Skocz do zawartości

Trawers

Members
  • Postów

    587
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

4 obserwujących

O Trawers

  • Urodziny 06/19/1982

Informacje

  • Płeć
    Mężczyzna

Ostatnie wizyty

9780 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Trawers

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Week One Done Unikat
  • One Month Later Unikat
  • One Year In Unikat

Najnowsze odznaki

168

Reputacja

  1. Trawers

    Dźwig/ Żuraw

    Elementy na kolejny projekt już są 😉
  2. Trawers

    Praca w polu

    Ja do pradziadka chodziłem. Mimo że miał przydział na traktor i nawet go odebrał (C330) do końca robił w polu końmi. Wujek, jego syn, wsiadł na traktor i rozwijał gospodarstwo potem wszystko poszło..... Ehh szkoda... Wtedy też były dziwne czasy jak gospodarstwo upadało.....
  3. Trawers

    Praca w polu

    Nie daleko od mojej działki. Dziś wypatrzone. Zdążyli przed deszczem
  4. Trawers

    Nordsten NS1030

    Nie mogę do ciebie wysłać wiadomości 🤔
  5. Prawda u nas w rodzinie jest taki jeden. Babcia mu zszywała dwa worki żeby mógł nieść 100 kg za jednym zamachem. Żyje jest po 70-tce i ma się całkiem dobrze😉 A co do palenia to u nas np suchym. Rozpalamy wierzba bądź brzozą a potem się delikatnie po jednym kawałeczku wrzuca wiśni lub jabłoni i to bardziej się tli niż pali dużo dymu i wędzarnie tak na 50 stopni utrzymujemy . W tym roku dopiero mamy coś olchy ale to się suszy dopiero. Widzę że tu taka dyskusja rozgorzała że szok🤗 u mnie chodowano kiedyś świnie ale jak się przepisy zmieniały to tuczników już nie ma. Ale to były fajne czasy masaż przyjeżdżał potem weterynarz pieczątka na mięso i się sprzedawało, jest co wspominać. I ta kolejka ludzi po mięso zawsze to był dla mnie szok. Nastolatkiem byłem i zawsze wtedy wolne od szkoły musiało być 😁
  6. Żeby tylko na chleb nie wszedł 😉
  7. Ano😅 bo my to teraz podobno świerszcze mamy jeść 😅
  8. Dobre 😉w tych kategoriach o tym nie pomyślałem 😃
  9. Tak tak to prawda
  10. Mogę wedzic na dwa sposoby. Albo tak jak teraz wędzimy ogień na dole pod wędlinami albo z boku co jest palenisko dla kuchni. Jest tam zrobiony kanał z zasuwą. Można i tak i tak. Dobrze ze nie podajesz roku bo by potem ci wypominali 😉
  11. Trochę zajęło zbudowanie, obmyślanie co i jak ale jest i zdaje egzamin 🙂
  12. A rejestrował już ktoś ten drób jako zakłady drobiarskie?🤔 Ja wędzę w takim piecu
  13. Nie wiem, dwóch boczków już nie ma i jednej szynki 😅
  14. A takie tam swojskie klimaty na święta wielkanocne.
  15. Trawers

    Nordsten NS1030

    No tak ale widziałem kilka zdjęć użytkowników o przede wszystkim w instrukcji że sprężyny powinny być od środka. Poniżej zdjęcia z instrukcji. Wyprubuje to się wypowiem😉
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v