Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Byłeś w wojsku? 

Kwadratowych hełmow nie było nigdy 😊

Opublikowano
44 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Mam pytanie odnosnie ekogroszku, zbiera Ci się  rosa w zasobniku? Montowalismy piec kamena i po 2 tygodniach rosę na sciankach i wieku, groszek wydeje się  być suchy🤔

Tak, tak jest. Żeby tego nie było to musiałbyś z pół roku wczes niej groszek kupić i pod dachem trzymać

31 minut temu, Bananek napisał:

powiem tak: Domyślam się po Twoim wpisie, że prace związane z używaniem igły lub nożyczek są niewskazane w niedzielę. U nas w domu przestrzega się tego niepisanego prawa. Więc nie, nie ceruję dziś skarpet. W ogóle tego nie robię.

Wszyscy wiedzą że ty skarpetki na wulkanizację wozisz żeby ci łatkę przykleił

16 minut temu, soltys48 napisał:

@6465 gdzie byłeś?

Jak to mawiał mój teściu: w 13 kompani rozdziawijapów

6 minut temu, soltys48 napisał:

A co byś powiedział na przydział do Orzysza?

Szwagier w Orzyszu był, 20kg chłopa więcej wróciło

• Thanks 1
Opublikowano
14 minut temu, 6465 napisał:

W orzyszu była jednostka karna,  mój sąsiad jak miał przydział do Ustki i się nie wstawił i znaleźli go nawalonego na PKP to wylądował w orzyszu. 

Po znajomego tu z kurpi który jest w stanie rozwiązać wszelkie problemy dwa razy z Orzysza przyjeżdżali. Pierwszy raz ich napoił a później wp***dol spuścił, a drugim razem nie zdążył słowa powiedzieć 🤣

• Haha 2
Opublikowano
34 minuty temu, 6465 napisał:

Nawet nie wiecie co to fala, rejony zewnętrzne,  dziadek idzie do cywila, i froterki. 

Albo szafa grająca i deszcz meteorytów. 

U nas ze wsi w wojsku byli tylko ci co ledwo zawodówkę skończyli - raptem ze 20% chłopaków. A reszta po 10 lat maturę na wieczorówce robiła aż znieśli obowiązkową służbę wojskową . Ci co byli widzę że tak jak w szkole tak i w życiu cienko sobie radzą 

Opublikowano
11 minut temu, pawel885 napisał:

U nas ze wsi w wojsku byli tylko ci co ledwo zawodówkę skończyli - raptem ze 20% chłopaków. A reszta po 10 lat maturę na wieczorówce robiła aż znieśli obowiązkową służbę wojskową . Ci co byli widzę że tak jak w szkole tak i w życiu cienko sobie radzą 

Kto się c*pa urodził, to skowronkiem nie zdechnie

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Kurła ojciec i dziadek wszystkie swoje ubrania sam łatał czy zszywał to mnie to nie zdziwiło... 3zł to zawsze pieniądz, który można zaoszczędzić.

Ty to pewnie spod siebie najchętniej byś jeszcze spożytkował 🤣 Od północy pada mokry śnieg i topnieje.

Opublikowano
witejus napisał:

Przed chwilą, Rolnik200598 napisał:

3zł to zawsze pieniądz, który można zaoszczędzić.

i przeznaczyć na browara🤣

Są "piwosze" którzy jednak trochę więcej przeznaczają na browara, niż 3 zeta 😋

Opublikowano
20 minut temu, pawel885 napisał:

Na jakiej podstawie sądzisz że cienko sobie radzę?  A co do wykształcenia mam średnie i maturę też zdałem.

Opublikowano

6465 napisał:

Nawet nie wiecie co to fala, rejony zewnętrzne,  dziadek idzie do cywila, i froterki. 

Albo szafa grająca i deszcz meteorytów. 

Przecież ty żeton podobno byłeś, więc o jakiej ty fali chcesz głos zabierać ??? Ty staluch jesteś i tyle ! 🤣

Opublikowano (edytowane)

@soltys48 miałem zaproszenie, ale tak byłem zjebany po całym dniu i pogodzie jaka była,  nie skręciłem.  Jak będzie jakaś przesyłka dla ciebie to zajade. 

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano

Nie napisałem że Ty tylko o ludziach z mojego otoczenia, dla tego nie rozumiem co masz na myśli twierdząc że wojsko czegoś uczyło . Skoro wiesz co to FALA to zapewne wiesz że to mechanizm upodlania człowieka odziedziczony po armii czerwonej ... 

2 minuty temu, 6465 napisał:

Na jakiej podstawie sądzisz że cienko sobie radzę?  A co do wykształcenia mam średnie i maturę też zdałem.

Opublikowano (edytowane)

@mraukot wytrzyj sobie mleko pod nosem jak mnie cytujesz😀

6 minut temu, pawel885 napisał:

Nie napisałem że Ty tylko o ludziach z mojego otoczenia, dla tego nie rozumiem co masz na myśli twierdząc że wojsko czegoś uczyło . Skoro wiesz co to FALA to zapewne wiesz że to mechanizm upodlania człowieka odziedziczony po armii czerwonej ... 

Co do upodlenia masz rację.  Mój wpis był po to że tam każdy prał swoje śmierdzące skarpety,  mył swój niezbędnik i kuban,  słał swój wóz. I nie czekał że żona wszystko zrobi. Jak tu co niektórzy. 

18 minut temu, bratrolnika napisał:

A nic, odrobisz może kiedy😋

Nie narzekał Adam że go słabo ugoscilem???

Nie nic nie narzekał,  wypił tylko szybką kawę i pojechał. 

Edytowane przez 6465
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, mraukot napisał:

Są "piwosze" którzy jednak trochę więcej przeznaczają na browara, niż 3 zeta 😋

Jeśli Cię stać to można. Nawet mniej niż 3zł bo Żywiec przeważnie tańszy.

22 minuty temu, mraukot napisał:

Ty to pewnie spod siebie najchętniej byś jeszcze spożytkował 🤣 Od północy pada mokry śnieg i topnieje.

No pewnie że się spożytkuje. Kibelek na zewnątrz jest i kanał plus do kanału odpływy ze stajni i super naturalny nawóz. Ze dwa beczkowozy 2000l na rok się uzbierają.

Cały czas śnieg prószy, +1 stopni.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano
6465 napisał:

@mraukot wytrzyj sobie mleko pod nosem jak mnie całujesz😀

Dzieciak który "służył" w dwunasto miesięcznej przyzakładówce, a nie w Wojsku Polskim 🤣🤣🤣🤣 Nie rób z siebie już większego błazna z tym swoim "wojskiem" 😂 Raz twierdzisz że w ŻW służyłeś, innym razem że jakiś "pogranicznik" z ciebie... Może jednak "ocelotem" byłeś ??? 😁😁😁😁

Opublikowano

@gregor1284 puszcza Piska to też kurpie?  Byłem tam w środę na zakupach bardzo przyjazni ludzie. 

2 minuty temu, mraukot napisał:

Dzieciak który "służył" w dwunasto miesięcznej przyzakładówce, a nie w Wojsku Polskim 🤣🤣🤣🤣 Nie rób z siebie już większego błazna z tym swoim "wojskiem" 😂 Raz twierdzisz że w ŻW służyłeś, innym razem że jakiś "pogranicznik" z ciebie... Może jednak "ocelotem" byłeś ??? 😁😁😁😁

Pokaż gdzie pisałem coś o ŻW? 

A poza tym wszyscy cię tu znają i wiedzą że szkoda na ciebie klawiatury.  Wiec żegnaj. 

Opublikowano
10 minut temu, pawel885 napisał:

w każdej armii w tamtych czasach była fala i ona uczyła poprostu dyscypliny i szacunku do wolności i przetrwania bez mamusi 😋

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

o to mi chodziło, kolega nie dojechał do Grudziądza i swoje odbębnił w Orzyszu

w Orzyszu  w latach osiemdziesiątych była jednostka 2225 zwykła , no i druga karna. Nie miały ze sobą kontaktu,tak że.... ,no jak jest teraz nie wiem. Słońce na sekundę wylazło ,a tak to przy zerze

Edytowane przez kizak
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v