Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 godzin temu, bratrolnika napisał:

są dwie opcje, Grześ nie miał z czego pić, albo @6465  cię odwiedził pod przykrywką nocy...

W piątek będę się koło niego kręcił. ☺

Opublikowano

Chmura wielkości boiska i kupa gradu

5minut i 5mm. Tylko czemu w takiej formie?😥

Opublikowano

O 16 godz w Koninie gradem sypneło a jezdnia zamieniła się w jezioro. 

Sołtysa deszczomierz u mnie w ogródku stoi od pierwszego maja. Więcej mi nie potrzeba. 

Opublikowano

TO u was niemaja na skupach sondy odkurzacza i biora gdzie chcą automatem

U mnie N-3 był 9 maja,od tej pory spadły 23 mm,więc napewno nie spali

Opublikowano
7 minut temu, Strongman napisał:

Według mnie to można tego z żytem nasypać na spód i nakryć bez żyta.Zresztą tego na skupach u mnie nie patrzą tylko i wyłącznie robaka.

Nikt na żaden skup nie wozi, wszystko bydło zjada. Moje kwalifikat i trochę było żyta. Hektar na najlepszym kawałku przeszedłem i pójdzie to w baksy do nasienia, jakbym miał chodzić na ponad 10ha wszystko rwać to pierdyle. 

Byłem na polu, na wiosce tylko porosiło, a niecały kilometr dalej fest polało także o d*pę potłuc dzisiejsze nasze pomiary, punktowe opady

Opublikowano
10 minut temu, pedro2 napisał:

jakbym miał chodzić na ponad 10ha wszystko rwać to pierdyle.

To po co aż tyle zasiales??? Jednak mniejsze działki to lepsze...

1 godzinę temu, 6465 napisał:

deszczomierz u mnie w ogródku stoi 

Kurde, może i ja bym się dorobił, w sumie to tyle co kawalek się przejechać i chwila strachu.....

Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

To po co aż tyle zasiales??? Jednak mniejsze działki to lepsze...

Kurde, może i ja bym się dorobił, w sumie to tyle co kawalek się przejechać i chwila strachu.....

No niby tak Ale jakby Cię kolega @6465 nakrył to mógł byś zwrócić ale z widłami w pupie😎

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

No niby tak Ale jakby Cię kolega @6465 nakrył to mógł byś zwrócić ale z widłami w pupie😎

Poczekam aż się pochwali że wyjeżdża w trasę

Wszystko opracowane

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Duży był ten mocznik?

Granula 0,5 -0,7cm

Opublikowano

I dziś dopadało jeszcze 2mm. W sumie noc i dzisiejszy dzień dały 11,5mm, maj w sumie 81mm póki co. Dla porównania kwiecień 12mm, z czego 6mm spadło 29 kwietnia.

Opublikowano

Praktycznie bez wiatru. Ja w polu nie byłem, staram się nie dobijać do głowy  bo stres mnie wykańcza fizycznie i psychicznie, ale kolega dzwonił i mówił że liście na jabłoni mu pocięło i delikatne ślady na zawiązkach są.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, miwigos napisał:

TO u was niemaja na skupach sondy odkurzacza i biora gdzie chcą automatem

Niema na 4 skupach,czasem mają taką laskę ze się wbija i przekręca,a tak to przeważnie kubeczek z dyszla lub pomostu jak przyczepa wysoka.Do tego sito ze jak jest robak to przeleci i całe próby,czasem wilgotność patrzą ale rzadko.A jak raz przywieziesz i sprawdzą i ok to kolejnej przyczepy nawet już nie patrzą

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
56 minut temu, bratrolnika napisał:

Poczekam aż się pochwali że wyjeżdża w trasę

Wszystko opracowane

i żona tyż namierzona???

3 godziny temu, Ursus932 napisał:

Kurde chyba tylko ja nie posiadam deszczomierza 😕 A i jeszcze sołtys 

jutro juz będę miał

2 godziny temu, 6465 napisał:

W piątek będę się koło niego kręcił. ☺

Zajeżdżasz???

Opublikowano
5 godzin temu, karban napisał:

Jak wy tam działacie to nie wiem. Chyba jedynie facelię i słonecznik:) Jechałem kiedyś przez Kujawy nad morze rowerem i jak widziałem te wasze potężne rządki z ziemniakami, co to nasze bolka by musiały na 2 albo 3 razy brać, to ciężko uwierzyć, że dajecie radę przy 400 mm opadu na rok. Rozumiem, że nawadnianie robicie, ale skąd tyle H2O bierzecie? Warta i Wisła wyschnie przez Was.

Nie, nie mam nawadniania, gleby też nie zaciekawe na dodatek w pobliżu jest kopalnia odkrywkowa. W studni nawet kropli wody.Musimy sobie radzić tylko żal patrzeć na wysychające uprawy latem.Ciesze sie, że Wam sie darzy bo deszcz to życie i  być albo nie być nie jednego rolnika.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v