Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@stempos1980 eno 🤨 sołtys chyba wprawiony w boju (%) to ze zrobieniem zdjęć nie powinno być problemu. 

Opublikowano

Chodźby na rzęsach miał chodzić to foty będą. 📷

Opublikowano

Braciak wieczorem pojechał ukosic trawy przy polu i akurat chmurka go trafiła, pół godziny zlew aż w kartoflach woda stała.

Coś jest na rzeczy bo dokładnie rok temu zalało kilka wsi niedaleko Łomży przez to, że chmura stała w miejscu. Dziwny zbieg okoliczności, wczoraj tak samo niemalże stacjonarne komórki były

Opublikowano

Moja trzydziesta jest z 68r i nie wiem czy czasem nie najwięcej godzin w roku bije. U nas od 1986r.

Kosztowała wówczas 600 000zł. A za chwilę rodzice dostali przydział na fetora 5211 za 1200000zł.

Zrezygnowali, a w momencie rezygnacji jakiś gość przyjechał i dawał już 900 000zł za tą trzydziestkę. Więc tylko 300tys i byłby nowy zetor.

To były czasy😁

Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

Moją Mką  to już użytkował kolega sołtys i teść kolegi @bratrolnika jak to przeżyła to jestem spokojny że wiele jeszcze wytrzyma. 😂

Wartość 30 znacząco wzrosła przez epizod ze znanymi osobowościami za'kierownicą 9_9 mało kto ma ciapka gdzie @soltys48 dotykał kierownicy :ph34r:

3 godziny temu, miwigos napisał:

Tyzydziestka ,nadaje sie do zbierania kamieni,zgrabić siano ,zaciągnąć pusta przyczepke na pole,bo z prawdziwą przyczepą ma juz problem,przy cyklopie a i buraki zasiać gamą

U mnie przez kilka lat gość ciągał opryskiwacz na dużym gospodarstwie 

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Kiedy na podwórku ? Znaczy na którą planujesz powrót z podróży i fotki ?

W najbliższym czasie

53 minuty temu, 6465 napisał:

A czy zdatny czy nie to i tak opić trzeba.  To będzie idealny sprzęt do mojej osy. 😉

Bardziej do sipmy.😁

Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

A za chwilę rodzice dostali przydział na fetora 5211 za 1200000zł.

Zrezygnowali

ojciec jako rozwojowy dostał wybór, albo nowa 330 od razu, albo 5211 za dwa lata, wybrał to co było od ręki

• Thanks 1
Opublikowano

U nas dawali tylko 30 lub rzadziej 60 , moja 86 pierwszy remont silnika po ponad 9000 mtg , A tył znaczy skrzynia ,podnośnik most jeszcze dziewica😎

7 minut temu, bratrolnika napisał:

ojciec jako rozwojowy dostał wybór, albo nowa 330 od razu, albo 5211 za dwa lata, wybrał to co było od ręki

Opublikowano
4 minuty temu, danielhaker napisał:

Zapytam tak nie w temacie. Pada?

Daniel stronę wcześniej była wzmianka że u mnie burza i deszcz. 😔🤣

Opublikowano (edytowane)

A u mnie dzisiaj nie pada,trzeba będzie kosić łąki ale  zaczekam jeszcze kilka dni.

Byłem u dentysty,dentystka w kombinezonie,maseczka,przyłbica.Takie mamy czasy.Płukanie buzi jakimś sikaczem odkażającym.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
16 minut temu, Kallina86 napisał:

"Lekka" pomyłka ;) Okolice Suwałk. A więc moje chmury to nie Twoje chmury ... 

Suwałki 🤨 eee to ledwo rzut beretem. 😁

Opublikowano
2 minuty temu, robert55555 napisał:

Minister apeluje do nauczycieli i bezrobotnych, by poszli pracować do rolników

Rolnicy skarżą się na brak rąk do pracy. Odpowiedzialny za rolnictwo minister apeluje, by wsparli ich nauczyciele, uczniowie, którzy nie mają innych obowiązków i bezrobotni.

https://www.money.pl/gospodarka/minister-apeluje-do-nauczycieli-i-bezrobotnych-by-poszli-pracowac-do-rolnikow-6514411565123201a.html

Nie po to się uczyli żeby teraz za***rdalać na polu w truskawce d*pą do góry albo na kolanach to jest elita Inteligencji .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v