Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Samsung123321 napisał:

Od 1 maja pada co 2 3 dni a w tym tygodniu codziennie ulewa słońce ulewa słońce. Wstępne prognozy na czerwiec takie same czyli bardzo dużo deszczu. Pszenica minimum 10 pieterek wyķłosiła ale w większości 12 ( choć dopiero zaczyna wychodzić z pochwy) zobaczymy ile odrzuci. 

Suma summarum pozostałe miesiące susza totalna. Nie ma obsady. Jak zasiałem we wrześniu tak wyszło początkiem listopada bo grama wilgoci nie było i to wyszło marnie. 

Dodatkowo siałem kwalifikat który był spieczony... 

Jedynie co to owies wygląda rewelacyjnie. Wręcz podręcznikowo. Zobaczymy jak rzeczywiście z pogodą będzie 

To ile deszczu Ci spadło z tych "ulew"? Bo po kilku prawdziwych ulewach, to powinno Cię zalać.

Opublikowano

Fajnie że o mnie cały czas pamiętacie:) Zetorki12 czy też Pafnucy wpis dla ciebie teraz. Kolejny słoneczny dzień tylko wiatr sporo mocniejszy jak wczoraj. Zaraz jadę kosić resztę łąk i może coś jutro uda się zebrać przed deszczem. 

Opublikowano

legancko Jaruś . 👍 Już myślałem że dla mnie nie napiszesz . Czemu nie odpisałeś na moje pytanie pod zdjęciem mieszanki ? Jak tam byki napisz co .

Opublikowano (edytowane)

No dzie ? Ja Jarusia uwielbiam !

Kosić , czy nie kosić ? Oto jest pytanie .

Kurna deszcz mocny nadają a ja taki plan miałem na łąkę .

@Rolnik1973 jak mówisz ? Kosić ?/

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)

Pod GieEsem patrzałeś ?

1 minutę temu, soltys48 napisał:

Nie widział tam który mojego Grzesia?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

No dzie ? Ja Jarusia uwielbiam !

Kosić , czy nie kosić ? Oto jest pytanie .

Kurna deszcz mocny nadają a ja taki plan miałem na łąkę .

@Rolnik1973 jak mówisz ? Kosić ?/

Po niedzieli nadają pogodę, a 2 dni ma padać.

Rzuć monetą

Opublikowano (edytowane)

A Rysiek to dzisiaj był ? Może zakrętu nie zebrał jak licznik łod rowera w łursusie sprawdzał ? 🙆‍♂️

Nie wie który gdzie On mieszka ? Bym pojechał i sprawdził co z nim . :D

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Rzuć monetą

A po za tym . Rzucie  monet szkodzi na zęby . :D

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
20 godzin temu, Strongman napisał:

U mnie to przeważnie drzewa krzaki stoją po rogach i się jedzie na wprost,nikt jeszcze nigdy nie mówił ze zahaczyłem kogoś i nie słyszałem żeby inni mówili o innych.

tak to mniej więcej wygląda u mnie. ;) te zaznaczone to moje, reszta sąsiada. Nie wspominając o dalszych łąkach, gdzie jak spojrzysz to bezkres łąk i trzeba znaleźć swoją działkę. 

działki.jpg

• Like 1
Opublikowano
55 minut temu, galan99 napisał:

Niedziela na wschodzie będzie bardzo mokra spadnie do 50 litry wody +17 .

Zmień słowo "będzie" na może być i "spadnie" na może spaść 😉 gdzie na wschodzie bo on trochę dlugi... Lepiej żeby faktycznie popadało porządnie bo siem zdenerwujem, specjalnie odłożyłem koszenie trawy jak większość u nas. Z tego co teraz wychodzi to po południu ma coś dojść więc można było w czwartek ciąć... Pierwsza myśl zawsze najlepsza

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

Ktos ma zapłon......

Świeże dane, dopłaty za ubiegły rok do sprawdzenia są od niedawna... Chciałeś być złośliwy, ale coś nie wyszło.  Dobrze, że handelek lepiej ci wychodzi...

• Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, debrzyna napisał:

A co poszedł na swoje ?

Zaczynam się martwić

Drugi dzień go nie ma....

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Pod GieEsem patrzałeś ?

We wsi sklepu nie ma ,byłem w gminnej wsi i na melinie nikt go nie widział 🤔

1 godzinę temu, hubertb napisał:

Ten twój Grzesiu jest do pomocy czy jako dodatkowy program rozrywkowy na gospodarstwie ? 

Jak nie pomocny

A kto będzie ciapajem jeździł?

Opublikowano
JanKrzysztof napisał:

3 godziny temu, soltys48 napisał:

Ktos ma zapłon......

Świeże dane, dopłaty za ubiegły rok do sprawdzenia są od niedawna... Chciałeś być złośliwy, ale coś nie wyszło.  Dobrze, że handelek lepiej ci wychodzi...

To są za ubiegły rok ? bo mi się suma nie zgadza

Opublikowano
13 godzin temu, soltys48 napisał:

uż trzeci dzień do około chmury chodzą a padać nie chce. 

Dobrze że się ciepło zrobiło to chociaż ryba zaczęła brać.

IMG_20200528_095331_1.jpg

a ze swojego stawu chociaż? :D

Opublikowano (edytowane)

Jak dla mnie to malutkie,2 letnie, Nie lubię się z ośćmi bawić.Ze swojego stawu bym szkodował.

Choć podobno są jakieś sposoby na oście, nie wiem jakie ale podobno z octem związane ze rozpuszcza oście,swego czasu słyszałem ze nawet małe japonki jakoś robią ze oście się rozpuszczą.

U mnie wieje i słonecznie.Trzeba trawę belować.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
14 minut temu, Strongman napisał:

Jak dla mnie to malutkie,2 letnie, Nie lubię się z ośćmi bawić.Ze swojego stawu bym szkodował.

Ty byś szkodował, ale za to wydra i czapla nie szkoduje 😉 więc co lepsze?

To po co zarybiać i dokarmiać jak szkoda potem łapać 😋 

• Like 1
Opublikowano
38 minut temu, pedro2 napisał:

Ty byś szkodował, ale za to wydra i czapla nie szkoduje 😉 więc co lepsze?

To po co zarybiać i dokarmiać jak szkoda potem łapać 😋 

to na zime wyłowi, swoją drogą co to za przyjemność siedzieć nad stawem i ryby łowić tyle czasu.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v