Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pamietajcie ze hodowla krow to nie tylko zysk z mleka. Zadbaj jeden z drugim o stado sprzedaj kilka dobrych jalowek w roku i tez cos zostaje ;)

Oczywiscie najwiecej o ekologii wypowiadaja sie celebryci ;) ale sami najlepiej nie zakladali by zadnego ubrania 2 razy. A przemysl modowy, tj ubrania bizuteria itp ma mega wielki wplyw na ekosystem. W dodatku przy szyciu ubran zapierniczaja chinczyki itp czesto majacy po 10 czy mniej lat, To samo z kobaltem, wykorzystywanym do budowy akumulatorow, W kopalniach zapierdzielaja male murzynki itp...

Opublikowano (edytowane)

Jak czytam alba słyszę wywody nt wpływu bydła na ocieplenie klimatu to nie wiem czy śmiać się czy płakać bo tony paliwa palone przez samoloty i inne tego typu rzeczy to wręcz poprawiają jakość powietrza to samo ze smogiem w piecach nie palili ludzie ruch samochodów w miastach z powodu koronabzdurusa zmalał a jakość powietrza sie nie polepszyla i jakoś nikt o tym nie pisze tylko o gazach wyywarzanych w rolnictwie w tym jest drugie dno ale za długo by o tym pisać 

W łódzkim leżaki na ubojnach złapali i znowu będzie d*pa

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
31 minut temu, Łolek napisał:

Jak czytam alba słyszę wywody nt wpływu bydła na ocieplenie klimatu to nie wiem czy śmiać się czy płakać bo tony paliwa palone przez samoloty i inne tego typu rzeczy to wręcz poprawiają jakość powietrza to samo ze smogiem w piecach nie palili ludzie ruch samochodów w miastach z powodu koronabzdurusa zmalał a jakość powietrza sie nie polepszyla i jakoś nikt o tym nie pisze tylko o gazach wyywarzanych w rolnictwie w tym jest drugie dno ale za długo by o tym pisać 

W łódzkim leżaki na ubojnach złapali i znowu będzie d*pa

A wszyscy mi się dziwią czemu chce byki likwidować jak cena już rośnie i będzie taka jak kiedyś. Co z tego ze urośnie jak właśnie zaraz będzie znowu jakas afera i doskonały powód do uj*bania cen

Opublikowano

No niestety teraz rolnictwo jest winne calemu zlu na swiecie. Zaczynaja juz pier**lic ze korona wirusa roznioslo rolnictwo po calym swiecie a nie turystyka. 

Ta glupota unijna od pola do stolu nawymysla na nas jeszcze wiecej roboty papierkowej, kosztow aby dostac jakies ochlapy z doplat.

Opublikowano

W ostatnim topagrarze jest dodatek z sano na temat zagrożeń dla klimatu ze strony krów, warto przeczytać, bo słuchanie o badaniach na zlecenie producentów wege... to dość wątpliwe źródło informacji...

Opublikowano

Pierwsze pytanie myślącego człowieka powinno być takie -kto dał pieniądze na badania? Bo takich rzeczy nie robi się pro publico bono

• Like 1
Opublikowano
Dnia 17.06.2020 o 10:54, galan99 napisał:

Jak wpierniczą ochronę klimatu dla krów tak ogólnie dla bydła to będziesz zwiększał w myślach . Krowy mają większy wpływ na klimat niż samochody. Z dwóch powodów .

Inne badania pokazują, że ta liczba jest jeszcze dużo większa. Według Banku Światowego, który opiera się na tym, że blisko ćwierć obszarów lądowych ziemi wykorzystywana jest na wypasanie bydła, a około jedna trzecia gruntów ornych przeznaczona jest na uprawy, którymi karmią się zwierzęta hodowlane, wynosi ona ponad 50 proc.

Kolejnym ważnym czynnikiem związanym z hodowlą bydła, która przyczynia się do powiększania efektu cieplarnianego, jest metan wydzielany przez zwierzęta. Jedno zwierzę uwalnia do atmosfery nawet 300 litrów metanu dziennie. 

Kolego   a jak  ty bąki puszczasz   to nie metan?   bajeczek sie naczytasz  łykasz   wszystko

• Haha 1
Opublikowano

Kiedyś słyszałem taka opinie ze internet jest wyspą wolności. Ale im więcej czytam ludzkich wypowiedzi/wypocin tym bardziej się przekonuje ze to kolejne narzędzie do pier**leni* ludziom w głowach

Opublikowano
BaltazarV8 napisał:

Witam serdecznie, czy jest tutaj ktoś kto oddaje mleko do lumiko łuków? 

prywaciaż dobrze płaci tylko bardzo dużym dostawcom resztę kroi jak się da kierowcy .... szkoda pisać ktoś usuną mój post z rana

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, wujekk110 napisał:

Baltazar, a co Ciebie interesuje w Lumiko.

Chcę zacząć do nich mleko oddawać 

3 godziny temu, slawek74 napisał:

prywaciaż dobrze płaci tylko bardzo dużym dostawcom resztę kroi jak się da kierowcy .... szkoda pisać ktoś usuną mój post z rana

O a u mnie poprzenosili się z garwolina do łukowa bo garwolin ich kantował na ilości mleka. Gadałem nawet ostatnio z takim jednym to mówił że w Łukowie dobrze teraz ma i chwali sobie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v