd, bo te nie znajdują tak szybko kupca. Gdzie dla mnie kombajny jd są bardziej udane, w sensie że proste w budowie, gdzie z opinii użytkowników ludzie raczej co mieli i jedne i drugie bardziej zadowoleni z JD. Mówię tu na przykład o modelach claas 98 i jd 1177.  

Opublikowano
7 minut temu, kellyq napisał:

tylko że u tego handlarza stoi tylko jeden taki rusek

To oznacza że został ten gorszy, z pół roku temu też się tak nadzialem z samochodem, u handlarza w Plocku byly dwa, jeden czerwony ladny, a drugi ceglasty, że kondon to juz po zdjęciach było widać. Dzwonię, tłumacze że czerwony chce zobaczyć, tak, jest, wszystko w porządku, zaprasza. Jadę, a tam na placu tylko ten ceglasty zj**, a dziad mówi że czerwonego już nie ma, i ze myślał że o tego chodzi....

Opublikowano
5 minut temu, danielursus3p napisał:

Szmergielku ty w temacie mocno siedzisz. Co takiego ma claas że jest tak rozchwytywany a czego nie ma jd, bo te nie znajdują tak szybko kupca. Gdzie dla mnie kombajny jd są bardziej udane, w sensie że proste w budowie, gdzie z opinii użytkowników ludzie raczej co mieli i jedne i drugie bardziej zadowoleni z JD. Mówię tu na przykład o modelach claas 98 i jd 1177.  

To samo co maja w sobie zetory, kazdy z kim bys nie gadał wie ze za te pieniadze mozna kupic lepszy ciagnik, ale kupi zetora bo to zetor.

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

@kizak

A gdzieś na necie czytałem, że to zależy, że niektóre może przyciągać. No nic. Wezmę te najtańsze, nie będzie żal w razie czego :) Wczoraj wierteł parę zamówiłem, rękawiczki, dziś wezmę ten złom i cała kasa za pług poszlaaaa :)

A w ogóle może ktoś poleci jakaś szlifierkę do okolic 3stow?

Kiedyś stara się zajezdzila i w lokalnym sklepie kupiłem Einhell, bo nic innego nie mieli, padł przycisk od blokady tarczy i zaraz się syfu napchalo i przekładnie zrzarlo. W tamtym roku kupiłem z jakimiś innymi gratami Yato jakieś (na tabliczce 1100w) i już dwa razy wymieniałem te blokadę - dramat jakiś z tym gównem. Nie wiem jaka ona ma realna moc, ale do moich potrzeb w zupełności by wystarczyło. Ktoś coś poleci? Bosh, Makita?

Bosch teraz g*wno robi . Bierz hitachi ,flexa

Opublikowano
42 minuty temu, danielursus3p napisał:

1177 to najlepszy model johna w tej półce i się ceni bardzo i schodzi jak ładny jest. john się spieprzyl robiąc tzw Brazylijczyk i dużo ludzi uciekło od nowszych bo to szmelc. cenę cena i jeszcze raz cena.claas w to poszedł robiąc tanie traktory.hujnia z grzybnia w stosunku do johna oryginała a nie jakiegoś m. kombajn nowszy to tylko claas.ciagnik john deere. zapłacisz i masz. starszy 1177 ok bo 1170 to lepiej na wódkę i panienki puścić niż to kupić tak samo jak traktory claasa. najlepsze jest jak ktoś pieprzy że tam silnik johna siedzi a tam jest nspisane jd tylko i pochodzi z Pakistanu. chcesz dobre to trzeba zapłacić.tanie jest dla tych co ich na to stać

Opublikowano

Nie wiem może zależy od rejonu kraju ale jedne kombajny są bardziej popularne drugie mniej. Może i szerokość hederu może mieć wpływ na decyzje o zakupie. Bo z tego co się orientuję a dodam ,że nie siedzę w ogłoszeniach to JD z szerokością 3,90 raczej niema , a wydaje mi się ,że ta szerokość jest najczęściej spotykana.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v