Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Przy montażu gazu niech sprawdzą kolektor dolotowy a dokładnie klapy. Ten silnik lubi psuć cewki zapłonowe które do tanich nie należą. O taniej instalacji gazowej do niego zapomnij, muszą tu być dość dobre wtryski oraz bardzo dokładny montaż. 

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, hubertb napisał:

Panowie mowa jest o vektrze c która wpieprza ruda szmata bez względu na wiek i przebieg. Tu nie ma co łazić z miernikiem lakieru tylko trzymać się od strupa z daleka. 

ale pierdzielisz....Mialem z 50 vectr c albo i lepiej ze wszyatkich rocznikow i jedyne to rdzewieje to ranty blotnikow od odpryskow, a nagminnie juz z racji wieku sanki pod silnikiem. Sam mam vc z 2004 roku 3.2 v6 cosmo sam od gebelsa kupowalem i oprocz pakingowych jakis wgniecen zero rdzy. A przebieg pewnie nikt nie uwierzy ale ma 165 tys km obecnie a przywieziona 4 lata temu i miala 118 tys km. Wiadomo prowadzi sie srednio ale wypas ma dobry, miejsca w srodku full i jest sie czym odpychac.

Co do 1.6 to o jakich wariatorach piszesz bo chyba auta Ci sie pomyliły. 1.8 z18xe chlonie gaz jak.mlody bog piwsko, wiecej uwagi przy gazie trzeba poswiecic w z18xer bo ma regulacje reczna zaworow ale to tez pryszcz.

Klapy sa jak dobrze pamietam w srodku aluminiowego kolektora ale bym musial.sie upewnic bo przy wlocie do glowicy na bank nie ma tak jak to jest w 2.2 direct.

Czesto ludzie np w 1.8 winia cewki za złą prace silnika a prawda jest taka ze w zaleznosci od rocznika trzeba montowac odpowiednie swiece bo raz pojedzie tylko na 1 elektrodowych a raz tylko na 4ro elektrodowych i mowa tu o z18xe 122 km z roznymi sterownikami silnika....

Edytowane przez Mikruss
Opublikowano
54 minuty temu, hubertb napisał:

Panowie mowa jest o vektrze c która wpieprza ruda szmata bez względu na wiek i przebieg. Tu nie ma co łazić z miernikiem lakieru tylko trzymać się od strupa z daleka. 

Miałem vectre C z 2005 i nie widziałem tam rudej a  pod dachem nie  stała, poszła w świat tylko dlatego że silnik był na ON. Kumpel chce 1.8 specjalnie pod gaz. A z tego co słyszałem to jest nawet chwalona ta jednostka do LPG, zresztą do 20 tyś to nie bardzo jest w czym wybierać.

Opublikowano

Ja naprawiałem kilka i wszystkie miały nad sankami tylnymi korozję znaczną. To samo było z kielichami. Nie est to zresztą tylko moja opinia, wystarczy poszukać na jakimś forum opla. Wyposażenie i ilość miejsca to faktycznie atuty tego auta. 

Opublikowano
1 godzinę temu, red83 napisał:

Komisarze walą w ch... Dodatkowo jest nasycenie rynku autami i ciężko szybko sprzedać auto. 

Czy ja wiem.. jak cena nie jest zawyżona, egzemplarz ładny, czysty to idzie raz dwa w świat. 

Kumpel też sprzedawał superba 1 1.9 130 koni... sprzedawał... Cenił 18500 szrota realnie wartego 9 tyś.  Nawet nikt nie zadzwonił, w środku obdarty, z wierzchu też taki sobie, felgi i opony jedynie ładne były. 

Trochę samochodów sprzedaje, to jak jest coś na czym ma klient oko zawiesić to moment się sprzeda. Ludzie kupują cały czas auta, z tymi drozszymi trochę gorzej, bo ludzie zaczęli się w leasingach lubować. 

Opublikowano

Mikruss tu zaczyna się od tego że gazownik montuje beznadziejnie gaz, a potem stroi bez jazdy. Potem samochód zaczyna świrować najczęściej źle regulując rozrząd. Zaczyna się stała walka z wypadaniem zapłonu(cewka) i wariatorami które tanie nie są. Z potencjalnych oszczędności robi się skarbonka na kołach. Do tego tutaj zawory trzeba regulować! Wielu myśli że to jak dawniej na hydro i bywa że elegancko podpalą gniazdo. Trwałością nie grzeszy też zawieszenie i układ kierowniczy ale i tak jest lepiej niż paśku. 

Opublikowano

ale w vc silnik o ktorym piszesz to tylko z18xer 140 km ze zmiennymi fazami rozrzadu i regulacja zaworow byl dostępny  tylko w poliftach. 

Benzyna 1.6 to jeszcze stary silnik, zreszta wszystkie pozostale silniki sa w miare bezproblemowe pod gaz procz 2.2 directa na bezposrednim wtrysku, v6 i 2.0 turbo wymagaja strojenia po afr a tez malo kto to robi.

co do zawiechy fakt super nie jest ale do 200 tys wytrzymuje a pozniej to szajs dostepny ze sklepow polowy nie wytrzymuje.

Opublikowano
2 godziny temu, danielursus3p napisał:

Czy ja wiem.. jak cena nie jest zawyżona, egzemplarz ładny, czysty to idzie raz dwa w świat. 

Kumpel też sprzedawał superba 1 1.9 130 koni... sprzedawał... Cenił 18500 szrota realnie wartego 9 tyś.  Nawet nikt nie zadzwonił, w środku obdarty, z wierzchu też taki sobie, felgi i opony jedynie ładne były. 

Trochę samochodów sprzedaje, to jak jest coś na czym ma klient oko zawiesić to moment się sprzeda. Ludzie kupują cały czas auta, z tymi drozszymi trochę gorzej, bo ludzie zaczęli się w leasingach lubować. 

No to skoro było 50% Skody w Skodzie, to nic dziwnego 😀

Gadanie, że trzaskam kilometry i nie robię nic oprócz hamulców, to już wogole kwintesencja Mirka handlarza😂

Opublikowano (edytowane)

Ja passata kupowałem miał 260 tys teraz ma 330  tys w tą zimę całe nowe hamulce z tyłu tzn klocki tarcze zaciski plus płyn.W tamtą wiosnę poszedł Napinacz paska wielo rowkowego okazało się też że sprzegiełko na alternatorze padło i to był winowajca awarii napinacza paska i plus uszczelnienie pompy paliwa bo zaczęła puszczać paliwo a w tych autach to norma

https://m.olx.pl/oferta/sprzedam-ciagnik-zetor-5340-CID757-IDDPhD6.html#position=8&page=5

A tego to już poniosło

https://m.olx.pl/oferta/zetor-4320-CID757-IDDpFlN.html#position=1&page=9

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano
8 godzin temu, igor10246 napisał:

zetor terror z przodu 2,8 i z tyłu 2,8 w sumie jeździłbym ale wpieprz musi porządnie dostać, chyba nie bez powodu mówią że zetor mocny 

Ciekawe ile ha rocznie kosi 😮

Opublikowano
7 godzin temu, red83 napisał:

No to skoro było 50% Skody w Skodzie, to nic dziwnego 😀

Gadanie, że trzaskam kilometry i nie robię nic oprócz hamulców, to już wogole kwintesencja Mirka handlarza😂

jak kupujesz graty to naprawiasz. kup dobry samochód .olej często wymieniaj.zadnego gazu. dieles na trasy i zobaczysz ile auto zrobi zanim zaczniesz grzebać.

Opublikowano (edytowane)

@up

ON to dobry jest w ciągniku, samochód tylko czyste Pb i wtedy wiesz co to frajda z jazdy.

Ps. Daj namiary na tego handlarza  co kupujesz te cudowne samochody  gdzie nic nie trzeba dokładać.

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano

pier**licie. 

Stare volvo ma 350 na blacie, nie wiem ile skręcony, z czego ponad 150na gazie i nigdy żadnych nawet najmniejszych problemów nie sprawiało. Teraz drugie też w gazie i jakoś nie zauważyłem żeby jeżdżąc na benzynie sprawiało mi większą radość z jazdy.

Opublikowano
10 godzin temu, soltys48 napisał:

z deutza warto spojrzeć na 5006/5206-to tak na zastępstwo 360

u @6465 na wsi ciągnik można wymienić tylko na nowszy, tam same bogate ludzie są

10 godzin temu, hubertb napisał:

Ja naprawiałem kilka i wszystkie miały nad sankami tylnymi korozję znaczną. To samo było z kielichami. Nie est to zresztą tylko moja opinia, wystarczy poszukać na jakimś forum opla. Wyposażenie i ilość miejsca to faktycznie atuty tego auta. 

uporzadkuj-chronologicznie-jak-rdza_2017-11-04_19-23-38.jpg

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, daron64 napisał:

pier**licie. 

Stare volvo ma 350 na blacie, nie wiem ile skręcony, z czego ponad 150na gazie i nigdy żadnych nawet najmniejszych problemów nie sprawiało. Teraz drugie też w gazie i jakoś nie zauważyłem żeby jeżdżąc na benzynie sprawiało mi większą radość z jazdy.

Fiat Croma 2.0 - 640 tys na budziku, od 200 na gazie (poszedł na złom)

kolegi opel Corsa - 615 tys km, od przebiegu 100tys z gazem, silnik 1.0 3 cylindry

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

@up

ON to dobry jest w ciągniku, samochód tylko czyste Pb i wtedy wiesz co to frajda z jazdy.

Ps. Daj namiary na tego handlarza  co kupujesz te cudowne samochody  gdzie nic nie trzeba dokładać.

prosze bardzo. 2 sztk mialem i jedna przy 340 zakonczyka zywon na jeleniu a druga 390tys poszla i lata nadal. w tej pierszej przy 320 egr poszedl.druga juz po lifcie oprocz hamulcow do 390 zero dokladek.teraz mam kupione demo i juz 100tys od maja i zero problemow

https://autazklasa.otomoto.pl/

Edytowane przez szmergiel
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v