Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Młodego do Germanii wyślij niech mi przyczepy szuka.  Dziś byłem u handlarza koło Tucholi sporo miał zgrabiarek i pługów.

Jak miejscowość?

Młody w sobotę jedzie ale tak jak rozmawialiśmy to nie czas na kupno. Poczekaj do września to Ci znajdę za rozsądną cenę

• Thanks 1
Opublikowano
55 minut temu, bratrolnika napisał:

Poważnie wierzysz w to co piszesz??? Bo dla mnie to jest śmieszne. Może postapia tak którzy mają wyprany mózg, ale ilu takich jest??? 

Wejdz na fejsa i zobaczysz jakie komentarze, jak by mogli to niektórzy rolników i wieś by zlinczowali🤦‍♂️ nic nie bedą kupować teraz co Polskie😬 Jutro się przekonam troszkę młodego ziemniaka na targ wywiozę jak będzie pogoda.

Opublikowano
55 minut temu, bratrolnika napisał:

Poważnie wierzysz w to co piszesz??? Bo dla mnie to jest śmieszne. Może postapia tak którzy mają wyprany mózg, ale ilu takich jest??? 

Właśnie mnie podniosło ciśnienie to, że takie bezmózgi żyją z nami w społeczeństwie... oddać władze dla pro folksdojczkich łajz, zarazem oddać majątki potomkom folksdojczkim, albo spłacać ich i jeszcze importować wszystko, a swoich doj**ać żeby nie mogli się podnieść. 

A teraz jeszcze z tej całej ujni się wypowiadają, że z niepokojem patrzą na to co prezydent głosi o tęczowych itd. będą się bacznie przyglądać i interweniować. Kurrr... do czego ten świat zmierza. Niech sobie będą, ruchają się jak i z kim chcą, mnie to lotto, ale adopcja dzieci i związki małżeńskie to przegięcie, tego nie zdzierżę

• Like 4
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Wejdz na fejsa i zobaczysz jakie komentarze

Nie mam fejsa, jestem spokojnym człowiekiem. A takie pisanie że olaboga, teraz będą wyjeżdżać z kraju, albo bojkotować tych co poparli odmienne ugrupowanie polityczne to mi przypomina dawne czasy jak się z pomidorem na rynek jezdzilo, co to stare baby nakupily pomidorow, zostawily na kilka dni w folii na słońcu, a na następny rynek przyszły się awanturowac że złe pomidory im sprzedałem, postala, pokrzyczala, pogadała se że więcej u mnie nie kupi i znajomym też powie żeby tu nie kupowali, a za tydzień i tak przyszła kupić, bo nigdzie lepszych znaleźć nie mogła, i tak jak się sprzedawało 800keg pomidora dziennie w detalu tak dalej się sprzedawało.

Powiem wam tyle: psy szczekają, a karawana idzie dalej

• Like 5
Opublikowano
35 minut temu, dsbh napisał:

To 50 tys. za co ?

Nagroda od marszałka województwa za frekfencję na świetlice w sołectwach.

14 minut temu, GRZES1545 napisał:

Wejdz na fejsa i zobaczysz jakie komentarze, jak by mogli to niektórzy rolników i wieś by zlinczowali🤦‍♂️ nic nie bedą kupować teraz co Polskie😬 Jutro się przekonam troszkę młodego ziemniaka na targ wywiozę jak będzie pogoda.

https://www.bezpluga.pl/wiadomosci/powyborczy-bojkot-produktow-od-polskich-rolnikow,97390.html#comment

7 minut temu, bratrolnika napisał:

Nie mam fejsa, jestem spokojnym człowiekiem. A takie pisanie że olaboga, teraz będą wyjeżdżać z kraju, albo bojkotować tych co poparli odmienne ugrupowanie polityczne to mi przypomina dawne czasy jak się z pomidorem na rynek jezdzilo, co to stare baby nakupily pomidorow, zostawily na kilka dni w folii na słońcu, a na następny rynek przyszły się awanturowac że złe pomidory im sprzedałem, postala, pokrzyczala, pogadała se że więcej u mnie nie kupi i znajomym też powie żeby tu nie kupowali, a za tydzień i tak przyszła kupić, bo nigdzie lepszych znaleźć nie mogła, i tak jak się sprzedawało 800keg pomidora dziennie w detalu tak dalej się sprzedawało.

Powiem wam tyle: psy szczekają, a karawana idzie dalej

Tu nie musisz fejsa mieć

https://www.bezpluga.pl/wiadomosci/powyborczy-bojkot-produktow-od-polskich-rolnikow,97390.html#comment

• Thanks 1
Opublikowano

No i co tam jest takiego napisane??? Młody jak bób na giełdzie sprzedawał tak sprzedaje dalej, jakiś tego bojkotu nie odczuł. Co wy myślicie że nagle cała Warszawa i każde miasto powyżej 30tys. mieszkańców przerzuci się na banany i owoce morza???

Opublikowano (edytowane)

A co ma rolnik do wyborów jak jest 1,3mln gospodarstw co biorą dopłaty a ile ludzi bierze i nie obrabia bo oddali w dzierżawę i żyją w mieśćie,A było 10mln głosów.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Ta, kupią, i wypłata zamiast od 10 do 10 wystarczy tylko do 30....

Albo się posrają po same pagony od nagłej zmiany diety.

Ludzie nie dajcie się zwariować-takie bzdurne niusy mają na celu tylko nas skłócić  jeszcze bardziej

• Like 4
Opublikowano

No przeta piszę że oni mogą krzyczeć ale żreć muszą a i wątpię że smak homara i to że spożywa się go w określony sposób sprostał by podniebieniu typowego mieszkańca inteligenckiej warszawy z słomą w butach dłuższą niż ściernia na rzepaczysku. 

Opublikowano

Nikt w te ich opowieści nie wierzy. Muszą jakoś odreagować, w 1 turze nawet Prezesa pzpn poniosło. 

PO przegrało wybory w dużej mierze przez celebrytów ich popierających. 

Opublikowano

PO ma nieliczny elektorat. Większość głosująca na PO, to nie elektorat PO tylko ludzie głosujący przeciwko PIS. Według mnie ta bzdura z niekupowaniem Polskich produktów, to wymysł tych, którzy chcą żeby zwolennicy PISu jeszcze bardziej nie lubi tych z PO. 

• Like 7
Opublikowano

Dokładnie, jak to u nas mówią mówią pier**l pier**l ja posłucham 😋 

Brat, nie to jest problemem co gadają tylko jaka powszechna nienawiść jest w narodzie, jak traktują rolników, trzeci świat, ciemnota, dopłaty, KRUS suszowe.... Wielu ludzi na prawdę myśli, że chleb, mięso, warzywa powstają w sklepie, że nic z rolnictwem to wspólnego nie ma.

• Like 2
Opublikowano

Ile razy powtarzałem że to błąd w przekazie obrazu wsi. Nie można pokazywać Czarnolasu Kochanowskiego tylko obraz pewnego siebie rolnika z dobrym sprzętem w interesie który kwitnie, coś jak u raperów. Taki ma być wizerunek, młody na dobrym interesie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v