Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

A kiedy on na wesele pójdzie jak on na okrągło u tych ogonów siedzi😁

No życie przy krowach 😁

Opublikowano
4 minuty temu, karol091193 napisał:

@alfa tak jak Mlekpol traktuje dostawców to ci w głowie się nie mieści. Z rok albo 2 lata temu oddałem mleko antybiotykiem przez przypadek oczywiście. Zajechałem do mleczarni i przez jedną z Pań zostałem wyzwany od alkoholików a z ręką na sercu przy wszystkim mogę powiedzieć, że jak przez rok wypije 2 litry wódki i 10 piw to jest wszystko. Raz się dobrze napiłem ze mało się nie przekręciłem i mi wystarczy. Z resztą nie lubię alkoholu

Pamiętam, było... I teraz niech Grzesiu powtórzy, że jesteś właścicielem mlekpolu i zwyzywała Cię Twoja pracownica...

• Like 3
  • Haha 2
Opublikowano
8 godzin temu, chuck00 napisał:

Kwestia porządku w obejsciu nie zależy tyle od ceny mleka ile od samego gospodarza. Wyższa cena nie sprawi, że coś się samo zrobi.

Żeby kłaść kostkę budować Pałace trzeba mieć fundusze a jak będą fundusze to uwierz samo się zrobi tylko zapłać trzeba 🙂 a gdy mówisz że zależy od gospodarza masz rację bo taki co kasy nie ma musi sam się pierd....i kłaść kostkę robić odwodnienia itp 

Opublikowano

Jak ktoś jest flejtuch to i na kostce będzie miał nasrane, ogólnie porządek i wygląd obejścia zależy od samego gospodarza 

@komizmo i szpiegowskie, kto jak ma pod chałupą 😁

Opublikowano

Koledzy mi się wydaje że nie ma różnicy czy to Mlekpol czy Piątnica Mlekowita czy może Polindus. Na Śniadowie dwie największe obory otwarte w tamtym roku oddają do Polindusa...w każdej mleczarni są dobre i słabsze gospodarstwa i niektórym dajac nawet 3 zł to nie będą potrafili tego wykorzystać. Wiecie że kostki i maszyny zależą od tego kto ile razy pociągnął z unii i tu chodzi bardziej hektary...z Mlekpolu Piątnica bierze coś około 20 dostawców Ale też i z innych mleczarni drugie tyle podobno i wybierają co zechcą...

Opublikowano

Jprdl Radomsko 5 gr premi świątecznej za grudzień 😊 co ja z taką kasą zrobię 🙆‍♂️

Opublikowano
4 godziny temu, kokoman0 napisał:

Dobra to i ja dodam coś od siebie, o tym, że Piątnica płaci najlepiej w Polsce wszyscy wiemy i nikt tego tutaj nie podważa raczej. W Mlekpolu też źle nie jest bo po prostu nie jest ale powiedzcie mi tylko jak to możliwe, że Piątnicę stać płacić dobrze, stać na w **uj reklam w radiu i TV a produkty w sklepach kosztują tyle samo lub są tańsze od Mlekpolowych. Gdzie Mlekpolu prawie się nie reklamuje. Głupi serek wiejski z Piątnicy jest o jakieś 10gr. tańszy niż taki sam z Mlekpolu. Przy tak dużej skali produkcji nasze produkty powinny być tańsze na półkach bo i surowiec firma skupuje taniej. 

Pewnie dlatego, że zarząd piątnicy nie boi się nowości, wyrobił sobię markę  - potrafi zainwestować w nowy produkt: serek wiejski, nongmo czy kampanię reklamową.

A np. prezes mlekpolu (on tam rządzi praktycznie) jest wtórny i co chodzi o nowinki to najwyżej mlekpol może zareklamować się w telegazecie...

Opublikowano
4 godziny temu, karol091193 napisał:

@alfa tak jak Mlekpol traktuje dostawców to ci w głowie się nie mieści. Z rok albo 2 lata temu oddałem mleko antybiotykiem przez przypadek oczywiście. Zajechałem do mleczarni i przez jedną z Pań zostałem wyzwany od alkoholików a z ręką na sercu przy wszystkim mogę powiedzieć, że jak przez rok wypije 2 litry wódki i 10 piw to jest wszystko. Raz się dobrze napiłem ze mało się nie przekręciłem i mi wystarczy. Z resztą nie lubię alkoholu

Fakt przykre zajście.  Trzeba było odpowiedzieć jej takim samym chamstwem. Nie oceniajmy działalności przedsiębiorstwa gdzie pracuje kilka tysięcy ludzi przez zachowanie jednej Pani która pewnie miała gorszy dzień. 

• Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, zkordalski napisał:

Żeby kłaść kostkę budować Pałace trzeba mieć fundusze a jak będą fundusze to uwierz samo się zrobi tylko zapłać trzeba 🙂 a gdy mówisz że zależy od gospodarza masz rację bo taki co kasy nie ma musi sam się pierd....i kłaść kostkę robić odwodnienia itp 

Żeby utwardzic sobie teren można wykorzystać kamień polny, dachówkę, gruz itp. Znacznie taniej, a jak już się dorobisz to można zamawiać firmy brukarskie i patrzeć jak robota idzie😊

Opublikowano

Ogromna różnica między Piątnicą A resztą mleczarni jest ogromna nistabilnosc cen . Chyba wszyscy wiecie jakie potrafią być różnice w cenie . Od 1.1zł  do 1.8 zł. 

W Piątnicy takich perturbacji nie ma.

A i W mlekpolu często straszą ludzi że nie mają co z mlekiem robić i że trzeba będzie limity wprowadzać A ponad limit cena w dół automatycznie. 

Gminy Jedwabne Przytuly Radziłów  w ostatnim czasie bardzo ładnie się rozwijają i to pod Mlekpolem. A i teraz już kilku zaczyna się budować. 

Opublikowano
3 godziny temu, realny napisał:

Koledzy mi się wydaje że nie ma różnicy czy to Mlekpol czy Piątnica Mlekowita czy może Polindus. Na Śniadowie dwie największe obory otwarte w tamtym roku oddają do Polindusa...w każdej mleczarni są dobre i słabsze gospodarstwa i niektórym dajac nawet 3 zł to nie będą potrafili tego wykorzystać. Wiecie że kostki i maszyny zależą od tego kto ile razy pociągnął z unii i tu chodzi bardziej hektary...z Mlekpolu Piątnica bierze coś około 20 dostawców Ale też i z innych mleczarni drugie tyle podobno i wybierają co zechcą...

Jak dla ciebie nie ma różnicy pomiędzy 1.5 a 1.8 to ty chyba musisz matematykę powtórzyć. Na szkołę pewnie nie ma czasu bo wiadomo obowiazki itp,  ale może teraz z dziećmi online czy jakoś tak 🤷

• Like 1
Opublikowano

Jeszcze nie skończyliście się rajcowac tą Piątnica bo aż się czytać nie chce są i inne mleczarnie ,a swoją drogo to ta Piątnica podniosła nam koszty produkcji bo jako pierwsi wprowadzili non GMO ,a potem to już jak po sznurku wszyscy i przecież nie będzie cała Polska do Piątnicy sprzedawać.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, chuck00 napisał:

Żeby utwardzic sobie teren można wykorzystać kamień polny, dachówkę, gruz itp. Znacznie taniej, a jak już się dorobisz to można zamawiać firmy brukarskie i patrzeć jak robota idzie😊

Tylko jak już takimi rzeczami utwardzać to radzę głęboko wybrać na tyle żeby w przyszłości dać delikatną podbudowę i kostka co by poziom z posadzkami w budynkach wyszedł. Ja mam wybrane na 40cm, kamień spod anny nasypany i teraz będzie trzeba to wybierać od zera podbudowę robić bo wyjdzie wyżej od posadzek

Opublikowano

No jak nic, brukarze.pl

1 godzinę temu, FarmerDyzio napisał:

Jeju Ty to jeszcze bardziej płaczesz niż ja. Nie możesz tego pierdolnąć ?

A ty nie odstawisz czasem do Łowicza? Pochwal się jak tam cena bo widzę humor nie dopisuje 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v