Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła samo owies wylizie na te mrozy 

Trzeba rozumu było używać i w marcu w pole nie iść a nie rzucać monetą i siać 5 marca.

IMG_20200312_071853.jpg

Weź przestań . Nic mu nie będzie . Zresztą , najwyżej posprężynujesz i i znowu posiejesz .

Opublikowano
49 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła samo owies wylizie na te mrozy 

Trzeba rozumu było używać i w marcu w pole nie iść a nie rzucać monetą i siać 5 marca.

IMG_20200312_071853.jpg

Do tego czasu jeszcze nawet z ziemi nie wyjdzie więc spokojnie ;) w ubiegłym roku jeszcze wcześniej zasiałem i potem jak wylazł było w nocy po -4 czy -5 i nic mu się nie stało

Opublikowano
24 minuty temu, Pafnucy napisał:

Weź przestań . Nic mu nie będzie . Zresztą , najwyżej posprężynujesz i i znowu posiejesz .

Ale jak on będzie przesiewał  to wiesz jaki dumny zadowolony sasiad przy płocie będzie stał. Wiec niewiem co ważniejszego u Rycha , przesiew czy ocalony honor 🤔

Ale jak on będzie przesiewał  to wiesz jaki dumny zadowolony sasiad przy płocie będzie stał. Wiec niewiem co ważniejszego u Rycha , przesiew czy ocalony honor 🤔

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zalałem ursusa mobilem delvag 15w40 i powiem wam ze ciśnienie o pól bara spadło niż na turdusie o tych samych parametrach na zimnym silniku, ciekawe jak wyjdzie na gorącym, ale według karty technicznej parametry powinny być takie same a już widzę ze 6bar spadło 5,5bara.

Wieje i delikatnie słonce przebija się przez chmury.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
Strongman napisał:

Zalałem ursusa mobilem delvag 15w40 i powiem wam ze ciśnienie o pól bara spadło niż na turdusie o tych samych parametrach na zimnym silniku, ciekawe jak wyjdzie na gorącym, ale według karty technicznej parametry powinny być takie same a już widzę ze 6bar spadło 5,5bara.

wraz z olejem, wypusciles z niego życie. 😀

przez korek uciekło kilka atmosfery wraz z kilkoma końmi mechanicznymi.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Ciepło + 12 z wiatrem , Zabrali znajomego wrócił z Włoch a drugi z Anglii na Kwarantannę .

To w domu kwarantanny nie robią? Gdzie ich zabrali?

Opublikowano

Bo kurna wrócił z Włoch a drugi z Anglii i nie zgłosili się od razu do sanepidu że wrócili zagranicy przyjechali w Kombinezonach i zabrali na badania w izolatce , teraz ludzi k**wa testują .

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, galan99 napisał:

Bo kurna wrócił z Włoch a drugi z Anglii i nie zgłosili się od razu do sanepidu że wrócili zagranicy przyjechali w Kombinezonach i zabrali na badania w izolatce , teraz ludzi k**wa testują .

I bardzo dobrze że zabrali przez taką bezmyślność i głupotę ludzką rośnie tylko liczba chorych, skoro człowiek sam nie ma świadomości to niech teraz ponosi konsekwencje...

Edytowane przez Roki212
  • Like 4
Opublikowano

Popieram wszystkich przyjeżdżających zza granicy od razu bez zdania racji do izolatki. Zaraza się sama nie roznosi tylko ludzie roznoszą. Byłem w mieście o 20:30 pod stonką parking zayebany. 

• Like 1
Opublikowano

No dokładnie co z tego że na granicy badają tą temperaturę co to da, może nie mieć objawów a być nosicielem objawy wystąpią w ciągu tych 14 dni, a przez te 14 dni z iloma innymi będzie miał kontakt

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, pedro2 napisał:

Popieram wszystkich przyjeżdżających zza granicy od razu bez zdania racji do izolatki. Zaraza się sama nie roznosi tylko ludzie roznoszą. Byłem w mieście o 20:30 pod stonką parking zayebany. 

Niech uważają bo od wózka sklepowego też można się zarazić 😛

Opublikowano

Pogoda ładna i +13 stopni tylko wiatr bardzo silny i nie chce się traktora palić i siać jęczmienia. Na poniedziałek +12 i bez wiatru ma być to się posieje.

RSP od rana sieje nawozy i już widziałem jednego z siewnikiem dziś jak jechał.

Opublikowano

Ella, rok po kwalifikacie, obsady nie liczę, ale plan jest koło 130-140kg/ha zasiać. Część sieję siewnikiem a część rozsiewaczem do nawozów takim jak w linku poniżej, jak sprawdzi się siew rozsiewaczem to siewnik pojedzie na wycieczkę w jedną stronę.

https://www.ceneo.pl/27372159

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

no panowie, pojebanie dopadło i moja gminę. ludzie robią zakupy jak na wojnę. kolejki jak za PRL.

a na święta bd zaglądać do pustej lodówki ....

2 godziny temu, Roki212 napisał:

No dokładnie co z tego że na granicy badają tą temperaturę co to da, może nie mieć objawów a być nosicielem objawy wystąpią w ciągu tych 14 dni, a przez te 14 dni z iloma innymi będzie miał kontakt

2 godziny temu, pedro2 napisał:

to teraz podam wam przykład idioctwa pewnego posła  p grodzkiego   pojechał na narty do Włoch do najbardziej skażonego miasta ...  przyjechał do polski pojechał do sejmu 

warszawie rozdawał kwiatki  ... na koniec poszedł do największego szpitala witał się z ludźmi siedział w kolejce .... a jest zakazane wchodzenie do szpitala dzwodzi się do .... 

i do tego jest to lekarz chirurg  ... a powinien mieć kwarantanne 14 dni  bo tyle się wirus inkubuje a.... ciulka leci 

https://tysol.pl/a44670-Co-sie-dzieje-w-Senacie-Spekulacje-Marszalek-Grodzki-ma-jednak-koronawirusa-

https://wiadomosci.wp.pl/koronawirus-w-polsce-tomasz-grodzki-tlumaczy-sie-z-wypadu-do-wloch-posypie-sobie-troche-glowe-popiolem-6488044124088449a

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v