Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

a to ciekawe wczoraj słyszałem w tv o przymrozkach do połowy maja

8 minut temu, galan99 napisał:

Będzie lało jeszcze będzie narzekanie że za dużo pada od 10 maja załamanie pogody opady bardzo duże suszy nie będzie plony będą rekordowe .

Edytowane przez witejus
Opublikowano (edytowane)

To kartofle mi zmarzną . Już ładnie wychodzą z ziemi.😢

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Będzie lało jeszcze będzie narzekanie że za dużo pada od 10 maja załamanie pogody opady bardzo duże suszy nie będzie plony będą rekordowe .

Na polsacie prognozowali ? :P 

• Haha 1
Opublikowano

Było 15° a już jest 11 i robi się pochmurno. 

Chodzą i skrzynki sprawdzają na listy, czy ludzie mają. 

Przed wyborami żeby mandaty dawać to trzeba mieć pewność wugranej😀

Opublikowano

Kurła ale wiatr zimny. A ja jutro planował jęczmień na chwasty psikać. Chyba poczekam do końca tygodnia.

Opublikowano
28 minut temu, leszek1000 napisał:

A młoda jest ?? 

Kwestia spojrzenie, siostrę ma młodą

18 minut temu, 6465 napisał:

@soltys48 jak będę teraz w twoich okolicach to zajadę do krajenki tego v&n obejrzeć bo widzę że jest na olx.  Jedyne co mi w nim nie pasuje to koło z tyłu. 

A byłem u nich w piątek 😁

No robotę czas zacząć

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

Jak dobra pogoda i rodzina silna to nawet 15-20l. Wiruję dwa razy w maju,

Dwa  razy w maju  ?  i ten drugi  zdążą   zasklepić ......    nie za młody  , nie skiśnie  potem.    

Opublikowano

Cholera, rozpadało się... a z rańca słoneczny dzionek się zapowiadał 😒 Do .udpy z taką majówką 😡 a Ty "galan" robisz coś poza obserwacjami meteorologicznymi i szerzeniem propagandy pogodowej ? 😂😂😂

Opublikowano

Działa na rzecz skupujących pszenicę ze wschodu kraju i non stop straszy obniżkami. Wiesz jaka to ciężka praca jak ziarno w kraju drożeje, a tu trzeba dalej grozić spadkami i narażać się na hejt? Galan, te wszystkie witrony i inne maszkarony płacą Ci czy robisz to, bo lubisz?

Opublikowano
6 minut temu, mraukot napisał:

Cholera, rozpadało się... a z rańca słoneczny dzionek się zapowiadał 😒 Do .udpy z taką majówką 😡 a Ty "galan" robisz coś poza obserwacjami meteorologicznymi i szerzeniem propagandy pogodowej ? 😂😂😂

Masz już za dużo deszczu chętnie bym sie zamienił na pogodę deszczową?

Opublikowano
14 minut temu, Szymi40 napisał:

Dwa  razy w maju  ?  i ten drugi  zdążą   zasklepić ......    nie za młody  , nie skiśnie  potem.    

Wielokwiatu z przewagą rzepaku praktycznie nigdy nie zasklepiają. Ja mam refraktometr i sprawdzam, jak ma mniej niż 18-19% wilgotności to do miodarki.

Opublikowano
Andpol napisał:

6 minut temu, mraukot napisał:

Masz już za dużo deszczu chętnie bym sie zamienił na pogodę deszczową?

W kwietniu zero opadów, teraz od środy do wczoraj niecałe 11, dziś 2 i już przestało padać 😋

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v