Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Generał napisał:

Dziewczyna  z ursusa  nawet  czytać  poprawnie  nie  u mnie   gdzie  Andrzej Duda  mówi  z pamięci  i jest  wybitnym mówcą 

Z tym wybitnym mówca gruba przesada. On podczas przemówień zaczyna się nakręcać. Słychać te podnietę w głosie. Przestaje czasami kontrolować co mówi i plecie. Potem za to przeprasza. tak jak było z modlitwą o dojną Polskę. Może i nie czyta z kartki ale gafy strzela.

Opublikowano

Śmieszne jest to że Kopacz Tusk, całe PO kradło oszukiwało i sprowadzało na nas plagi oraz prowadziło do upadku a nasza dzielna władza może im co najwyżej naskoczyć. Średnio normalnemu człowiekowi powinno się to przestać zgadzać w tym momencie.

Opublikowano

Mowa krótka trzeba 3 tygodni żeby przeszła fala korony przeszła przez Powiaty , Gminy  ale jak już  mowa to Powiaty jak Chełmski , Zamojski , Krasnostawski , Biłgorajski , Janów Lubelski , Tomaszowski , Hrubieszowski . To teraz zaczyna się korona się szerzyć 3 tygodni pokaże co jak będzie .

O by nie było najgorzej po wsiach bo ludzie się spotykają witają najbardziej .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Rękawiczki, przypominam, to sprzęt diagnostyczny. Musiałbyś wszędzie nosić pudełko podczas gdy wystarczy zdezynfekować ręce a w każdym razie nie dotykać twarzy ani niczego oblizywać. Opanujta się. No i pociechom raczej na imprezy chodzić nie pozwalajcie bo był piątek i widziałem co się działo...

A czy przesadna dezynfekcja nie szkodzi? Ciocia tak psika mieszkanie, że aż klamki odbarwiły się. 5 tys. kary za chrzciny wyprawiane w niedzielę/ ktoś doniósł i policja wpadła...

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

jarecki - możesz napisać o których działaniach piszesz?

zamkneła granice dla swobodnego przemieszczania się . nawet widziałem jak niemiecki dziennikarz krytykował za to polske i poinformował że również niemcy zamykają granice ,nawet ktoś tu podał linka że unnia jest za to zła , zamkneła szkoły ........................... reszty rzeczy nie pamietam     

Polska podjęła środki zapobiegawcze na lotniskach już 25 stycznia, wprowadzając wymóg wypełnienia specjalnego formularza przez turystów z Chin, aby mogli oni zostać zlokalizowani przez służby sanitarne,

28 stycznia polski resort zdrowia ostrzegł o sytuacji w Chinach,

19 lutego ponad tysiąc osób w Polsce było już monitorowanych, 12 przebywało w szpitalu, a 13 znajdowało się pod obserwacją,

27 lutego 47 pacjentów przebywało w szpitalach, 55 odbywało kwarantannę w domach, a monitorowano 1 570 osób, chociaż jeszcze nie było żadnego potwierdzonego przypadku koronawirusa w Polsce

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

No jednak od dłuższego czasu dużo gada się o tym i co może się stać gdy ludzie się nie zastosują do wskazówek. Widać że to ciągle gadanie premiera, prezydenta i ministra odnosi skutek. Szkoły zamknięte, wolne dla rodzica opiekującego się,  A w takiej Anglii chyba każdy słyszał co rząd na początku wymyślił i ciekawe ile tysięcy ludzi będzie to kosztować życie. W niemczech na wyniki testów czeka się już kilka dni. Za chwilę się na tym wysypią, bo ilość nie idzie w jakość, a ludzie dostają wyniki testów które już mogą być nie aktualne.

Opublikowano

4 godziny temu, hubertuss napisał:

Uważasz, że wyborcy pisu w zagrożeniu epidemią i apelach by siedzieć w domu pobiegną głosować?

3 godziny temu, Ulman napisał:

Z jeszcze innej strony- jak TVPis powie że jest bezpiecznie to i tak bezmyślnie pójdą nawet jak będą chorować

3 godziny temu, dsbh napisał:

Odnośnie wyborów czy matur. Mają odbyć się w terminie ale nikt nie pyta jak ma to wyglądać. Kilkadziesiąt osób w jednej sali przez kilka godzin i co zakaz kichania

hmm no tak jak PO-ma przewage w sndażach to wyborów nie odwołują ,a wy wierzycie  w to co oni wam mówią ? ja przyponę tylko że wybory jutro i PO jakos nie krzyczy  o odwołaniu bo maja przewage w tych regionach .

Opublikowano

modele statystyczne, na podstawie chin, podają, że zarażonych jest około 25!!! razy więcej niż oficjalnie bo wirus bardzo szybko się roznosi i bardzo długo nie daje oznak (a są pewnie dużo zaniżone bo chinczycy prawdy nie mówią), to są modele statystyki przy zamknięciu Wuhan przy 400 wykrytych chorych, a w Europie zamykają państwa po kilku tysiącach wykrytych chorych, Hiszpania, Niemcy, Francja i USA — każde z tych państw ma obecnie więcej stwierdzonych przypadków niż Włochy, kiedy wprowadzały blokadę kraju
"kolejne 16 krajów ma obecnie więcej przypadków, niż zanotowano w prowincji Hubei kiedy zdecydowano się na wprowadzenie blokady. Japonia, Malezja, Kanada, Portugalia, Australia, Czechy, Brazylia i Katar mają obecnie więcej przypadków, niż miała wtedy Hubei, ale wciąż poniżej 1 000. Szwajcaria, Szwecja, Norwegia, Austria, Belgia, Holandia i Dania — te kraje mają już powyżej 1 000 przypadków" (obecnie dużo więcej)

we włoszech już jest klęska humanitarna, tylko, że to jest pikuś przy tym co będzie we francji, hiszpani, kilku mniejszych państwach, a zwłaszcza w uk i usa

czyli będą miliony ofiar

na obecnym etapie działania naszego rządu należy ocenić bardzo dobrze, strach pomyśleć co by było za rządów po: prezydent, specjalista od kur powiedział by: w tamtym roku wirus, w tym roku wirus, więc pewnie ludzie są już oswojeni, po czym wsiadłby na swojego szoguna i pojechał na polowanie, a premier powiedział by: piniędzy nie ma i nie będzie i poleciał by haratać w gałę, … a zapomniał bym o ministrze zdrowia: chłopie, k...... zamknij kilka szpitali bo budżet się rozjeżdża 

Opublikowano
56 minut temu, jarecki napisał:

hmm no tak jak PO-ma przewage w sndażach to wyborów nie odwołują ,a wy wierzycie  w to co oni wam mówią ? ja przyponę tylko że wybory jutro i PO jakos nie krzyczy  o odwołaniu bo maja przewage w tych regionach .

Wybory samorządowe są w cieniu tego co się dzieje w Polsce. przy dość znikomym dostępie do mediów polityków opozycji być może te słowa gdzieś tam nie dotarły. Bo ja w polsacie i w tvn widziałem jak przedstawiciele tych regionów apelowali o przełożenie wyborów. Tylko Morawiecki się nie zgadza by nie zrobić precedensu dla wyborów prezydenckich. Opozycja tez o to apelowała.

Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

Polska podjęła środki zapobiegawcze na lotniskach już 25 stycznia, wprowadzając wymóg wypełnienia specjalnego formularza przez turystów z Chin, aby mogli oni zostać zlokalizowani przez służby sanitarne,

28 stycznia polski resort zdrowia ostrzegł o sytuacji w Chinach,

Wypełnienie formularza jako środek zapobiegawczy. Jak będzie powódź to niech każą tym co mieszkają na terenach zalewowych formularz wypełniać, a potem ułożą to na wielką stertę to się może fala powodziowa przestraszy i zatrzyma.:oops1:

Opublikowano

Po publikacji jareckiego mam tylko tyle: frazes o wykorzystywaniu przez opozycję tej trudnej sytuacji do robienia kampanii czy polityki niech sobie położą obok "patriotyzmu"

Opublikowano
3 godziny temu, PawelWlkp napisał:

No jednak od dłuższego czasu dużo gada się o tym i co może się stać gdy ludzie się nie zastosują do wskazówek. Widać że to ciągle gadanie premiera, prezydenta i ministra odnosi skutek. Szkoły zamknięte, wolne dla rodzica opiekującego się,  A w takiej Anglii chyba każdy słyszał co rząd na początku wymyślił i ciekawe ile tysięcy ludzi będzie to kosztować życie. W niemczech na wyniki testów czeka się już kilka dni. Za chwilę się na tym wysypią, bo ilość nie idzie w jakość, a ludzie dostają wyniki testów które już mogą być nie aktualne.

Zobaczysz ile tysięcy zarażonych będzie za tydzień to wtedy porównamy się do innych krajów

Opublikowano (edytowane)

jarecki - prowadzenie notatek to nie są działania. Fikcja kwarantanny i monitoringu trwa.

nie ma za bardzo z tym co dyskutować bo wiadomo coś robią +  troche kolorowania = nie jest żle na razie ale bedzie gorzej

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ulman napisał:

Zobaczysz ile tysięcy zarażonych będzie za tydzień to wtedy porównamy się do innych krajów

kto zagłosuje za czy przeciw słuszności  podejrzenia że właśnie tam gdzieś jakieś gremium rozważa czy podać wszystkie do publicznej wiedzy czy tylko te najcięższe? a resztę przypisać np grypie
oczywiście tylko z tych rozpoznanych, bo statystyk obecnych na nierozpoznane to ja od początku nie widziałem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, DTaras napisał:

Po publikacji jareckiego mam tylko tyle: frazes o wykorzystywaniu przez opozycję tej trudnej sytuacji do robienia kampanii czy polityki niech sobie położą obok "patriotyzmu"

Oooo nie, nie Panie Kolego do tej skrzynio-palety już nic więcej się nie zmieści.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jarecki napisał:

Dysydent to WHO dała wytyczne co to kwalifikacji zmarłych .

to zmarłych też - podejrzewasz - będą "przekwalifikowywać" co do przyczyny?
oczywiście szydzę tym wyżej ale czy Chinom uwierzyć że tak nie robiły i robią nadal? bo co do Iranu to już nikt raczej nie ma wątpliwości, z resztą oni tam sami już tego nie wiedzą w tym Iranie kto na co tak naprawdę zmarł
to jest jak najbardziej prawdopodobne i miejmy nadzieję że ten mój post wyżej też tylko dla państw typu chińskiego.

a WHO? no jest sobie takie coś jak WHO i pandemia też jest i co?

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v