Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Może stara 200 im dali

Bardzo dobra maszyna 😁

3 godziny temu, slawek74 napisał:

To by się dopiero ucieszyli 😁

A co? Do stara trzeba mieć dużo cierpliwości, a przede wszystkim serca 😁 ja tam wolę jeździć starem w osp jak nowszym volvo w automacie. 

1 godzinę temu, hubertb napisał:

Swoją drogą to huk, kurz i brak widoczności daje w d*pę mniej niż wibracje produkowane przez prawie każdy podzespół tego sprzętu. 

Nie pierdziel. Jak wszystko gra, to nie ma aż takich wibracji. Na ówczesne czasy bardzo dobra maszyna, dopiero z początkiem lat 80 bizon został w tyle, biorąc pod uwagę np claasa x6 czy johna  10x5. W starszych modelach wszystkich marek to wszystko jednym ujem  podszyte, różnic specjalnych na korzyść zachodu nie ma.

Opublikowano
2 godziny temu, hubertb napisał:

Chłopie czy ty wiesz że bezrobocie w tym kraju jest sprawą marginalną to zaledwie kilka procent oO O czym ty gadasz dziś pracownika się szuka a nie pracownik szuka pracy. 

wiesz jak wyglądała likwidacja bezrobocia przez pis?

Opublikowano

11st słońce u góry a mgła u dołu.Wczoraj wieczorem zaczeliśmy rwać fasolę to tylko po wiaderku urwaliśmy bo aż czarno od komarów i gryzły na potęgę że nie dało się rwać.Teraz pewnie też będą Yebać a nie płacić

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, donweter1989 napisał:

Bysław Panie kolego. Jak byś tą polną drogą między domem a tym placem maszynowym przejechał 500 metrów to masz drugiego handlarza maszynami. Chyba to rodzina. A gdybyś w Bysławiu skręcił na Cekcyn to masz tam kolejnego handlarza.

I jeden lepszy od drugiego 🤣

• Haha 1
Opublikowano
hubertb napisał:

Swoją drogą wiecie czemu komis ma kamyczki na placu ? 

od kostki jest podatek do gminy i to spory

karol6130 napisał:

Zdziwił byś się. Szuka się Ukraińca bo jest pewniejszy, nie odejdzie z dnia na dzień i chce zarobić. Lokalna ubojnia robi hotel dla Ukraińców bo Polaków mają już dość. 

Zakład mrożonek w okolicy też już na ukraińcach jedzie prawie. 

U nas bezrobocie jakie bylo takie jest, ludzie nie chcą pracować, jak by nie mieli + też by nie pracowali, i to w głównej mierze jest to bezrobocie o którym piszesz. 

2 minuty temu, hubertb napisał:

Chłopie czy ty wiesz że bezrobocie w tym kraju jest sprawą marginalną to zaledwie kilka procent oO O czym ty gadasz dziś pracownika się szuka a nie pracownik szuka pracy. 

1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

To sama wymiana wszystkich może  nie wystarczyć? kuźwa a gdzie to wyważać 🤔

Wstaw nowe noże pomiędzy stare, tak po przekątnych i w ten sposób wyważysz, idealnie nie bedzie. 

z tym nie odchodzeniem ukraińców to byś się zdziwił

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

11st słońce u góry a mgła u dołu.Wczoraj wieczorem zaczeliśmy rwać fasolę to tylko po wiaderku urwaliśmy bo aż czarno od komarów i gryzły na potęgę że nie dało się rwać.Teraz pewnie też będą Yebać a nie płacić

A ja myślał że  tylko u mnie tak jebią te bzyki.

Opublikowano
8 godzin temu, donweter1989 napisał:

Bysław Panie kolego. Jak byś tą polną drogą między domem a tym placem maszynowym przejechał 500 metrów to masz drugiego handlarza maszynami. Chyba to rodzina. A gdybyś w Bysławiu skręcił na Cekcyn to masz tam kolejnego handlarza.

Byłem u tego drugiego bo na placu nikogo nie było i myślałem że to tam.  Za stodoły to miał taką pryzme maszyn rolniczych że u mnie na największym skupie złomu tyle nie ma

Opublikowano
Bananek napisał:

ależ piękna pogoda. poranny rozruch zrobiony, trza jechać kosić.

A to jutro nie ma przypadkiem padać🤔18*

Rolnik1973 napisał:

13°, ☀

Ale pięknie aż się chce żyć.

Już nie ma stresu na czaskoskiego.

Rysiek a Ty strażak?

Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

po tej twojej kiełbasie??? niby nie, ale dawkuję po trochu, tak żeby boku nie wyrwało😋

ile ta oś kosztuje w końcu???

Zadzwonię jak się obrobie to pogadamy 

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, 6465 napisał:

Co ty tam tak kotłujesz?  Masz  zamień na tego renie. 

IMG_20200714_094130.jpg

Kujawit tak pyli.? 

Renata to wół roboczy co młotkiem naprawi

Kujawit sieje po tym LICHYM jęczmieniu😉

21 minut temu, bratrolnika napisał:

dobra, inna, u nas takiej nie ma

Bo z najlepszych świń w PL

Takich jak w Wlkp nie znajdziesz 😉

Już nie jeden się przekonał

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@soltys48 ja raz zasiałem jęczmień zimowy i wymarzł, więcej nie sieje.  Kurde żebyś mieszkał bliżej to bym zakupił kabana i się przekonał czy taki dobry. Swoje jak miałem to dunki. A kiełbasa dobra bo pewnie sporo woła dołożone. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano (edytowane)

Nic straconego.... Ubije i przerobie to sobie odbierzesz

Jedna z woła druga czysty kaban.

A tak w ogóle to Będziesz na terenie to Ci dam kubasy coś jeszcze jest

U Ciebie z jęczmieniem jak u mnie z rapsem🤣

Edytowane przez soltys48
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v