Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Wiesz na pewno wiek ma wpływ, ale czy aż tak duży? ja znam osobiście sporo osób które urodziły się późno bądź same rodziły dzieci stosunkowo późno, na pewno duży wpływ ma środowisko w jakim żyjemy, odżywienie, styl życia itd 

Patrząc u zwierząt to stara krowa rodzi zdrowe cielaki ale znacznie trudniej się zaciela 

Wszystko ma wpływ, oczywiście. Masa zmiennych powoduje, że ciężko coś konstruktywnego wyciągnąć z danych. 

Na zwierzęta nie patrz. Nie ma starych krów, a jedynie wyeksploatowane. Od pierwszych objawów rui do zacielenia mija może kilka miesięcy. U ludzi to może być od kilkunastu do kilkudziesięciu lat.

Opublikowano
2 minuty temu, pawel885 napisał:

Jak PiS "kupi" zagraniczne to dobrze, jak sąsiad kupi Fynda to modli się żeby się pomylił i hipolu do vario nalał 

To co mieli kupić 🤔 choć zabudowa w pl zrobiona 

Opublikowano

Coś Ty.  Tego nie pogodzisz. Na początku jeździłem na giełdę z poziomką i truskawką. Ale ja nie mogę prowadzić takiego trybu życia. Przestałem jeździć jak nie pamiętałem drogi powrotnej.

Lepiej zwiększyć skalę i na skup.

Opublikowano

może i racja ja jeszcze pozostaje w detalu w swojej branży ale kto wie co dalej będzie 

Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

1000szt x10zl to już 10000zł

400kg pl x 1500 to 600

5t wapna to 600

Ogrodzenie nie wiem pewnie 7000minimum

Co roku 10% wypadów czyli 1000 na dosadzenia. 

Opryski od 2000zł w górę.

Jakiś plon od 3 roku.

Gregor antykoncepcji nie liczysz? Czy ciągle stosunek przerywany?

Stara kompotu z kondonow nie gotuję to jak to liczyć do jedzenia? Gdyby połyk wchodził w grę to już coś policzyć. Można 

Opublikowano
12 minut temu, bratrolnika napisał:

Tyż ja widziałem, nikt tu o mnie nie pamięta.... 

Między innymi po to są dzieci, ciotka z wujkiem, babka z dziadkiem dzieciom przywożą a stary im wyżera po kryjomu🤣 

Święte słowa. 😂

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

No jeszcze czego, cudze dzieci wychowywać... 

Nie bądź taki hop do przodu. 

Mam koleżankę która przez głupotę wpadła z debilem w wieku 18 lat, na początku wszystko fajnie a po pół roku zaczął ją traktować jak ostatnia szmatę. Skończyło się tym że pozbawila go praw do małej, jej sie oczy otworzyły i zmieniła sie o 180°. Od 5 lat jest w zwiazku z moim i jej kolega ze szkoly, od poczatku mieli sie ku sobie. 

Facetowi jest łatwo bo porucha i tyle a dziewczyna zostaje potem z dzieckiem. Nieraz trzeba spojrzeć troche szerzej... 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Mam koleżankę która przez głupotę wpadła z debilem w wieku 18 lat, na początku wszystko fajnie a po pół roku zaczął ją traktować jak ostatnia szmatę. Skończyło się tym że pozbawila go praw do małej, jej sie oczy otworzyły i zmieniła sie o 180°. Od 5 lat jest w zwiazku z moim i jej kolega ze szkoly, od poczatku mieli sie ku sobie. 

Facetowi jest łatwo bo porucha i tyle a dziewczyna zostaje potem z dzieckiem. Nieraz trzeba spojrzeć troche szerzej... 

A to wcześniej nie wiedziała że jest taki pojebany?Czy tylko było raz i dziecko?

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

A to wcześniej nie wiedziała że jest taki pojebany?Czy tylko było raz i dziecko?

Byli ze sobą chyba z 1.5 roku, no ale "zakochanie" i klapki na oczach. Nam on nigdy nie pasowal bo taki kozak co to nie on, a jej widocznie pasowalo. 

Opublikowano
18 minut temu, Leszy napisał:

Na zwierzęta nie patrz. Nie ma starych krów, a jedynie wyeksploatowane. Od pierwszych objawów rui do zacielenia mija może kilka miesięcy. U ludzi to może być od kilkunastu do kilkudziesięciu lat

Tak tylko trzeba powiedzieć szczerze ile osób się przygotowuje do starania się o dziecko. Proces spermatogenezy trwa ok 3 miesiące w tym czasie facet zero alko i innych używek najlepiej witaminki kobieta kwas foliowy i po takim przygotowaniu można działać. Mało kto tego przestrzega i stąd biorą się u dzieci np alergie nie mówiąc o poważniejszych sprawach. 

Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Byli ze sobą chyba z 1.5 roku, no ale "zakochanie" i klapki na oczach. Nam on nigdy nie pasowal bo taki kozak co to nie on, a jej widocznie pasowalo. 

Kobiety są tak niezbadane jak kosmos😁

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, szymon09875 napisał:

Spokojna Twoja rozczochrana. Jak będzie taka zacofana jak ja i o takich poglądach to dziecka na pewno nie będzie mieć. Z "nowoczesnymi" nawet nie próbuję od takiej jednej, którą pogoniłem. Próbowałem z trzema podobnymi do mnie, w tym dwie to siostry mojego dobrego kolegi. Jedna wyszła już za mąż i jak chciałem zagadać już miała chłopa. Poszła do niego na gospodarkę, jej siostra też ma chłopa, rolnika z prawdziwego zdarzenia a nie takiego chłoporobotnika jak ja. A trzecia, dobra dziewczyna ale teraz już 3 raz mnie odrzuciła to dałem se spokój. Zresztą człowiek w technikum był to nauki patrzył a nie innych rzeczy i chciał być najlepszy w klasie i był, przez wszystkie 4 klasy najwyższa średnia i wszystkie egzaminy zawodowe zdane na 100 lub prawie 100%. A po szkole to się próbowało ożywić to co zaprzepaścił ojciec i w sumie nie było wiele chęci i czasu na podrywy i inne. Ta, którą pogoniłem była moim zauroczeniem z gimnazjum ale jak się zeszliśmy pod koniec technikum to czar prysł i dobrze, że przejrzałem na oczy bo by mnie wyprowadziła tak że bym z nią w mieszkaniu w mieście siedział.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Łe wydaje Ci się. Powiedz jutro rano swojej żeby nie myślała o białym misiu i zdaj relacje 😎

Moja to jeszcze robi teraz spoinowanie płyt gk i raczej nie myśli o białym misiu

Opublikowano

Daj jej odpocząć, toć nawet niewolnicy mieli czas na spanie 🤣

Idę zerknę do tego. "nowego" psa. Znalazłem na fb post że szukają właściciela tej suki, jak właściciel się znajdzie to oddam. Jak nie to moze zostanie u nas, albo komuś się odda. Dziwne ze nikt zadbanego psa nie szuka 🤔 pani która dodała post mogła by się dowiedzieć do tego psa 😎

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

to czar prysł i dobrze, że przejrzałem na oczy bo by mnie wyprowadziła tak że bym z nią w mieszkaniu w mieście siedział.

Piła , paliła, kradła , łajdaczyła się? czy chciała zwykłego normalnego życia? jeżeli to drugie i Ty ją pogoniłeś bo nie chciała żyć jak jej prababka to możesz mieć pretensje tylko do siebie , że teraz jesteś sam.

• Like 3
Opublikowano

Paliła. O to akurat nie mam pretensji. Uważam, że postąpiłem słusznie i że była to dobra decyzja. Niech żyje sobie "normalnie" ale beze mnie. Wolę sam życie na swoich zasadach przeżyć niż z nią na jej. Albo tak samo zacofana albo lepiej wcale nie mieć bo po co oboje się męczyć.

Opublikowano

Ale nie taki kompromis, że ktoś każe Ci zlikwidować coś co najbardziej kochasz bo drugiej osobie się to nie podoba. To był jeden z głównych powodów. Ziemia i pszczoły są dla mnie ważniejsze niż jakaś zmalowana panienka.

Opublikowano
3 godziny temu, cinek1808 napisał:

Ciężko odłożyć coś pracując nawet za 3 tys miesięcznie.

a w okolicy to większość roboty za 2-2,5k na rękę , o nowym czy własnym budowaniu czy kupnie na kreche zapomnij a tym bardziej z czego na tą rodzinę uciułać? począwszy od założenia po utrzymanie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v