Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, czesio200 napisał:

U mnie jak by spadlo 200l w miesiac to i tak by sladu nie bylo.

Też   tak myślałem-  ale jak  dorypało  80mm.  w  12  godzin  woda pospływała  w dołki  i  od  tygodnia  co dziennie  po 20-25mm.  w pół  godziny   to  już   woda staje na  4-5  klasie. 

Opublikowano
6465 napisał:

Halo Rysiek!!!  Ty nie zamówił bram przez internet?  W poniedziałek wiozę pięć bram w Lubelskie może to do ciebie?  Ale czemu każda inna? 🤔

Rysiek nie bierze żadnych germańskich bram 😆 on ma swoją którą już umie otwierać i nie będzie się odnowa uczył tych Twoich otwierania 😁😉 trochę się przychmurzylo ale troszkę kiszonki z drugiego pokosu owinięte 😉

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, Szymi40 napisał:

Też   tak myślałem-  ale jak  dorypało  80mm.  w  12  godzin  woda pospływała  w dołki  i  od  tygodnia  co dziennie  po 20-25mm.  w pół  godziny   to  już   woda staje na  4-5  klasie. 

Ja mam 4-5-6  dolki i rowy suche 200 to weszloby na spokojnie i jeszcze by bylo sucho. Najgorzej z tymi deszczami nawalnymi...

Opublikowano

Jednak to prawda że w przyrodzie istnieję równowaga. musi się to wszystko wyrównać teraz. W prognozach długoterminowych przewidują jesień taka jak trzy lata temu. Ma padać dużo i obficie także znowu wszystko pozalewa. 

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Halo Rysiek!!!  Ty nie zamówił bram przez internet?  W poniedziałek wiozę pięć bram w Lubelskie może to do ciebie?  Ale czemu każda inna? 🤔

Nie, to nie domnie

Moje jeszcze mnie przeżyja, nie ma co zmieniać jak się dobrze zamykaja.

Gorąco i czasem ☀czasem ☁

Oby nie padało.

Opublikowano

Już się nie zesra.jta tymi prognozami. One raz się sprawdzają a potem długo, długo nic. 

Co ma być to będzie. Trzeba z tym żyć i się przygotować. 

Tyle lat i nikt nie nauczył się na błędach. Trzeba tak budować żeby być przygotowanym na intensywne opady deszczu. 

Milionowe inwestycje, które kompletnie nie są funkcjonalne w takich okresach. 

Opublikowano

O milimetry burza mnie ominęła, nawet spadło kilka grubych kropli

26 minut temu, ramzes10 napisał:

Jednak to prawda że w przyrodzie istnieję równowaga. musi się to wszystko wyrównać teraz. W prognozach długoterminowych przewidują jesień taka jak trzy lata temu. Ma padać dużo i obficie także znowu wszystko pozalewa. 

Chyba u Ciebie

Opublikowano
36 minut temu, fireseba napisał:

O milimetry burza mnie ominęła, nawet spadło kilka grubych kropli

Chyba u Ciebie

Myślałem, że zahaczy Ciebie, właśnie miałem pisać jak tam... Do @Bananek idzie pompa. U mnie popadało 1mm i zmazowsza startują małe komórki

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

5 bram??? Przecież zajechałby się w tydzień jakby musiał wszystkie otwierać i zamykać

Wszystkie pod automat,  nawet d*py z fotela nie ruszy i po otwiera. 

Opublikowano
17 minut temu, pedro2 napisał:

Myślałem, że zahaczy Ciebie, właśnie miałem pisać jak tam... Do @Bananek idzie pompa. U mnie popadało 1mm i zmazowsza startują małe komórki

Przeszła.bokiem o milimetry oraz dobudowała sie zaraz za mną

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Wszystkie pod automat,  nawet d*py z fotela nie ruszy i po otwiera. 

Tylko zapas baterii dorzuć żeby nie było jak tu. 😂

Opublikowano
Trawers napisał:

4 godziny intensywnego deszczu w nocy 

IMG_20200627_133322.jpg

.uj tam a nie intensywny, skoro w ciągu 4 godzin nawet skali nie zamknęło 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v