Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Generał napisał:

Kryzys   to  wywołał  chiński  wirus.

Ale  wyobraźmy  to  sobie :

Do  władzy wraca   na białym  koniu  tusk   balcerowicz  i  lewandowski :

Podatek Vat   wzrost do 30%

Likwidacja  500+

Likwidacja  Jarkowego

Likwidacja Wyprawki +

Wydłużenie  wieku  emerytalnego  do  70  lat 

Likwidacja  minimalnej  emerytury 

Likwidacja  KRUS  Rolnicy  płacą ZUS  ok 1000PLN  miesięcznie 

Prywatyzacji  wszystkiego  co  się  jeszcze  zostało   (Prywatyzacja  Szpitali  lasów  i  spółek  skarbu  Państwa)

Obniżka   minimalnego  wynagrodzenia  o  połowę 

Podniesieni  stóp  procentowych

Podniesienie  PIT  i  CIT

Obniżenie  dopłat  dla  Rolników  o  60% 

Na koniec  Deficyt  i  tak  przekroczy  80% PKB 

33894466_387344521750822_5515276257660502016_n[1].jpg

4 minuty temu, hubertb napisał:

Możesz przybliżyć znaczenie tego słowa? 

MFW pożycza każdą kasę i to dość chętnie, trzeba tylko się "reformować"

Ten fundusz będący własnością  grupy kapitałowej Rothszildów wręcz wymusza zapożyczanie się kolejnych poddańczych nierządów takich jak tego nieudacznika Dudusia  aby je w efekcie uzależnić  ekonomicznie a docelowo za lichwiarskie   procenta zlicytować kosztem surowców naturalnych - podstawy globalnej ekonomii się kłaniają.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, dysydent napisał:

to marny nasz los zważywszy dalszy bieg Historii po tych "strategach" wzorcowych

Bardzo sorry -  ale proszę mi nie wrzucać do jednego wora Żyda litewskiego nijakiego Ziutka Piłsudskiego z wspaniałym Polakiem Generałem Szefem Sztabu wojsk polskich w Bitwie  Warszawskiej Jordanem Rozwadowskim. .......... Generał ROZWADOWSKI - który w tych bolszewickich czasach nie posiada żadnego pomnika jest dla mnie bohaterem XX wieku naszej Polskiej Historii - natomiast Ziutek nazwiska nie wspomnę był niemieckim szpiegiem trzymanym do samego końca  niby w niewoli niemieckiej a podobnie jak Wałęsa w odpowiednim czasie podrzucony nam Polakom. Dla dzisiejszych PIS-dzielców to ich bohater - raz, że jest tej samej nacji a po wtóre bolszewik. W rzeczywistości nie pomógł ani powstańcom Wielkopolskim ani powstańcom Śląskim bo   miał za zadanie osłabienia wpływu Rosji w imię szwabskiej hegemonii i na wschodzie kumplował z Ukraińcem Petlurą itd. itp.

22549624_10207871433182673_7315544749447203201_n.jpg

Edytowane przez many12
Opublikowano (edytowane)

a to ja wrzuciłem? ja tylko skwitowałem ile nam to dało w końcowym rozrachunku wszak sowiecka zaraza i tak powróciła i to na długo tak że jedna bitwa całej wojny nie wygrała. Klęskę tylko odsunęła.
no ale fakt za wygrane bitwy chwała ich generałom za wojen wyniki to już wyższych szczebli domena

ale czepiaj się czepiaj i moich wpisów bo miewać i rację potrafisz. 
Ten Rozwadowski to Twoja jak rodzina? ;) znałem ludzi o takim nazwisku ale tylko z widzenia. no może ze dwa razy przez flaszkę ;) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

no Zabużniaki to byli 
zgadzało by się ale to już zbyt personalne i dość na tym choć już nie żyją bo dziesiątki lat...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

od 1 podniesiono vat na drewno opalowe z 8 na 23 %. podwyzka objela rownie osmiorniczki i ostrygi.

czytajac posty many12 tez ma wrazenie ze paru mu w rodzinie brakuje...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Sorry Dysydent - przeleciałem parę postów to pomyłka która zaślepiła moje oczęta na   generała porównanie w swoim pisdzielskim poście mojego bohatera narodowego Tadeusza Rozwadowskiego z nijakim Kaczorem Donaldem - zero z historii.

1743588_1507281032847386_7504291320173495755_n.jpg

5 minut temu, jacus napisał:

od 1 podniesiono vat na drewno opalowe z 8 na 23 %. podwyzka objela rownie osmiorniczki i ostrygi.

czytajac posty many12 tez ma wrazenie ze paru mu w rodzinie brakuje...

Możesz poszerzyć watek dygresji?

Edytowane przez many12
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Dobra bo ciekawość mi spokoju nie daje @many12 co to oznacza : andrenały to pomyłka w twoim poście czy jakieś słowo? 

Co nie możesz tego wygoglować - ja też nie - to mój prywatny wyraz na "ogólnie nie istotne poruszane tematy omijające istotny wątek'.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, hubertb napisał:

W moich stronach czasem słyszę o dyrdymałach, więc skojarzyłem że może ma to bliskie znaczenie. Nie używam wyszukiwarki google zbyt często korzystam z innych.

Wyraz dyrdymała to mi się kojarzy li tylko z tym gostkiem:

16142693_178469972634538_6517769923252920146_n.jpg

Edytowane przez many12
Opublikowano

Prezes powie że trudno tak szybko naprawić wszystko po tylu latach zaniedbań, a ta dziura to wielki dar dla Polski od niego i jego kumpli. A jak nie daj Bóg by zmarł, to żeby pochować go w tej dziurze.

• Haha 1
Opublikowano

Szczerze mówiąc to PO ma coraz to lepszych przywódców. Następny genialny strateg jest za sterami. 

Czytałem że białorusini się łukaszence sprzeciwiają oO korona wirus obali dyktatora? To dopiero byłby dla nas problem!

Opublikowano

@Ulman Masz  odpowiedź  dlaczego  PIS  jest  bezradny  jeśli  chodzi  o  rozliczenie  tych  wszystkich   aferzystów  z  PO-PSL

3 godziny temu, Bogdan675 napisał:

Obraz może zawierać: 1 osoba, tekst „Sławomir Neumann KodeksPO Sławomir Neumann SOJUSZNIK NADZWYCZAJNEJ KASTY TOWARZYSZ NEUMANN ZE SWOIM TYJNYM KODEKSEM PLATFORMY OBYWATELSKIEJ "Sąd to może wypi*rdo*ić w kosmos, może to prowadzić trzy lata bez znaczenia to jest. Akty oskarżenia będzie miało, moim zdaniem, 60-70 proc. prezydentów miast. Na nikim to nie będzie robiło wrażenia. Reszta to są goście, którzy mogą trafić do sądu aktem oskarżenia, sądy ja gwarantuję rozstrzygną żadnej sprawy przed wyborami. Żadnej. Przez rok nie zrobią ku**a nic. Będą prowadzić sprawy ch*j". fb.com/OjczyznaMojaPolska”

Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

mirro - jak dla mnie to tam nic niema. A jak u Ciebie?

Bo tam faktycznie nic nie ma, a już na pewno pieniędzy.:lol:

U nas po staremu. Do końca roku dociągniemy bez problemu, dziękować Bogu. Najwyżej fundusz premiowy zostanie zamrożony, o co z resztą wnioskowali sami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v