Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Młodego do Germanii wyślij niech mi przyczepy szuka.  Dziś byłem u handlarza koło Tucholi sporo miał zgrabiarek i pługów.

Jak miejscowość?

Młody w sobotę jedzie ale tak jak rozmawialiśmy to nie czas na kupno. Poczekaj do września to Ci znajdę za rozsądną cenę

• Thanks 1
Opublikowano
55 minut temu, bratrolnika napisał:

Poważnie wierzysz w to co piszesz??? Bo dla mnie to jest śmieszne. Może postapia tak którzy mają wyprany mózg, ale ilu takich jest??? 

Wejdz na fejsa i zobaczysz jakie komentarze, jak by mogli to niektórzy rolników i wieś by zlinczowali🤦‍♂️ nic nie bedą kupować teraz co Polskie😬 Jutro się przekonam troszkę młodego ziemniaka na targ wywiozę jak będzie pogoda.

Opublikowano
55 minut temu, bratrolnika napisał:

Poważnie wierzysz w to co piszesz??? Bo dla mnie to jest śmieszne. Może postapia tak którzy mają wyprany mózg, ale ilu takich jest??? 

Właśnie mnie podniosło ciśnienie to, że takie bezmózgi żyją z nami w społeczeństwie... oddać władze dla pro folksdojczkich łajz, zarazem oddać majątki potomkom folksdojczkim, albo spłacać ich i jeszcze importować wszystko, a swoich doj**ać żeby nie mogli się podnieść. 

A teraz jeszcze z tej całej ujni się wypowiadają, że z niepokojem patrzą na to co prezydent głosi o tęczowych itd. będą się bacznie przyglądać i interweniować. Kurrr... do czego ten świat zmierza. Niech sobie będą, ruchają się jak i z kim chcą, mnie to lotto, ale adopcja dzieci i związki małżeńskie to przegięcie, tego nie zdzierżę

• Like 4
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Wejdz na fejsa i zobaczysz jakie komentarze

Nie mam fejsa, jestem spokojnym człowiekiem. A takie pisanie że olaboga, teraz będą wyjeżdżać z kraju, albo bojkotować tych co poparli odmienne ugrupowanie polityczne to mi przypomina dawne czasy jak się z pomidorem na rynek jezdzilo, co to stare baby nakupily pomidorow, zostawily na kilka dni w folii na słońcu, a na następny rynek przyszły się awanturowac że złe pomidory im sprzedałem, postala, pokrzyczala, pogadała se że więcej u mnie nie kupi i znajomym też powie żeby tu nie kupowali, a za tydzień i tak przyszła kupić, bo nigdzie lepszych znaleźć nie mogła, i tak jak się sprzedawało 800keg pomidora dziennie w detalu tak dalej się sprzedawało.

Powiem wam tyle: psy szczekają, a karawana idzie dalej

• Like 5
Opublikowano
35 minut temu, dsbh napisał:

To 50 tys. za co ?

Nagroda od marszałka województwa za frekfencję na świetlice w sołectwach.

14 minut temu, GRZES1545 napisał:

Wejdz na fejsa i zobaczysz jakie komentarze, jak by mogli to niektórzy rolników i wieś by zlinczowali🤦‍♂️ nic nie bedą kupować teraz co Polskie😬 Jutro się przekonam troszkę młodego ziemniaka na targ wywiozę jak będzie pogoda.

https://www.bezpluga.pl/wiadomosci/powyborczy-bojkot-produktow-od-polskich-rolnikow,97390.html#comment

7 minut temu, bratrolnika napisał:

Nie mam fejsa, jestem spokojnym człowiekiem. A takie pisanie że olaboga, teraz będą wyjeżdżać z kraju, albo bojkotować tych co poparli odmienne ugrupowanie polityczne to mi przypomina dawne czasy jak się z pomidorem na rynek jezdzilo, co to stare baby nakupily pomidorow, zostawily na kilka dni w folii na słońcu, a na następny rynek przyszły się awanturowac że złe pomidory im sprzedałem, postala, pokrzyczala, pogadała se że więcej u mnie nie kupi i znajomym też powie żeby tu nie kupowali, a za tydzień i tak przyszła kupić, bo nigdzie lepszych znaleźć nie mogła, i tak jak się sprzedawało 800keg pomidora dziennie w detalu tak dalej się sprzedawało.

Powiem wam tyle: psy szczekają, a karawana idzie dalej

Tu nie musisz fejsa mieć

https://www.bezpluga.pl/wiadomosci/powyborczy-bojkot-produktow-od-polskich-rolnikow,97390.html#comment

• Thanks 1
Opublikowano

No i co tam jest takiego napisane??? Młody jak bób na giełdzie sprzedawał tak sprzedaje dalej, jakiś tego bojkotu nie odczuł. Co wy myślicie że nagle cała Warszawa i każde miasto powyżej 30tys. mieszkańców przerzuci się na banany i owoce morza???

Opublikowano (edytowane)

A co ma rolnik do wyborów jak jest 1,3mln gospodarstw co biorą dopłaty a ile ludzi bierze i nie obrabia bo oddali w dzierżawę i żyją w mieśćie,A było 10mln głosów.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Ta, kupią, i wypłata zamiast od 10 do 10 wystarczy tylko do 30....

Albo się posrają po same pagony od nagłej zmiany diety.

Ludzie nie dajcie się zwariować-takie bzdurne niusy mają na celu tylko nas skłócić  jeszcze bardziej

• Like 4
Opublikowano

No przeta piszę że oni mogą krzyczeć ale żreć muszą a i wątpię że smak homara i to że spożywa się go w określony sposób sprostał by podniebieniu typowego mieszkańca inteligenckiej warszawy z słomą w butach dłuższą niż ściernia na rzepaczysku. 

Opublikowano

Nikt w te ich opowieści nie wierzy. Muszą jakoś odreagować, w 1 turze nawet Prezesa pzpn poniosło. 

PO przegrało wybory w dużej mierze przez celebrytów ich popierających. 

Opublikowano

PO ma nieliczny elektorat. Większość głosująca na PO, to nie elektorat PO tylko ludzie głosujący przeciwko PIS. Według mnie ta bzdura z niekupowaniem Polskich produktów, to wymysł tych, którzy chcą żeby zwolennicy PISu jeszcze bardziej nie lubi tych z PO. 

• Like 7
Opublikowano

Dokładnie, jak to u nas mówią mówią pier**l pier**l ja posłucham 😋 

Brat, nie to jest problemem co gadają tylko jaka powszechna nienawiść jest w narodzie, jak traktują rolników, trzeci świat, ciemnota, dopłaty, KRUS suszowe.... Wielu ludzi na prawdę myśli, że chleb, mięso, warzywa powstają w sklepie, że nic z rolnictwem to wspólnego nie ma.

• Like 2
Opublikowano

Ile razy powtarzałem że to błąd w przekazie obrazu wsi. Nie można pokazywać Czarnolasu Kochanowskiego tylko obraz pewnego siebie rolnika z dobrym sprzętem w interesie który kwitnie, coś jak u raperów. Taki ma być wizerunek, młody na dobrym interesie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v