Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Panox napisał:

Jak ja czytam niektórych posty  w których nie wiedzą na kogo glosować a jakieś mędrki podpowiadają żeby glosować  obojetnie na kogo aby nie na PiS to mnie krew zalewa jak to czytam . I tak własnie w tej Polsce nic sie nie zmienia a chlopy,górnicy,nauczyciele wierzą jak   naobiecują im  złotych gór a  potem zdziwione i  dostaja pstryczka w nos a potem kwik .
Życze miłego dnia ;) 

Nie jest dobrze jak w ramach jednej partii ( rękach Jarka) Jest sejm i prezydent. Robią co chcą, plują w twarz i mówią ze deszcz pada.

Czuja sie zbyt pewni ze wieś zawsze bedzie po ich stronie.

Opublikowano

ludziska nie przejmujcie się i róbcie  to co wychodzi wam  najlepiej .

Z piątką dla zwierząt nie tak miało być .To miała być wyciągnięta ręka w kierunku młodzieży ,ludzi nie zdecydowanych  z tendencjami lewicowymi A zawiodła totalna opozycja Tam ktoś przejrzał na oczy i się kapnoł ,ze jeśli w tym temacie znów zagłosują na przekór  pis to będzie gwóźdź do ich politycznej  trumny . Mi wydaje się że pis więcej głosów zyska niż straci

polityka nie jest taka prosta i łatwa do ogarnięcia 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Pewnie znajdą te miliony u kogo innego... Przecie można drzwi pomylić 😋

Stuknie tera kaSe za straty moralne i zdrowotne.. 😂

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
36 minut temu, marijusz napisał:

ludziska nie przejmujcie się i róbcie  to co wychodzi wam  najlepiej .

Z piątką dla zwierząt nie tak miało być .To miała być wyciągnięta ręka w kierunku młodzieży ,ludzi nie zdecydowanych  z tendencjami lewicowymi A zawiodła totalna opozycja Tam ktoś przejrzał na oczy i się kapnoł ,ze jeśli w tym temacie znów zagłosują na przekór  pis to będzie gwóźdź do ich politycznej  trumny . Mi wydaje się że pis więcej głosów zyska niż straci

polityka nie jest taka prosta i łatwa do ogarnięcia 

w polityce nie ma nic skomplikowanego ...  chodzi tylko o wielkie pieniądze   Jak PIS jeszcze na tym zyska  to żeczywiście można bd powiedzieć że jaki naród taki rząd

Opublikowano
7 godzin temu, witejus napisał:

masz racje 

przed chwilą na polsacie mówili zemdlał udając

się do łazienki

czyli udaje 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

oni by powiedzieli że to proces użyźniania koryta i terenów około Wiślanych😁

Nie zdziwiłbym się jak by trzask jeszcze kasę z europejskiego funduszu ochrony środowiska za to wyrwał

Edytowane przez marijusz
Opublikowano (edytowane)

Oni wytruwają faunę w Wiśle a pisiory wytruwają rolników.

Ale już bez wnikania czy Giertych winien czy nie, metody coraz śmielsze. Odkrywa się dyktatorek na całego. Izdebskiego nie mogli posadzić tyle czasu, a po proteście proszę, cztery i pół do odsiadki. Zastraszanie senatorów za piątkę karakana. Bezkarność urzędnicza. I to są ludzie, którzy wmawiają nam, że na Białorusi jest reżim 🤣

Edytowane przez komizmo
  • Like 1
Opublikowano
47 minut temu, komizmo napisał:

Ale już bez wnikania czy Giertych winien czy nie, metody coraz śmielsze. Odkrywa się dyktatorek na całego. Izdebskiego nie mogli posadzić tyle czasu, a po proteście proszę, cztery i pół do odsiadki. Zastraszanie senatorów za piątkę karakana. Bezkarność urzędnicza. I to są ludzie, którzy wmawiają nam, że na Białorusi jest reżim 🤣

Słuchaj można przypuszczać że taki G ma coś za uszami bo w tym szambie jakim jest polityka prawie każdy coś kombinuje 😉 tylko teraz wiadomo że nikt mu nic nie zrobi, tak samo platfusy nie ruszyli pisiorow 

Na tym polega ta zabawa, żeby króliczka gonić a nie złapać go 

Opublikowano
51 minut temu, komizmo napisał:

O koniowirusie zapomnialeś

Opublikowano

Bugi ale tam cuda się dzieją non stop. Byki mają cielaki a rzeka piniedzy zalewa rolników. Będą mroznie grzejnie podlewanie na zmianę z osuszaniem i podgrzewanie z oziebianiem gleby a rolnikom ciągle mało 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v