Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Roman pamiętasz jak Premier dwa lata temu ratował Grupę Producencką, co była koło Racyla? Ano wydzierżawił ją Rynek Hurtowy Elizówka. W grupie tej była linia do produkcji soku z jabłek tylko troszku uszkodzona. Elizówka wybuliła z naprawę linii tak między 150-170 tyś PLN. Linia chwilę podusiła soku i zaprzestano procederu. Obecnie linia znajduje się  u jednego z udziałowców Elizówki i robi wspaniale swoja robotę. Przypominam że Elizówka jest w zasadzie państwowa. Czyli można wyremontować linie za państwowe pieniądze ku chwale prywatnego użytkownika. Byle by tylko był z PiS.:lol:

Opublikowano

Oleksy. Wszystko teraz można napisać bo przecież się nie może facet bronić...

mirro - nie tłumacz Romanowi gdyż on rozgryzł prywatyzację cukrowni i zna wszystkie zasady...

Zasady te dla przypomnienia to sztandarowy ostatnio argument w ocenie jakiejkolwiek gospodarności

Opublikowano
56 minut temu, mirro napisał:

Roman pamiętasz jak Premier dwa lata temu ratował Grupę Producencką, co była koło Racyla? Ano wydzierżawił ją Rynek Hurtowy Elizówka. W grupie tej była linia do produkcji soku z jabłek tylko troszku uszkodzona. Elizówka wybuliła z naprawę linii tak między 150-170 tyś PLN. Linia chwilę podusiła soku i zaprzestano procederu. Obecnie linia znajduje się  u jednego z udziałowców Elizówki i robi wspaniale swoja robotę. Przypominam że Elizówka jest w zasadzie państwowa. Czyli można wyremontować linie za państwowe pieniądze ku chwale prywatnego użytkownika. Byle by tylko był z PiS.:lol:

ee tam morze być i peło i psl  byle nasza i opawała  by dumą  ..  a tak jeszcze poważniej do merca i opla dopłacamy a ursusie radz sobie sam a w kampanii to ładnie ściskali się elektro busie ursusa ... z tym po przedni udziałowcem ursusa 

55 minut temu, mirro napisał:

Romanowi to się nawet nie śni jakie wały robią jego ulubieńcy.:lol:

wały albo niemoc nad pomysłem  wał to sprywatyzować ciecha w cenie zysku ale dobrze ze polakowi 

Opublikowano

Był materiał o niejakim Jakim. Przesłuchałem jednak. Nihil novi chce się powiedzieć. Dydcyplinowania trzeciej władzy jest wg niego konieczne i ma to uruchomić pierwsza władza rękami drugiej władzy tworząc jakąś drugą i pół... A jak to miało być? Co z dwoma pierwszymi? Kto je zdyscyplinuje? Nadal Bóg i własne sumienie.. Nic nowego.

Opublikowano

Pierwsza z drugą będą się wzajemnie dyscyplinować( dopingować) w naparzaniu trzeciej. 😂 W zasadzie to dążą do istoty zwanej Trójcą Świętą. Oczywiście jest to dobre bo upraszcza całe sprawowanie władzy. Wspólna świadomość również zapobiega błędom w komunikacji.🤣

Opublikowano

Zatem dobry sędzia to wydający właściwe wyroki a resztę się w zgodzie z sumieniem usunie... A cóż na końcu świeckich decyzji? Co w sygnaturce? "W imię Boże"? Inshallah?

Opublikowano

W sygnaturce zawsze będzie "Ja ......... tak chcę". Chyba że przejdą na liczbę mnogą "My". Opcja z "Bóg ta chce" jest dopuszczalna ale w specyficznych wypadkach. Jest też opcja dla pozostałych osobników Narodu " A kij Wam w oko i tak zrobimy co chcemy".😂

Opublikowano

Noż kurna . Tak jak by jajców takiemu wyciąć by nie mogli .

Opublikowano

w taki sposob w latach 60-70 w europie zachodniej kosciol zniknal z zycia publicznego, zostali tylko ci prawdziwie wierzacy-tak 5-7 % co i w polsce niedlugo nastapi.

sprawa kwasniewskich jest przykrywka dla ciuchow z wroclawskiego pck....

Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Noż kurna . Tak jak by jajców takiemu wyciąć by nie mogli .

https://www.wprost.pl/swiat/10260702/gwalcil-dzieci-w-tym-niemowleta-wiezniowie-sami-wymierzyli-sprawiedliwosc.html

Lekarzom również!!! Wczoraj doświadczyłam. Jedni leczą dusze drudzy ciało. To jakoby wykorzystanie pozycji silniejszego z rzekomym autorytetem na swoje potrzeby/lęki.

A politycy nie molestują społeczeństwa?......  naprzykrzają się obietnicami a potem wymuszają  podatki.

https://www.swps.pl/nauka-i-badania/granty/5777-roznice-w-postrzeganiu-molestowania-seksualnego-ze-wzgledu-na-plec-ofiar-i-sprawcow

Młoda klaczka zasadziła z 'kolanka'  tacie tak, że miał rozwalony łuk brwiowy i sine oko. Tak nie lubi jego zachowania, kiedy nęci ją marchewką (ale idzie ze skulonymi uszami wbrew sobie) a potem podszczypuje........na szczęście nauczyła się z tym żyć  a po czasie rozróżniać każdego z osobna (nie wkładać wszystkich do jednego wora). 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jacus napisał:

w taki sposob w latach 60-70 w europie zachodniej kosciol zniknal z zycia publicznego, zostali tylko ci prawdziwie wierzacy-tak 5-7 % co i w polsce niedlugo nastapi.

sprawa kwasniewskich jest przykrywka dla ciuchow z wroclawskiego pck....

najwiekszym szkodnikiem był glemp  były kardynał polski                                                                                                                                                                                                                       nie dokonca sie zgadzam z linkiem ale jest ciekawy https://www.tvp.info/46616201/financial-times-wschodnia-europa-daje-wiecej-zachodniej-niz-od-niej-otrzymuje  najwiekszą szkodą jest odpływ ludzi  a teraz jak niemcy otworzą się na ukrainców ..

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

mirro- ten Eskimos. Kupili go w chwili gdy w Chinach zrobiło się cienko z sokiem a obecnie soku mają tyle samo co cła z USA. Czyli w zasadzie dobry ruch przeanalizowany i wykonany za kasę z kasy. To co napisałeś o linii jakoś to wszystko multiplikuje. Skala kraju i wszystkich sektorów staje się interesująca.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v