Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
marulekk napisał:

Jak można pić wódkę z biedronki, toć to pomyje i zlewki

A to jakąś inna wódka? pytam poważnie, bo nie orientuje się w tym temacie. kiedyś moją ulubioną była absolwent zielona. starsi pewnie pamiętają ten smak. potem zniknęła z oferty polmosu.

Opublikowano
53 minuty temu, Bananek napisał:

A bywało, że i 1,5 ramki dziennie. Ale ja mam taki charakter, że jak coś postanowie to umarł w butach. więc rzucanie wyglądało tak: palę, palę i nagle pewnego dnia zero palenia. i od tamtej pory nic.

kolejna rzecz którą mamy wspólną

7 sierpnia 2013 wypaliłem ostatnią paczkę, od tego czasu nic

35 minut temu, donweter1989 napisał:

A taką fajn fuszke na przekladce dachu miałem, a tu lipa. W takim wietrze nie wejde

jakby co to możesz mnie na plecy wziąć jako obciążnik

a jak już temat alkoholu się kręci, sąsiad dał mi flaszkę J.A. Baczewski, dobre to???

Opublikowano
34 minuty temu, Bananek napisał:

po pierwsze jak widać to jest ustawka. A po drugie sprawa wygląda tak, że raz na jakiś czas znajduje się takie "fabryczki" coby jakaś tam wykrywalność była, a innych kilkadziesiąt prosperuje dalej. Likwiduje się zazwyczaj te, które albo słaby towar robią, albo ich właściciel zadrze z kimś nieodpowiednim. Dobry towar nie znika z lasu tak szybko. Inna sprawa, że Ci więksi wystawiają pokazowo w las taką fabryczkę żeby celniaki mieli co zgarnąć i sobie zniknąć na jakiś czas. A Ty myślisz, że kto się zaopatruje u tych producentów? Szaraki? Skąd, taki to sobie sam nakapie ile trzeba (przynajmniej u nas niedaleko puszczy Knyszyńskiej), głównie klientami są tzw wyższe sfery.

widełki, łopata... Trawę to najpierw turem kolcami muszę ruszyć bo nie idzie wyrwać. A dziś pewnie jeszcze czeka mnie odkrywanie drugiego pokosu, bo pierwszy może nie starczyć na jedno karmienie. 

I za to lubię Podlasie ale to prawdziwe nie dzisiejsze mlekiem płynące

12 minut temu, gregor1284 napisał:

to z melasy nie próbowałeś :D

Głowa Cię boli? Przecież to jak dykta

7 minut temu, Bananek napisał:

A to jakąś inna wódka? pytam poważnie, bo nie orientuje się w tym temacie. kiedyś moją ulubioną była absolwent zielona. starsi pewnie pamiętają ten smak. potem zniknęła z oferty polmosu.

Dużo gorsza jest w marketach podobnie jak piwo

Opublikowano

Teraz to wszystko już robione na ilość a nie jakość ale te no name najtańsze to gófnooo , nadaje się na czyszczenie renców

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Dokąd to już będzie kurła wiało

Jeszcze niech drzew w lesie nałamie to się wkurłam.

Do pt 😵

Opublikowano
soltys48 napisał:

dużo gorsza jest w marketach podobnie jak piwo

Ale bardziej chodzi mi o to czy np krupnik z biedry smakuje inaczej niż krupnik z lewiatana? przecież to i to jest to samo. smak inny czy to tylko subiektywne odczucie. kurła jak wieje, a do tego -2,5°C

Opublikowano
6 minut temu, soltys48 napisał:

I za to lubię Podlasie ale to prawdziwe nie dzisiejsze mlekiem płynące

Głowa Cię boli? Przecież to jak dykta

Dużo gorsza jest w marketach podobnie jak piwo

kiedyś różne rzeczy praktykowałem, tylko jak odbierasz urobek z melasy to cały czas głodny siedzisz. W powietrzu zapach krówek się unosi 😎

Opublikowano
bratrolnika napisał:

kolejna rzecz którą mamy wspólną 7 sierpnia 2013 wypaliłem ostatnią paczkę, od tego czasu nic

no to jaka to wspólna rzecz? Ty przestałeś palić jakieś 8 lat później. czyli jestem od Ciebie 8 lat mądrzejszy 😀

Opublikowano (edytowane)

@gregor1284 może byśmy jaki biznes kręcili,  sprawe będę miał. 

Kojarzysz wieś Łączki? Kuźwa w środku lasu rozsiewacz zbierałem tam u gościa,  chciał mnie u gościć tylko kto by do domu wrócił. A dać płynu na drogę nie chciał. Sprzedać też nie chciał. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

Kojarzysz wieś Łączki? Kuźwa w środku lasu rozsiewacz zbierałem tam u gościa,  chciał mnie u gościć tylko kto by do domu wrócił. A dać płynu na drogę nie chciał. Sprzedać też nie chciał. 

Pisz pw jak coś 

• Thanks 1
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Dokąd to już będzie kurła wiało

Jeszcze niech drzew w lesie nałamie to się wkurłam.

trochę za daleko mieszkam bo bym pomógł Ci te wiatrołomy sprzątać 😉 u nas też pizga rano -3 a odczucie jakby conajmniej -10

Opublikowano
56 minut temu, 6465 napisał:

Tomek trzeba było oblewać zakup😁

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Ale bardziej chodzi mi o to czy np krupnik z biedry smakuje inaczej niż krupnik z lewiatana? przecież to i to jest to samo. smak inny czy to tylko subiektywne odczucie. kurła jak wieje, a do tego -2,5°C

Jest różnica, po krupniku z biedry 80% biesiadników żyga, po krupniku z lokalnego sklepiku tylko 40%.... 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Kolega robił w polomosie w Starogardzie to mówił ze na markety inne partie były. 

Może tak być. niby w mlekovicie w wysmaz sa różne linie na biedronke, a inne normalne. ile w tym prawdy, nie wiem. Ale może tak być, bo nawet etykiety inne są na biedre.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v