Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Tak jak myślałem. żyto leży plantami. 😞 A takie było ładne. było. zimno jak cholera dzisiaj. W garażu zamarzłem na kość. Ale ktoś quada musi młodemu złożyć do kupy.

Opublikowano
1 godzinę temu, Marcin133 napisał:

Łódzkie 25l

Ludzie nie piszcie tak ogólnie bo ktoś czyta i potem myśli jakie to luksusy. 

Ja też Łodzkie powiat Pajęczno i dostalem 15 litrów, za maj łącznie 27. 

Kolega też Łódzkie powiat Radomsko i dostał za noc 5 litrów i za maj ma tylko 15. 

Opublikowano
Uziu92 napisał:

za noc 15mm, za maj 72mm. Ciekawe czy 100 mm dobije. W tamtym roku tyle było.

o Panie to gdzie mówic o suszy w zeszłym roku, w maju nawet 1/5 tego mi nie spadła w zeszłym roku, u Ciebie w nocy 15mm a u mnie nie całe 5mm, za ciekawie to nie wygląda

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, ZELKOW napisał:

o Panie to gdzie mówic o suszy w zeszłym roku, w maju nawet 1/5 tego mi nie spadła w zeszłym roku, u Ciebie w nocy 15mm a u mnie nie całe 5mm, za ciekawie to nie wygląda

Bo on liczy  z tym   co podlał....  🤣

Opublikowano
Raptus902 napisał:

mraukot napisał:

Raptus902 napisał:

40 litrów napadalo PKE

To nareszcie "poznanioki" przestaną psioczyć, że ciągła susza u nich 😜

Do Poznania to ja mam 130 km :P

U nas tak się przyjęło, że Wielkopolska to "Poznaniok", pewnie za sprawą tablic rej. rozpoczynających się od "P". Naciągane 6 mm w deszczołapie za ostatnią dobę, dziś na zmianę chmury ze słońcem, ale +8 tylko..

Opublikowano
44 minuty temu, Bananek napisał:

nie podniesie. nie żyto.

Pełnia wzrostu więc powinno się podnieść, jak nie to kłos zagnie do góry i będzie rosło. Trzeba było więcej azotu podsypać 😋 

Myślałem, że spłynęło z górek, ale o dziwo nic, wszystko ziemia ładnie przyjęła. Po dołkach w qq i ziemniakach rzadko. Teraz znowu pada deszczośnieg.

Opublikowano
pedro2 napisał:

Trzeba było więcej azotu podsypać 😋  .

akurat tu gdzie leży najmocniej, przewidziałem i w tym roku nie podałem żadnego azotu ani innych nawozów. stanowisko po ziemniaku.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mraukot napisał:

U nas tak się przyjęło, że Wielkopolska to "Poznaniok", pewnie za sprawą tablic rej. rozpoczynających się od "P". Naciągane 6 mm w deszczołapie za ostatnią dobę, dziś na zmianę chmury ze słońcem, ale +8 tylko..

Wielkopolska gmina Śmigiel

Pierwszy porządny deszcz od 10 marca.

Od 10 marca do końca kwietnia było tylko 6 mm,

Wczoraj 23 mm

Edytowane przez focusst
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, focusst napisał:

Wielkopolska gmina Śmigiel

Pierwszy porządny deszcz od 10 marca.

Od 10 marca do końca kwietnia było tylko 6 mm,

Wczoraj 23 mm

U mnie bardzo podobnie. Ostatni deszcz to burza w marcu.  Chyba ten sam mikroklimat. 

Edytowane przez fireseba
Opublikowano

W nocy spadło 5mm, przymrozku nie było. Dzień stosunkowo słoneczny, wiatr słaby, temperatura 10 stopni, 4,5 tony węgla do piwnicy wrzucone więc dzień udany.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v