Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 godzin temu, szymon09875 napisał:

Jak wprowadzili te przepisy o przekroczeniu prędkości o 50 i zabraniu prawka, oraz o przewozeniu wiekszej ilosci osob niz w DR to mialem kontrole policyjna i pytalem ich jak to jest. Powiedzial ze jak jedzie was 4 a moze osob to poza kierowca kazdy moze miec dziewczyne jakas na kolanach 😄 jak bedzie 3 osoby więcej jak w dowodzie prawko zatrzymane 😄 Wczoraj mialem przygodę ze strozami prawa...  Na polnej drodze mnie zatrzymali, nie miałem przy sobie dowodu ani OC a oni w systemie nie widzieli aktualnego stanu i stalem tak 30 minut zanim wyslali mi z domu zdjecie polisy i dowodu, a dzis juz slyszalem ze podobno pijany jechalem i dlatego tak dlugo mnie trzymali 😄

Na 3 miesiace zatrzymuja, jeśli będziesz jechał w tym czasie zabieraja na 6 a jesli 3 raz w przed oddaniem uprawnien cie zatrzymaja juz egzamin tylko 

Czyli co jak pojadę 55 zatrzymają?

Opublikowano
Uziu92 napisał:

a jak u was z tablicami na traktor bo widzę niektórzy mają jak w samochodzie jednorzędowe duże , u mnie tylko małe dają , dużej nawet opcji nie ma

U mnie kobieta pytała jakie chcę, do wyboru, nawet z kilku numerów mogłem wybrać.

Opublikowano
1 godzinę temu, GR_Stachnik napisał:

Sołtys tą ładowarkę oglądałeś? w budżecie byś sie zmieścił https://www.olx.pl/oferta/ladowarka-teleskopowa-claas-ranger-925-CID757-IDCXmSv.html

Nie, jakoś mi nie po drodze z nim

1 godzinę temu, Agrest napisał:

@bratrolnika a może Twój młody by sie zainteresował?

Opublikowano
Uziu92 napisał:

a jak u was z tablicami na traktor bo widzę niektórzy mają jak w samochodzie jednorzędowe duże , u mnie tylko małe dają , dużej nawet opcji nie ma

A pytaleś o inne? mówisz że na taki format masz miejsce i nie robią problemu i pamiętaj że urzędnik jest dla Ciebie

Opublikowano

Chłopcy mam w ciągniku pęknięty blok ale profesjonalnie zespawany i wygładzone klejem do metalu ,pomalowane i trzy lata żadnego śladu w tym miejscu . mam o tym fakcie powiedzieć kupującemu ??

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

Chłopcy mam w ciągniku pęknięty blok ale profesjonalnie zespawany i wygładzone klejem do metalu ,pomalowane i trzy lata żadnego śladu w tym miejscu . mam o tym fakcie powiedzieć kupującemu ??

Witac to ? W którym miejscu za pompą? 

Opublikowano
slawek74 napisał:

Uziu92 napisał:

A pytaleś o inne? mówisz że na taki format masz miejsce i nie robią problemu i pamiętaj że urzędnik jest dla Ciebie

pewnie że tak , nawet mowy nie było o innej niż dwurzędowa

Opublikowano

Dzwoniłem informacyjnie o mf 4270. W pełni mechaniczny, bez rewersu😳

No i nie łapię jak tam wygląda skrzynią.

Gość mówi że są tylko 3 biegi i wsteczny plus przełożenia. 

4 i wsteczny jestem w stanie zrozumieć ale 3 to miały w latach 70-tych.

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

Dla uczciwości - tak, bo to zawsze słabsze miejsce.  Nie ma wpływu na pracę silnika, ale jak sie np zagotuje płyn, może w tym miejscu ponownie pęknąć (tfu tfu)

4 minuty temu, mf362 napisał:

Witac to ? W którym miejscu za pompą? 

To nie jest po rozmrożeniu czy urwanym korbowodzie ,tylko w miejscu łączenia silnik i obudowy sprzęgła pod rozrusznikiem . z bliska trochę widać😏

1581248322519-1517969081.jpg

Opublikowano

Dwa lata temu przy przerejestrowaniu ciągnika z czarnej tablicy kwadratowej to pytała kobieta czy chce taką samą czy podłużną. Znajomy w c-360 ma założoną podłużną na dachu i dobrze podświetlona. A z tym wybieraniem numerów to w bialskim teraz za bardzo nie chcą dawać wyboru bo ludzi w urzędzie tyle że przez cały dzień nie wyrabiają z rejestracją i chcą jak najszybciej załatwić klienta.

A z tą rejestracją na dwie osoby, to montaż fotela pasażera może być w zakładzie mechanicznym gdzie jest też okręgowa stacja kontroli pojazdów i wtedy z papierem do WK o drugi dowód/zmianę liczby osób? Czy mogę sam zamontować i na przegląd jechać i wtedy taki papier wystawią?

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Dzwoniłem informacyjnie o mf 4270. W pełni mechaniczny, bez rewersu😳

No i nie łapię jak tam wygląda skrzynią.

Gość mówi że są tylko 3 biegi i wsteczny plus przełożenia. 

4 i wsteczny jestem w stanie zrozumieć ale 3 to miały w latach 70-tych.

Ze co?? Skrzynia jak w IMT??

Sąsiadowy był na rewersie

Opublikowano

Ten zupełnie mechanik, ale nie umiałem się z gościem dogadać, po mojemu myli zakresy z biegami, bo aż nieprawdopodobne. 

A i ma jeden guzik na zmianę półbiegu. Tylko czy w górę czy w dół? Może dlatego że tego nie widziałem to nie pojmuję.

Bo w mf z 87r mam 4 biegi i wsteczny na każdym zakresie

Opublikowano

taa przeważnie jak coś w skrzyni nie działa to wciskają że taka skrzynia jest i takie były i jest wszystko dobrze i tak jest fabrycznie 😁 a tablicy nie chciała dać innej ni cholery , albo mała albo wcale nie rejestrujemy i tyle było gadki

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Ten zupełnie mechanik, ale nie umiałem się z gościem dogadać, po mojemu myli zakresy z biegami, bo aż nieprawdopodobne. 

A i ma jeden guzik na zmianę półbiegu. Tylko czy w górę czy w dół? Może dlatego że tego nie widziałem to nie pojmuję.

Bo w mf z 87r mam 4 biegi i wsteczny na każdym zakresie

Coś kręci ....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v