Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Toż tak święto to święto nie ma że zamiennik.

Ja jutro świętuję, dziś tylko nic nie robię.

Od grzyba by pokropić ale może poczekam do piniedzieli niech się trochę wilgoci nachapie co by lepi soki krążyły.

Opublikowano

Popieram . Nigdy pojąć nie mogłem tego przesuwania świąt .

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Toż tak święto to święto nie ma że zamiennik.

Ja jutro świętuję, dziś tylko nic nie robię.

Od grzyba by pokropić ale może poczekam do piniedzieli niech się trochę wilgoci nachapie co by lepi soki krążyły.

Opublikowano
Pafnucy napisał:

jutro 3 maja to wiem że święto

A czemu razem nie mogą ?

bo niedziela to uroczystość i Święto Królowej Polski też uroczystość. dwie uroczystości za jednym zamachem się nie świętuje.

Opublikowano

No a np Bożego Narodzenia , czy Nowego Roku nie przenoszą . Naprawdę dla mnie to jakieś takie nie takie to przenoszenie . A mniejsza o to . Każdy wie co ma robić .

Opublikowano
szczypka napisał:

u mnie 1.5l/m2 za kwiecień 7l marzec 19l

podobno jutrzejsze swięto na dziś przenieśli słyszeliście cos o tym 

bo tak jest z tym świętem że niedziela ważniejsza i ksiądz dzisiaj kazał świętować 😃 to już zaczynam😉

Opublikowano
slawek74 napisał:

Marcin133 napisał:

Centrum 1l ulalo. Papralo tylko przy sianiu nawozu pod kuku

teraz to już papraje sieją to popaprało 😃 ciesz się z wilgoci

Sławek nieraz ostatni są pierwszymi😉 a nawet jak siałem komuś i szło w suche to tak jakby miał nie zasiane.

Centrum pochmurnie

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

@Pafnucy  to samo miałem napisać.  Ale wiesz tak mieli by jedną tacę  w niedzielę  a tak zbiorą  i dziś  i jutro 😉

Z tacą to gówno prawda bo jak ktoś by chciał to może tylko jednego dnia dać albo podzielić i zamiast dwa złote dać dwa razy po złociszu 😉😃 świętujcie i dziękujcie że deszcz spadł

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

Z tacą to gówno prawda bo jak ktoś by chciał to może tylko jednego dnia dać albo podzielić i zamiast dwa złote dać dwa razy po złociszu 😉😃 świętujcie i dziękujcie że deszcz spadł

A co to za świętowanie i majówka . Ni to do Kościoła , ni to do Ryśka pojechać . Ech , chyba idę coś pomajsterkować ... :(

Opublikowano
8 godzin temu, fireseba napisał:

Ta nadzieja znika z radarów. No i 0.00mm

Dzisiaj i jutro niby bardziej pewne u ciebie niż u mnie. 

7mm za noc dobre i to. Jak się wszystko obudziło wokoło, nawóz się rozpuścił. 

Opublikowano

Pafnucy abyś się w palec nie zapier....ł 😄😉 ja mimo że sporo robót przedemną to swiętuje zdążę się narobić w domu i tak mówią że chyba jak Obeliks wpadłem do kociołka bo ciągle latam 😁

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

Sławek bez przesady. Sam krowy już wydoiłeś. Jak byś świętował to jakiego ateistę byś do tego dziś najął. 😀

Opublikowano
Pafnucy napisał:

Sławek bez przesady. Sam krowy już wydoiłeś. Jak byś świętował to jakiego ateistę byś do tego dziś najął. 😀

Krowy to całkiem inny temat to obowiązek codzienny bez wyłączenia świąt a znaleźć kogoś do krów to już wyższa umiejętność 😃 dzisiaj do czego kolwiek znaleźć pracownika nie łatwo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v