Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, BaltazarV8 napisał:

W tym kraju nic się nikomu nie opłaca 😂 i wszędzie jest źle 😂 jeździłem kilka lat na tirach i też każdy narzekał ze wszystko tylko nie tiry i ta mordęga i również brak jakiegokolwiek życia. 

Jak ktoś z przymusu został na gospodarce to narzeka mi to się podoba a nie mam 15 lat tylko o wiele więcej. W każdej dziedzinie gospodarki powstają nowe firmy tylko w rolnictwie nic nie można zrobić 😂 obecnie mam 9 czystych krów simental mleczny, mleko sprzedaje sąsiadowi i odpaja sobie nim cielaki żeby nie kupować odsadkow tylko kupuje kilkudniowe a wołowiną handkuje na własną rękę 

Jak bedziesz zdecydowany pisz wrzesień/październik bedziemy handlowali 34 sztuki dojne wydajność z ostatnich 12 msc  9300 mazowieckie

Edytowane przez SerafinKot
Bo tak
Opublikowano
1 godzinę temu, SerafinKot napisał:

Jak bedziesz zdecydowany pisz wrzesień/październik bedziemy handlowali 34 sztuki dojne wydajność z ostatnich 12 msc  9300 mazowieckie

O z mazowieckiego właśnie by mi pasowało oby nie czyste hf'y wolałbym jakąś mieszankę z simentalem. A jaki powiat dokładnie może Miński? 

Opublikowano (edytowane)

Młody  ambitny zdrowy pracowity i ........naiwny też kiedyś taki byłem

Ale jesli jesteś zdecydowany to pracuj chopie

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
pedro2 napisał:

Ee tam stara śpiewka wiosna, lato połowa likwiduje krowy ☺️ Poczekamy do listopada, dadzą po 20gr premii i będziecie latać za jalowkami i upychać w każdy kąt 😉

Ciekawe czy sam byś zlikwidował gdyby nie sytuacja w jakiej się znalazłeś.

Swoją drogą chyba były plany zmiany krów na tiry? i czemu nie ma?

Opublikowano
6 minut temu, FarmerDyzio napisał:

Nie zlikwidował bym bo to nie zabawa żeby co kilka msc zmieniać zdanie. A co tu ma moja sytuacja do takiego skakania z kwiatka na kwiatek? Jak dobrze to dowalają jałówy po 8 tys i nie boli. Jak obniżki to likwidują. 

A co książkę piszesz? 😉 Plany się zmieniają. Daje sobie radę bardzo dobrze na tym co mam i nie ma potrzeby się zajeżdżać. Zamiast tirów kilka hektarów przybyło

Opublikowano
pedro2 napisał:

6 minut temu, FarmerDyzio napisał:

Nie zlikwidował bym bo to nie zabawa żeby co kilka msc zmieniać zdanie. A co tu ma moja sytuacja do takiego skakania z kwiatka na kwiatek? Jak dobrze to dowalają jałówy po 8 tys i nie boli. Jak obniżki to likwidują. 

A co książkę piszesz? 😉 Plany się zmieniają. Daje sobie radę bardzo dobrze na tym co mam i nie ma potrzeby się zajeżdżać. Zamiast tirów kilka hektarów przybyło

Ty to jesteś byznesmen, czego się nie dotkniesz to masz kasę z tego.

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, radekz200 napisał:

Ta do tej pory to już by ze 2 Fendty stały na podworku i cały pakiet maszyn Euromilk 😂😂

Mało brakowało, pakiet z EM tak, ale reszta co najwyżej ciucholand 😋 a teraz musiałbym na to zapieprzać  😋

24 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

Ty to jesteś byznesmen, czego się nie dotkniesz to masz kasę z tego.

Że niby co, jaki mam teraz biznes? Bo może nie wiem... Rzuciłem krowy, odeszło w h*j wydatków, zwiększyłem za to ziemniaki i dla mnie wystarczy. 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano

Lo tam pier***  kotka za pomocą młotka 😀 każdy rezygnuje widzę jak ma jakieś problemy że stadem 😀 a ja się wyłamie i powiem tak że w niedalekiej przyszłości jeszcze będę zwiekszal pogłowie😄 

Opublikowano

Zazdroszczę wam, że macie dostęp do ziemi żeby to wszystko ciągle powiększać i mielić większą ilością pieniędzy. U mnie zatłukli by maczetą drugiego za każde pół hektara.

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, pedro2 napisał:

Mało brakowało, pakiet z EM tak, ale reszta co najwyżej ciucholand 😋 a teraz musiałbym na to zapieprzać  😋

Że niby co, jaki mam teraz biznes? Bo może nie wiem... Rzuciłem krowy, odeszło w h*j wydatków, zwiększyłem za to ziemniaki i dla mnie wystarczy. 

Pedro ale sentyment do krów został bo tu czasami zaglodasz 😄

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Jak wpierniczą ochronę klimatu dla krów tak ogólnie dla bydła to będziesz zwiększał w myślach . Krowy mają większy wpływ na klimat niż samochody. Z dwóch powodów .

Inne badania pokazują, że ta liczba jest jeszcze dużo większa. Według Banku Światowego, który opiera się na tym, że blisko ćwierć obszarów lądowych ziemi wykorzystywana jest na wypasanie bydła, a około jedna trzecia gruntów ornych przeznaczona jest na uprawy, którymi karmią się zwierzęta hodowlane, wynosi ona ponad 50 proc.

Kolejnym ważnym czynnikiem związanym z hodowlą bydła, która przyczynia się do powiększania efektu cieplarnianego, jest metan wydzielany przez zwierzęta. Jedno zwierzę uwalnia do atmosfery nawet 300 litrów metanu dziennie. 

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Afryka to rezerwat przyrody a Europa to truje i to bardzo ostanie strajki pokażą to że ci co strajkowali coś im odpuszczą ale u nas nie to chwila 1 roku wszystko będzie wiadomo od 2021 roku .

Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

Jak wpierniczą ochronę klimatu dla krów tak ogólnie dla bydła to będziesz zwiększał w myślach . Krowy mają większy wpływ na klimat niż samochody. Z dwóch powodów .

Inne badania pokazują, że ta liczba jest jeszcze dużo większa. Według Banku Światowego, który opiera się na tym, że blisko ćwierć obszarów lądowych ziemi wykorzystywana jest na wypasanie bydła, a około jedna trzecia gruntów ornych przeznaczona jest na uprawy, którymi karmią się zwierzęta hodowlane, wynosi ona ponad 50 proc.

Kolejnym ważnym czynnikiem związanym z hodowlą bydła, która przyczynia się do powiększania efektu cieplarnianego, jest metan wydzielany przez zwierzęta. Jedno zwierzę uwalnia do atmosfery nawet 300 litrów metanu dziennie. 

Wszystko wporzadku? Jak ci powiedzą żebyś nie sra.ł bo uwalniasz metan itd to też tak będziesz słuchał tych bredni. Afera z koronaswirusem dobitnie pokazała jak pieniądz rządzi światem. Niby niezależny szef WHO i powinien troszczyć się o dobro ludzkości a mówi tak jak mu zapłacą. I kto da więcej tego ,,prawda '' jest na wierzchu. Tak samo z tymi badaniami. Coraz głupsze badania wymyślają i tak je przeprowadzają aby miał wyjść zamierzony wynik. Choćby nawet zanieczyszczenia przez ,,disle'' przez lata wmawiano że takie szkodliwe a teraz powoli wychodzi na jaw że jednak benzyny są gorszymi trucicielami. Wracając do tych krow które ,,niszczą '' atmosferę. Chodzi o to aby i tak najbogatsza garstka ludzi na świecie była jeszcze bogatsza. Zlikwidują gospodarstwa pod pretekstem idiotycznych powodow które przedstawiasz a następnie powstaną olbrzymie farmy e których będziesz zapier.alal za miskę ryżu. Chłopie otwórz oczy i nie powielają bzdur. Na świecie miliony ludzi głodują a tu wyskakują z ograniczeniem produkcji. Zamiast zająć się ubustwem i bieda w Afryce i innych zakątkach myślą jak zaje.ac pieniądze od ludzi którzy na nich zapieprzaja. Bez audi , bmki czy fendta się obedziesz bez jedzenia nie. Dla mnie ten świat jest chory skoro pozwała się produkować dobra które nie są niezbędne do przeżycia a zakazuje się produkcji dóbr niezbędnych do życia. I tak jesteśmy niewolnikami a chcą z nas zrobić sługusów tak jak tych w korporacjach. Prezesi Zarabiają miliony, rzuca ochłapy po 5-10 tys pensji i ludzie przestają samodzielnie myśleć bo aż skaczą z radości. Spotkać normalną osobę pracująca w korporacji ze zdrowym podejściem do życia graniczy z cudem.  

Sorry za ten wywód ale az się zagotowałem jak czytam jak młodzi ludzie związani z rolnictwem powielają takie brednie 

Opublikowano

Nie przez rok a przez 100 lat. Wybuch wulkanu jak był Smoleńsk wyemitowała tyle co2 co 100 lat przemysłu całego globu. I to się nazywa wyplukiwanie pieniędzy z powietrza za pomocą demokracji i mas mediow. Bogate poważne państwa obrabiaja słabe takie jak Polska i ludzie się jeszcze cieszą.

Opublikowano
1 godzinę temu, ramzes10 napisał:

Wszystko wporzadku? Jak ci powiedzą żebyś nie sra.ł bo uwalniasz metan itd to też tak będziesz słuchał tych bredni. Afera z koronaswirusem dobitnie pokazała jak pieniądz rządzi światem. Niby niezależny szef WHO i powinien troszczyć się o dobro ludzkości a mówi tak jak mu zapłacą. I kto da więcej tego ,,prawda '' jest na wierzchu. Tak samo z tymi badaniami. Coraz głupsze badania wymyślają i tak je przeprowadzają aby miał wyjść zamierzony wynik. Choćby nawet zanieczyszczenia przez ,,disle'' przez lata wmawiano że takie szkodliwe a teraz powoli wychodzi na jaw że jednak benzyny są gorszymi trucicielami. Wracając do tych krow które ,,niszczą '' atmosferę. Chodzi o to aby i tak najbogatsza garstka ludzi na świecie była jeszcze bogatsza. Zlikwidują gospodarstwa pod pretekstem idiotycznych powodow które przedstawiasz a następnie powstaną olbrzymie farmy e których będziesz zapier.alal za miskę ryżu. Chłopie otwórz oczy i nie powielają bzdur. Na świecie miliony ludzi głodują a tu wyskakują z ograniczeniem produkcji. Zamiast zająć się ubustwem i bieda w Afryce i innych zakątkach myślą jak zaje.ac pieniądze od ludzi którzy na nich zapieprzaja. Bez audi , bmki czy fendta się obedziesz bez jedzenia nie. Dla mnie ten świat jest chory skoro pozwała się produkować dobra które nie są niezbędne do przeżycia a zakazuje się produkcji dóbr niezbędnych do życia. I tak jesteśmy niewolnikami a chcą z nas zrobić sługusów tak jak tych w korporacjach. Prezesi Zarabiają miliony, rzuca ochłapy po 5-10 tys pensji i ludzie przestają samodzielnie myśleć bo aż skaczą z radości. Spotkać normalną osobę pracująca w korporacji ze zdrowym podejściem do życia graniczy z cudem.  

Sorry za ten wywód ale az się zagotowałem jak czytam jak młodzi ludzie związani z rolnictwem powielają takie brednie 

Takich ludzi jak Ty aż się miło czyta. Ten korona świrus jest taki sam jak asf bo asf atakował tylko polskich rolników i rodzinne małe gospodarstwa a w duńskich wielkich fermach świniom wlos z głowy nie spadł, podobnie i z korona świrusem atakuje tylko tych, którzy przeszkadzają żydkom teraz nagle zaczął atakować górników bezobjawowo hahaha akurat wtedy jak do polski przypłynęło 145 tys ton  węgla z Etiopii bo przecież polska nie ma swojego węgla. Dobra zmiana idzie pełną parą

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v