Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, młotek29 napisał:

Chyba dobrze. Czemu pierwiastkę sprzedajesz? 

Powiedzcie mi czy cenniki, które zakłady podają to ceny brutto, czy netto? bo nigdzie nie ma wzmianki. 

nie było ceny dobrej więc poszła do zacielenia, odchowała 3 cielaki i dalej nie ma ceny... Idzie na hamburgery

Opublikowano
10 minut temu, młotek29 napisał:

Chyba dobrze. Czemu pierwiastkę sprzedajesz? 

Powiedzcie mi czy cenniki, które zakłady podają to ceny brutto, czy netto? bo nigdzie nie ma wzmianki. 

W większości netto, ale są wyjątki gdzie brutto 

Opublikowano

jeszcze nawet w planach nie byłem. 😉

debrzyna napisał:

28 minut temu, Bananek napisał:

możliwe, ja chciałem sprawdzić, czy będą mieli odwagę wspomnieć coś o strajku. niestety zabrakło

Prawie jak 1980 w lipcu

Opublikowano (edytowane)

28 minut temu, galan99 napisał:

W strefie czerwonej obowiązuje m.in. zakaz organizowania kongresów i targów, działania sanatoriów, parków rozrywki i wesołych miasteczek. Limit osób obowiązuje w siłowniach (jedna na 10 m kw), w kinach (może być 25 proc. publiczności), w kościołach lub w innych obiektach kultu dopuszczalne jest 50 proc. obłożenia budynku, a na zewnątrz limit wyniesie 150 osób. Ograniczona jest też liczba osób, które biorą udział uroczystościach rodzinnych i w weselach - do 50 osób, z wyłączeniem obsługi. 

W strefie czerwonej wszędzie w przestrzeni publicznej konieczne jest zakrywania nosa i ust.

@galan99 To wszystko jest wbrew konstytucji.. Ja chodzę cały czas bez maski.. Czekam tylko az mi ktoś odmówi sprzedaży towaru. To odrazu dzwonię po policję i zakładam sprawę z artykułu 135 KK. Tak samo policja nie ma prawa wystawiać mandatów bo są one wbrew konstytucji artykuł 31 Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw" - głosi artykuł 31. Konstytucji Rzeczpospolitej Polski. Oznacza to, że wszelkie obostrzenia, które wprowadził rząd są niezgodne z prawem. Rozporządzenia nie są bowiem równoznaczne z ustawą. Miałyby jakąkolwiek moc sprawczą dopiero, gdyby wprowadzono stan wyjątkowy. 

Znajcie swoje prawa i nie dajcie się zaszczuć!!!l

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
8 godzin temu, FarmerDyzio napisał:

ponoć Zbyszko ma kasę oddawać ? ktoś coś słyszał ?

To może 5 się przestraszył 🤣

7 godzin temu, AdamRo napisał:

Bo jebne :)

Spokojnie 😉

3 godziny temu, debrzyna napisał:

Do kolejnych wyborów to nas tu nie będzie 

Ty się nigdzie nie wybieraj jeszcze musimy się razem napić

2 godziny temu, ab23 napisał:

Łuniewskie dzisiaj zabłądziły 500km🐂😂

Nie pierwszy raz

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Łuniewski 3/4 Litwy £otwy i Estonii zwozi. Jemu polskie bydło nie jest potrzebne.

Tylko ciekawe dlaczego raz w tygodniu zabiera z PZL/PP?

10 minut temu, tomaszmab napisał:

Czemu usuwasz mi posty tak bardzo merytoryczne?!!!??? Z PiSu jesteś komunisto??!? 

TRAFIONY zatopiony 👍

Opublikowano
1 godzinę temu, Taurus83 napisał:

Głupoty gadasz. Wczoraj oglądałem i było przez 3 sekundy o strajkującej "grupie rolników"

1 godzinę temu, Bananek napisał:

mówię o dzisiaju

Jak wczoraj było 3 sekundy, to dziś pewnie z 1,5. Może akurat mrugnąłeś i przeoczyłeś. 

Włączcie na 58 minutę. Tak, ze względu na obecność grupy rolników w stolicy, był obstawiony pałac prezydencki. 

Opublikowano

Ja powoli też zaczynam mieć dość rogacizny, jak jebnie to wielce smutny nie będę, a wręcz przeciwnie będę zdrowszy. Aby obornika było gdzie kupić to z kartofli wyżyję, tylko co ze zbożem jak hodowle padną... Nie wiem, ale wydaje mi się to wszystko nazbyt rozdmuchane, w dużej mierze przez nas samych, nakręcamy się jeden przez drugiego. Do 15stego chyba uporam się z kartoflanymi żniwami więc na protest jadę. Radny i sołtys biorą sie do roboty zbierać chętnych na wyjazd żeby ogarniać autobusy z gminy, w kupie więcej ludzi się ruszy niż samemu sobie organizować. Ja tak czy siak pojadę nawet autem. 

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano

Mi tez tego rogatego badziewia szkoda nie bedzie. Cale zycie tylko krowa to krowa tamto, cielaczek, byczek. I tak mam zamiar skasowac w najblizszej przyszlosci. Ale na protest pojade. Ktos zboze zjadac musi.

• Thanks 1
Opublikowano

Nie schodza jalowki cielne. Mi przez korona swira 10 sie wycielilo. Sprzedaz mialem akurat na marzec- maj. Nawet jednego tel. Z tego co slyszalem to nie jest lepiej. Ludzie z mleka ostro schodza. Mozna gotowe krowy tanio kupic.

Opublikowano
11 godzin temu, Bananek napisał:

oglądałem dziś wiadomości, właśnie się kończą. pier**lą o jakimś zatopionym wraku co ma bursztynową komnate, o covidzie było, o wsparciu dla wypoczywania, o dniu muzyki, No kupa informacji. tylko o strajku rolników zapomnieli wspomnieć. w sumie kto pamięta o takiej drobnostce?

W tym cudownym kraju nikt nie strajkuje. Wręcz każdy chwali. Nawet zagranica kupiła by nasz rząd .Ale to patryjoci i będą budować dobrobyt w kraju 😂😂jak ktoś oglądał politykę jest tam świetny tekst "mamy ule i królowe w nich i napie,dalamy się między sobą a twoje poglądy polityczne nikogo nie obchodza."

Opublikowano

Chłopcy. 1650 za dwa. 

4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Cieliczki? Ile takie? 

@ab23 a co robić, gówno też potrzebne

Opublikowano
soltys48 napisał:

8 godzin temu, FarmerDyzio napisał: ponoć Zbyszko ma kasę oddawać ? ktoś coś słyszał ? To może 5 się przestraszył 🤣 7 godzin temu, AdamRo napisał: Bo jebne  Spokojnie 😉 3 godziny temu, debrzyna napisał: 1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał: Łuniewski 3/4 Litwy £otwy i Estonii zwozi. Jemu polskie bydło nie jest potrzebne. Tylko ciekawe dlaczego raz w tygodniu zabiera z PZL/PP?

Bo musi też mieć coś z Polski. Niektóre kraje chcą polskie mięso. W moich stronach dużo jest bydła z Litwy i np OSI nie kupi bydlaka z litewskim paszportem. Kiedyś jeden biznesmen, właściciel ubojni z okolicy załapał kontrakt na dostawe wołowiny z jałówek do turasów. Wysłał kilka dostaw, wszystko ok więc po co wysyłać z jałówek jak można ze starych krów? Po pierwszej takiej dostawie ciapaki zakończyły definitywnie współprace.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v