Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

na stypach różnie zależy jakie towarzystwo 😀😉 na komuni nikt nie stawia choć są wywrotowcy co piją po ,,krzakach'' ale to już patologia raz jeden można wytrzymać i nie pić na takiej komuni

Opublikowano

W Polsce, a zwłaszcza na wschodzie, nawet wypadek jest uzasadnioną okazją by się napić. Z nocy 7mm w deszczołapie, teraz zaczyna znowu padać.

Opublikowano
1 minutę temu, mraukot napisał:

W Polsce, a zwłaszcza na wschodzie, nawet wypadek jest uzasadnioną okazją by się napić. Z nocy 7mm w deszczołapie, teraz zaczyna znowu padać.

Ponoć niektórzy tak lubią te okazję, piją z okazji podróży, aby uczestniczyc w wypadku 😯

Opublikowano
39 minut temu, Strongman napisał:

Na Podlasiu to nie,Jakiś taki zwyczaj ze chrzciny i komunia bezalkoholowe.

Chyba tylko u Ciebie... Nigdy nie słyszałem o takim zwyczaju. Chrzciny to na legalu stoły zastawione gorzałą, a komunie kitrają się trochę, ale niektórzy też stawiają normalnie

Opublikowano

Jak wirusa nie było i granice otwarte były to znajomy ukrainiec przywoził super vodkę w super cenie ale się skończyło chociaż fajki dalej przemycają przez LHS. Miało być ochłodzenie a tu już prawie 28*

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

plan jest na ten tydzień. Ale czy pogoda pozwoli? wolałem opóźnić drugi pokój bo czwartego brać nie będę. trzeci wypadnie jakoś w pierwszym bądź drugim tygodniu września.

Czemu czwartego nie będziesz brał? Lepiej niech ta pryzma zapasu jest, niż ma zabraknąć 

Ramzes to szło od południa chyba tym razem, na baranowie podobno złamało słupy 

Opublikowano
mraukot napisał:

a to na wschodzie na komuni nie piją😏

• Haha 1
Opublikowano
Bananek napisał:

slawek74 napisał:

a to na wschodzie na komuni nie piją😏

U nasz nie. A co wy tu o komunii jak sezon zakończył się w maju?

w tym roku były i w czerwcu i w niektórych parafiach to jest w czerwcu

Opublikowano

nasi mają chyba z 5 wozów, jednostka usytuowana przy dk8 i powiem, że mają sporo roboty jeśli chodzi o ratownictwo drogowe. świetnie sa wyszkoleni i wysposazeni.

ten quad ma napęd 6x6

• Like 1
Opublikowano

Jutro mobilizujta ludków co na wybory tłumnie pójdo 😁 Jak frekwencja bedzie najwyższa, to pis jeszcze nowy wóz strażacki dorzuci, zgodnie z obietnicami 😋

Opublikowano

mraukot i co boli Cię to 😁 to chyba pójde 😉😄 wozów u mnie na gminie sporo a i jeszcze jeden by się zmieścił roboty też czasem sporo u jednego wariata w sąsiedniej wsi to chyba z 5 razy gasili tą samą chalupe 18* pochmurno

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v