Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sławek zza Piotrkowa do Warszawy pustaki woza po 700-750 zł netto, a ładunku 24 tony, to o czym ta dyskusja. Około 200 km wychodzi 

Opublikowano
3 godziny temu, wojtal24 napisał:

no on jest chyba gdzies od Twojej strony z okolicy Solca

Nie mam pojęcia skąd dokładnie, ale to co ma na tych filmikach totylko trochę mądrzejsze niż tamci z MST. 

1 godzinę temu, igor10246 napisał:

to tym bardziej na kołach, na dorarcie trasa jest bardzo fajna, najlepsza po miastach żeby co chwila zatrzymywać i ruszać  

I tłuc się nim pół dnia, bo przecież remonty dróg. Dodatkowo z silnikiem po naprawie głównej to już słabo piłować go wysokimi obrotami. 

Opublikowano

Przekracza budżet, chyba że do podreperowania drobnego, ale te 2054 i pochodne w uj kukurydzy kosiły, kilka egzemplarzy oglądałem to sporo kombajnów mimo zapewnień sprzedawcy że nie kosił kukurydzy, widać gołym okiem było że w kukurydzy tylko trzaskały hektary. Wystarczyło włączyć kombajn na 3 minuty. Przynajmniej te co oglądałem w większości po kukurydzy.

Opublikowano

Czasami cos sie trafi z fajnym przebiegiem. Kolega z miesiąc temu przyprowadził 2054 w stanie praktycznie ideał ale 180 tyś trzeba za takiego dać.
Ogólnie u nas jest taka prywatna firma naprawiająca maszyny rolnicze to z gościem gadałem to mówił że jd jest prostszy w ewentualnych naprawach 

https://www.otomoto.pl/oferta/john-deere-2256-2001r-250-km-8-1l-motor-heder-4-85m-z-wozkiem-ogumienie-800-ID6Ddvuy.html?

https://www.olx.pl/oferta/john-deere-2256-2254-CID757-IDHzhkX.html#ebe412745d;promoted

Te dwa fajne

Opublikowano

Gołym okiem widać że prostszy w naprawie. I jakoś lepiej mi się kosi JD jak claasem o tych starszych mówię 1177 bo takim miałem okazję kosić. 

Opublikowano
1 godzinę temu, hardkor113 napisał:

Heder mi sie nie podoba widać że na środku już jest przegięty.

Ja to bym szukał na twoim miejscu john deere 2256-2056.Już kawał maszyny na uslugi w sam raz

Wiecie co mi nigdy nie grało w Claas. Silnik zamiast zbiornika. Wg mnie nie ta kolejność.

• Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Przekracza budżet, chyba że do podreperowania drobnego, ale te 2054 i pochodne w uj kukurydzy kosiły, kilka egzemplarzy oglądałem to sporo kombajnów mimo zapewnień sprzedawcy że nie kosił kukurydzy, widać gołym okiem było że w kukurydzy tylko trzaskały hektary. Wystarczyło włączyć kombajn na 3 minuty. Przynajmniej te co oglądałem w większości po kukurydzy.

Kombajn 20 lat i chciałeś extra stan? Nie ma tak. Albo wyszukasz drogi i w dobrym stanie ( cos i tak do poprawy ) albo kupujesz gorszy i robisz gruntowną odnowę... Z ciekawości zapytam jak rozpoznałeś ze po kukurydzy są? 

Opublikowano
migacz napisał:

1 godzinę temu, hardkor113 napisał:

Heder mi sie nie podoba widać że na środku już jest przegięty.

Ja to bym szukał na twoim miejscu john deere 2256-2056.Już kawał maszyny na uslugi w sam raz

Wiecie co mi nigdy nie grało w Claas. Silnik zamiast zbiornika. Wg mnie nie ta kolejność.

Mi sie claasy ogolnie nie podobaja. Jedynie co to tylko tucano ale o tym nawet nie mysle bo mnie nie stac. Taki jd jak na swoje lata konstukcyjnie fajna maszyna i akurat na moja kieszen.Ale narazie nie ma co myslec sa wazniejsze wydatki.

Opublikowano
4 godziny temu, igor10246 napisał:

też tak mam, pełno tego, nie ma grzie trzymać i wieczyburdel w garażu, już 3cie pomieszczenie będzie się zbierałp. a raz rocznie porządna przyczepka pełna złomu wyjeżdża a ilość nie maleje 

U mnie to samo. Tylko ja nie wywożę, bo nie zebrałem się kupić przyczepki :) mam dwa pomieszczenia  zwalone (do przebrania) i parę kup na dworze, też by trzeba było trochę przebrać, co grubszy materiał wyciąć zostawić. Ale zanim ją się do tego zbiore? 🤷

40 minut temu, bratrolnika napisał:

Ktoś szukał,nie @daron64???

https://www.olx.pl/oferta/wal-cambella-1-6m-CID757-IDHxe3Z.html

Jakby co to niedaleko mnie, albo naczelnego transportowca forum- @6465

Szukał, nie szukał. Patrzę i jakby coś taniego się trafiło to bym kupił. Ale narazie muszę ruszyć z remontem 7011, żeby wiedzieć jak dokładnie finansowo będę stał, bo znalazłyby się ważniejsze wydatki.

33 minuty temu, 6465 napisał:

Przywiozłem z mazur siewke to jak będzie trzeba to się i wał wywiezie. 

Kiedyś temu Piotrkowi na gągolin przywozilem talerzowke z Augustowa. 

Jak coś będzie po trasie, to będę miał to na uwadze :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v