Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Bananek napisał:

Ok to następne: mam pewną rzecz, idę trzymając ją w rękach, więc ją niosę. jadę z nią autem, więc ją wiozę. lecę z nią samolotem, więc ją.... (?)

to w ciepłą czy tylko letnią? 😉

Przelece 😅

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

18 minut temu, Roki212 napisał:

A nie zapomniał choś podzielić przez kiełkowanie B|

Tyle odjął

Screenshot_20200919-190538.jpg

23 minuty temu, slawek74 napisał:

Rysiu zajżyj do mojej galerii 😉🙃

A do którego mam się odnieść bo tam wiele fotek?

zobacz jaka wysoka kukurydza mi wyrosła 😉

Opublikowano
4 minuty temu, daron64 napisał:

Ależ mgła, całe stada krów poduszone przy drodze leżały

Nie zareagowałeś? Greenpece,  animalsi,  inni ekoterroryści?

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

gęstą. kiedyś mówili, że taka mgła, że konie dusi. ta widać poszła krok dalej i dusi krowy.

U nas o koniach się nie mówi. Może dlatego, że w gminie to może ze dwa się ostały.

Ale generalnie super pogoda -kolo 20st i słońce. Żeby wiatr był ciut słabszy, to mogłoby być dla mnie tak cały rok

Opublikowano
59 minut temu, Bananek napisał:

kurde każdy sieje, może i ja po niedzieli żyto w glebę wsadzę. 🤔 tylko wpierw trzeba by było obornik wyszarpać spod bydła.

jeszcze nigdy tak późno ozimin nie sialem. 😱

A jakie to późno jak pogoda latowa 😅

Opublikowano

Kuźwa 22.04  wracam z pola, uprawa pod pszenicę, teraz zaczynam weekend 🤔 będzie trwał tak gdzieś do 5 w poniedziałek 

Trza to lubić żeby za***rdalać 6 dni w tygodniu 😎

Opublikowano

Zasiane 10ha pszenżyta i powałowane. Sąsiad zaczął wczoraj orkę pod ozime jak nigdy późno, wczoraj fynd klęknął, dzisiaj ruszył pronarem i kvernelanda na okrągłej ramie rozerwał 💪 4 skiba leży z kółkiem na polu 🤣 ale wścieknięty okropnie, przejeżdżałem obok to spojrzenie mrożące krew w żyłach, pech go dorwał

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)

A u mnie dziś kukurydze skosili :) z 3.2 ha dalo pryzme 64x8x1m. A w pracy taki gość 

20200919_000345.jpg

4 godziny temu, 6465 napisał:

Szymon trzeba zrzutę zrobić i młodego do szakiry zawieźć,  jak spróbuję tego chleba to zaraz sobie babę znajdzie. I żenić mu się zachce. ☺

Bedziesz jechał to ładuj go na pakę :D

@soltys48 poklejone?

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
45 minut temu, pedro2 napisał:

Zasiane 10ha pszenżyta i powałowane. Sąsiad zaczął wczoraj orkę pod ozime jak nigdy późno, wczoraj fynd klęknął, dzisiaj ruszył pronarem i kvernelanda na okrągłej ramie rozerwał 💪 4 skiba leży z kółkiem na polu 🤣 ale wścieknięty okropnie, przejeżdżałem obok to spojrzenie mrożące krew w żyłach, pech go dorwał

Ja już od dwóch tygodni planuje że jutro gnój wywiozę żeby zaorać 😂😂

Opublikowano
Dnia 18.09.2020 o 21:12, Agrest napisał:

A czemu, może włóczy się po okolicy i do sypialni  ludziom zagląda?

W sąsiedniej wsi popgrowskiej jest taki gościu co jak przychodzi wieczór to bierze drabinę i chodzi od bloku do bloku i podgląda czy ktoś kogo nie łupu cupu😂

Dnia 18.09.2020 o 21:14, soltys48 napisał:

W sumie 🤔🤔🤔

Mamy na wsi takiego ksywa ŚWIR,łazi po wsi i zagląda w okna

Ten którego ja znam to fachowiec jednak jest. Drabinę ma😂

16 godzin temu, 6465 napisał:

A na co mi ony?  Mi Syn potrzebny☺

Mi też. Jak masz czas i chęci to zaraz drugiego dla mnie strzel, bo nie będzie komu arów przepisać na starość.

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
7 godzin temu, pedro2 napisał:

U nas w takiej sytuacji to się idzie do sąsiada i się mówi.  Ty pług mi się ro***erdoli pożycz swojego bo siać trzeba a tu nie zorane.. 

A nie jakieś dziwne spojrzenia rzucać,  w takiej sytuacji to trzeba się uśmiechnąć. 

Opublikowano

Miał prawo się wkurzyć bo dwie awarie naraz to każdego nerwy poniosą.

Ja też jeszcze nie mam zaorane pod żyto.A po zatym niema kiedy jechać po pług.Pokazałem śwagrowi pług jaki mnie interesuje to mnie wyśmiał że mnie pojebało że do 30 taki pług duży

Opublikowano

Ale że kverneland się rozdupcyl 🤔 a takie dobre mają być 

@stempos1980 widzisz szwagier to szwagier, zawsze doradzi 

Opublikowano
6465 napisał:

U nas w takiej sytuacji to się idzie do sąsiada i się mówi.  Ty pług mi się ro***erdoli pożycz swojego bo siać trzeba a tu nie zorane..  A nie jakieś dziwne spojrzenia rzucać,  w takiej sytuacji to trzeba się uśmiechnąć.

A u nas nikt nie czeka aż ktoś poprosi tylko sami proponujemy pomoc jak widzimy, że komuś się coś zepsuło. rzecz jasna nieodpłatnie. sąsiad rzecz święta.

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Ursus932 napisał:

Ale że kverneland się rozdupcyl 🤔 a takie dobre mają być 

@stempos1980 widzisz szwagier to szwagier, zawsze doradzi 

Jak zaczepił 3 razy większej mocy ciągnik jak pług potrzebuję to musiał go rozerwać.A mój szwagier taki jest zazdrośnik i podsmiewanie się z kogoś to u niego norma.

Opublikowano
19 minut temu, Bananek napisał:

A u nas nikt nie czeka aż ktoś poprosi tylko sami proponujemy pomoc jak widzimy, że komuś się coś zepsuło. rzecz jasna nieodpłatnie. sąsiad rzecz święta.

👍U nas tak samo, jak więcej roboty to ewentualnie paliwa się wleje i ok 

Nie dawno sąsiadowi jednego balota zrobiłem bo mu się popsuło, trza było zapiac i jechać😉 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v