Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, stempos1980 napisał:

Jak ja bym zjadł takich dobrych wiejskich wyrobów

Ja wolna chwila slkecę jakąś wedzarke bo już z 2 lata nie jadłem takich wyrobów. Tylko o składniki od chłopa trudno bo w okolicy żadnej świni

Opublikowano
17 minut temu, soltys48 napisał:

Co ja zbiednieje od trochu mięsa czy pyrów? A zawsze to na przyszłość lepsze wrażenie pozostawia

Ototo ! U nas nawet gościu który pasze przywozi często jest na kawę wołany 👍 tak samo jak ktoś przyjedzie na usługi na 2-3 godziny no to już tam z jedzeniem się nie wariuje ale na kawę zawsze jest wołany i na "dowodzenia" piwo w rękę 😀

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Dzisiaj łącznie 8mm napadało.

Pszenica siana 23.09 zaczyna z ziemi wyłazić, strzałem w 10 był siew przed tymi deszczami, na niezaoranych kawałkach gumofilce się topią.

Jest lipa zobaczymy jak szybko ta woda wsiąknie u mnie od soboty powyżej 100mm już 607mm od stycznia najcięższe ziemie gdzie miała pójść pszenica i część pszenżyta zrobiła się galareta i przejechać się tak jakby da ale na polu poligon i rowy jak po czołgu czekamy aż to się osuszy pierwszy raz tak późno będę siał pszenice a pszenżyto to już wogóle

Opublikowano
55 minut temu, thor1984 napisał:

Ja wolna chwila slkecę jakąś wedzarke bo już z 2 lata nie jadłem takich wyrobów. Tylko o składniki od chłopa trudno bo w okolicy żadnej świni

To cały czas "na kupnym" żyjesz? U nas jak się kończy swoje to max tydzień na kupnej wędlinie i zamawiam kabana. Różne rodzaje wędlin ze sklepu, każdej smak taki sam. 

• Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, pedro2 napisał:

To cały czas "na kupnym" żyjesz? U nas jak się kończy swoje to max tydzień na kupnej wędlinie i zamawiam kabana. Różne rodzaje wędlin ze sklepu, każdej smak taki sam. 

W okolicy zero świń które możnaby kupić. W sklepie za poltusze 8.20 bez łba i 8.90 z łbem. No Ale człowiek tęskni za tym smakiem 

Opublikowano
8 godzin temu, soltys48 napisał:

Taaaa😋😋😋

Mięso pojszło do rodziny tylko trochu wyrobów zostawiłem sobie i Grzesiowi

A ja miałem po niedzieli na habanine zajechać😉

Opublikowano (edytowane)

W nocy coś padało a teraz aktualnie nie pada.Noc ciepła 14 st .popadało to grzyby będą tylko zaś nie mam czasu pojechać.Wcześniej raz tylko byłem na grzybach.

Wreścię ta órwa kwarantanna się skończła

https://www.dts24.pl/rozdziele-takiego-odkrycia-sie-nie-spodziewali-wydobyli-z-pobocza-drogi-arsenal-broni-artyleryjskiej/

Ale by była wybuchowa droga😁

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano
9 godzin temu, stempos1980 napisał:

Jak ja bym zjadł takich dobrych wiejskich wyrobów

Jak juz bedziesz u soltyda to wpadnij na wyroby ze szkodnika :D w sobotę ladna sztuka sie trafila, zapiekany pasztet wyszedł 1 liga :)

Okolice Leszna 13 stopni i lekka mgla

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Jak juz bedziesz u soltyda to wpadnij na wyroby ze szkodnika :D w sobotę ladna sztuka sie trafila, zapiekany pasztet wyszedł 1 liga :)

I u mnie czorny czeka na przerobienie.

Cóś siurcy.... Koła się ślizgają na polu

Opublikowano

Październik zaczyna od 3 l.coś rano kropiło.

11 minut temu, szymon09875 napisał:

Z Przemkiem to narazie tylko telefonicznie kontakt mamy

Opublikowano

chmurzy się już kilka dni, ale deszczu nie widać. wczoraj po cieluny byłem to chmura taka jakby zaraz śnieg miał spaść, wracam do domu, a tam słońce. mogłoby popadać, bo całe podwórko pyłu.

jarecki napisał:

znajomy kupił swiniaka ze 2 trygodnie temu to po 7 zł za kg trzeba dać . drogawo troche .  w 24 h od siewu zbożę naklute warunki niemal jak w laboratorium na wschody .

po 7 drogo? poczekaj, przed święto 10 dasz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v