Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, hubertb napisał:

No z tym fałszowaniem wyborów to już teoria spiskowa. 

Wale nie taka spiskowa. Nie ma chętnych do komisji wyborczych. Co już rodzi problem z dopilnowaniem liczenia głosów. System kolportażu kart do głosowania tez budzi zastrzeżenia. Czy aby wszystkie dotrą na czas do wyborcy, czy od wyborcy dotrą do komisji i jak zostaną policzone.

29 minut temu, hubertb napisał:

Fałszować wybory mając takie poparcie oczadzieliście? 

Tu jest sprawa dyskusyjna z tym wysokim poparciem. Nie wiadomo teraz jakie jest. A gdyby pis się nie bał, że spada odłożył by wybory. Pospiech spowodowany jest obawą o spadające poparcie.

24 minuty temu, hubertb napisał:

Jaka konstytucja oO Andrzej ma najwyższe poparcie, o fałszerstwo można by było podejrzewać w momencie niskiego poparcia Andrzeja a tak po jaką cholerę, męczyć się w fałszowanie. 

Duda łamał konstytucje kilka razy.Poparcie Dudy maleje. Tłumaczyłem dlaczego jest pośpiech pisu. Nikt nie wie jak bardzo zmaleje. Parcie na wybory może tez odstraszyć wyborców a tego już teraz nikt nie sprawdzi.

Opublikowano (edytowane)

ktokolwiek by tych wyborów nie wygrał łatwo można będzie zakwestionować ich wiarygodność z wielu powodów i na pewno zostanie to zrobione
szykują jeszcze większy bałagan niżby wynikał z sytuacji samej epidemii. 

Dziwne że nie znalazł się ani jeden mądry wśród nich (polityków) który byłby w stanie zaproponować jakieś wyjście optymalne dla wszystkich.

mało się nie posr.ją o te stołki a ja mam ciąg dalszy relacji z zamojskiego zatoru paszportowego
jakiś darmozjad pierdzistoł i to z samej góry bez konsultacji z Lublinem nie był w stanie samodzielnie odpowiedzieć co z tym zrobić no i w końcu prykaz dostał aby powołać się na przepisy stanu epidemii aby paszport wydać z zastrzeżeniem aby nie został wykorzystany do celów turystycznych i najlepiej aby jaki kwitek że w celach dopuszczonych specustawą np zawodowych
Jutro ma być ten uroczysty moment wręczenia tego cennego dokumentu i nie wiem tylko czy mu film "Miś" za wzór ceremonii podesłać bo forma na poduszce jest nawet zgodna z przepisami przeciwwirusowymi.

efekt tego jest taki że tępota urzędasów doprowadziła do zbędnego przemieszczenia się po za miejsce zamieszkania raz po umowę o pracę zlecenie za granicą oraz zbędną dodatkową wizytę w pustym urzędzie i tylko cieć z takimi idiotami w zarządach już na pewno cov przechorował dawno temu zarażając niejednego interesanta ganianego tam i spowrotem po kilkakroć.

Marzy mi się czas kiedy urzędasy oknami z wysokich pięter będą wyskakiwać jak wku..wieni ich żywiciele dojdą do wniosku że dość tego bo już nie są w stanie nadążyć wymysłów kacyków samowładnych wypełniać i zaniedbali swoje obowiązki i doskonalenie wiedzy zawodowej przez co nie mają nic do sprzedania po za tonami makulatury zezwoleń załączników zaświadczeń i opracowań ekspercko prawniczych jak jednego kartofla na polu można wyhodować.
Dopiero gdy ludzie zrozumiecie jakim ciężarem dla Was jest biurokracja to jedynie siłą trzeba będzie chyba darmozjadów z urzędów do jakiej pożytecznej roboty zagonić bo z nimi chyba inaczej nie można.

no jeszcze zobaczymy czy jutro sprawa paszportu się zakończy bo nic nie wiadomo, nic nie wiadomo. Już widać że tam siedz... powinni siedzieć (bo akurat teraz tam pusto) idioci i tacy są nieprzewidywalni do samego końca

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ganiają interesanta aby kwity osiągnęły odpowiedni stopień nasycenia pieczątkami i podpisami. Wtedy też wszyscy śpią spokojnie bo mają kryte dupsko. 

Opublikowano

dysydent - mimo tego co myślę o wyborach obecne na pupila olewam i z samego wkur....nia na priorytety tego wesołego towarzystwa nie idę i niech mnie zamykają. Papier ze skrzynki w urzędzie musi w kwarantannie przeleżeć a karta wyborcza już nie. Jeżeli chodzi o pieczątki to zawsze kiedy prosta kartka samoistnie zmienia się w rulon zaczyna nabierać mocy.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

odwołali te trzy lata ale dopiero jak zwykli ludzie w necie im to wytłumaczyli jakimi durniami są płodząc podobne pomysły
ja na wybory nie chodzę bo nie było na kogo ale Wy którzy chodzicie nie gubcie liter bo macie tam posłów, powtarzam posłów - sześć liter a nie pięć.... tam wysyłać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, DTaras napisał:

Uf. No to karty potnę w konfetti i przekażę Policji na najbliższe obowiązkowe zajęcia. Nie śledziłem przepychanki - akurat mam poważne zajęcia.

ja mam pola obejrzeć które mi fuksem pod fasolę gostek daje na rok bo ... no bajzel i warzyw mniej posieje
no i cholera wie jaki idiota mnie może zatrzymać jak bez udokumentowanego celu będę tam i spowrotem w tym i przez las się szwendał po za domem zapewne rowerem.
wezmę kamerę z zapisem przez LTE do chmury bo jak mi zabierze to dowodu nie będę miał z ew kretyńskiej interwencji.
do tego już doszło że muszę się bać państwowego urzędnika jak ktoś gorszej kategorii.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, DTaras napisał:

Żeby ktoś wypełnił? Niedoczekanie...

I myślisz że gdyby chcieli fałszować to twoja karta nie oddana im by przeszkodziła? 

@dysydent Podaj racjonalny cel, albo jedź ciągnikiem będziesz wyglądał przekonująco. 

Opublikowano

dysydent to chyba nie ty? :)

Dwa mandaty po 500 złotych każdy otrzymał od policjantów 58-letni mężczyzna, który po pijanemu dosiadł wierzchowca i wyruszył w minioną niedzielę spod Starachowic na wycieczkę do Kielc. Kieleccy funkcjonariusze zatrzymali go na ulicy w centrum miasta.

Jak się okazało, mężczyzna złamał nie tylko zakaz przemieszczania się w związku z pandemią koronawirusa. Badanie alkomatem wykazało bowiem, że ma ponad 1 promil alkoholu w organizmie. Jeździec otrzymał więc dwa mandaty w kwotach po 500 zł – jeden za naruszenie ograniczeń epidemicznych, a drugi za jazdę po drogach publicznych pod wpływem alkoholu.

Policjanci uniemożliwili "kowbojowi" dalszą jazdę. Po konia przyjechał samochodem trzeźwy znajomy mężczyzny.

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, nie napisał:

dysydent to chyba nie ty?

dlaczego?
nienawidzę biurokratów wszelkich politycznych opcji i dla mnie to jest gorsza rasa ludzi którzy powinni czuć nasz bat nad sobą a nie odwrotnie
jeśli czytasz temat problemy techniczne to wiesz że potrafię a jeśli czytasz temat koronawirus to wiesz że mam pojęcie o wirusologii i ocenię bezsensowne zakazy ich interpretację jako wyłącznie totalitaryzm polityczny a nie kwarantannę
a że do mnie się zgłosił abym fasolę bez obawy zapuszczenia pola w jeden rok chwastami to poczytaj moje wpisy, zdjęcia na temacie fasola i to już od 2017-ego (chyba)
mam nawet fotkę i to tu na af do której często wracam bo jakoś mi się szczególnie podoba i dla mnie ma jakiś taki swój klimat choć to zwyczajne zdjęcie plantacji
kontra.jpg

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
43 minuty temu, hubertb napisał:

Prędzej czy później dojdzie do cyfryzacji w urzędach, więc drogi kolego może się po części twoje marzenie spełnić. 

nie prędko się spełni ,im większa cyfryzacja tym więcej papieru

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v