Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Komu maja oddawać i za co?  W ramach sankcji za Krym pomogliśmy im poprawić im samowystarczalność. Europejskie firmy straciły  mase kasy bo przestały eksportować a jak kiedyś granice zostaną otwarte to w wielu branżach i tak nie będzie eksportu bo Rosja nauczyła się z konieczności produkować sama.   Ale im dopieprzyliśmy!

Opublikowano

w usa za parenascie dni 3,5 miliona nowych bezrobotnych- tam nie znaja zadnych wypowiedzen.

na olx- 1,5 strony ogloszen o prace, srednio 3-4 byly dziennie

powrot prl -u w nauczaniu-pamietacie telewizyjne technikum rolnicze ??? teraz wszyscy beda sie uczyc z telewizji, moja corka od rana ma ogladac tvp rozrywka.

czasami ogladalismy na lekcjac

Opublikowano

dsbh - zły pomysł? Żołnierzy pcha się w delegację na granice czy do Policji bez umocowania w prawie. Słowem - wszystko się dzieje. Potrzeba komfortu działania. Niech ci żołnierze zakupy kwarantanniakom robią a niekoniecznie ustawiają czekpointy. Policja wtedy zajmie się swoimi sprawami. Żaden to zły pomysł a działanie wobec pewnego rodzaju klęsk - braku funkcjonariuszy, wirusa. Póki co zatwardzenie w laboratoriach oszukuje nieco statystyki ale 30% przyrost nowych chorych dziennie jest realny. Prezydent - rezydent mówi dziś, że skoro można iść do sklepu to i na wybory wypada. Kłóci się to z nawoływaniem do rezygnacji z aktywności no i skoro wybory w niedzielę a sprawy się zrównuje to logika podpowiada jedno rozwiązanie...

Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

Maja trochę zapędów bolszewickich ale to normalne dla narodowego socjalizmu. Dla mnie największym paradoksem i schizofrenią jest to ze uznaja komune i lewice za największe zło a tak naprawdę gospdarczo  i mentalnie to zalatuje - będziemy mocarstwem, zadziwimy świat, będziemy robić inwstycje słuszne mimo że bez sensu a ponad wszystko  cenimy huty, kopalnie koleje, i szkoda że nie produkujemy Ursusów, Tarpanów Nysek i Jelczy.

Co Ty dupczysz - dyć to proamerykański nierząd dbający li tylko o swoje koryta poprzez świadczenia socjalne zindoktrynowanemu elektoratowi.

21105615_114214445951555_6015762474375645491_n.jpg

10 godzin temu, Ulman napisał:

To są skutki nałożonego na nich embarga. Taką nauczke im daliśmy

Znowu dupczysz. Embargo do Moskali działa tylko w jedną stronę a li tylko po to, żeby zglebić polskie rolnictwo. PIS-dzielskie spółki milionami ton ściągają najgorszego sortu węgiel ze wschodu zarabiając na tym krocie. Natomiast w ten chłonny rosyjski rynek nic nie idzie bo po co rolnik ma wyjść na prostą - niech się tłamsi ze swoim produktem na krajowym rynku sprzedając za półdarmo pośrednikowi. Ukraina która wcale nie należy do debilnej Junni ma zielone światło na wszystkie produkty rolne - kogo obchodzi, że Polski rolnik na tym traci - liczy się sojuz pejsatych w Wa-rszawie i Kijowie. Jaką nauczkę im daliśmy i kto na tym traci?.

Opublikowano
9 godzin temu, DTaras napisał:

dsbh - zły pomysł? Żołnierzy pcha się w delegację na granice czy do Policji bez umocowania w prawie. Słowem - wszystko się dzieje. Potrzeba komfortu działania. Niech ci żołnierze zakupy kwarantanniakom robią a niekoniecznie ustawiają czekpointy. Policja wtedy zajmie się swoimi sprawami. Żaden to zły pomysł a działanie wobec pewnego rodzaju klęsk - braku funkcjonariuszy, wirusa. Póki co zatwardzenie w laboratoriach oszukuje nieco statystyki ale 30% przyrost nowych chorych dziennie jest realny. Prezydent - rezydent mówi dziś, że skoro można iść do sklepu to i na wybory wypada. Kłóci się to z nawoływaniem do rezygnacji z aktywności no i skoro wybory w niedzielę a sprawy się zrównuje to logika podpowiada jedno rozwiązanie...

Z pewnych względów z mojego punktu widzenia to zły pomysł, chociaż masz rację. Tylko kogo w teren wysłać. WOT już pracuje. Czyli zawodowych żołnierzy, czy sięgamy po rezerwistów, NSR ? Na pewno harcerze czy szkoły mundurowe "weszły" by w to w imię misji. Gorzej gdyby ktoś z nich zachorował. Na marginesie teraz jest okazja stwierdzić czy ten WOT to fanaberia czy jednak dobry pomysł ?

Odnośnie wyborów. Takie coś dziś czytałem.

https://fakty.interia.pl/polska/news-koronawirus-w-polsce-a-jesli-wcale-nie-chodzi-o-wybory,nId,4411908

Opublikowano
10 godzin temu, DTaras napisał:

Lada dzień doczekasz się na naszych ulicach kowbojów z białą gwiazdą  - będziesz zadowolony? - po to nas okupują.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Oczywiście że my. Patrząc szerzej to daliśmy im impuls do rozwoju który jest sprzeczny z naszymi interesami.

Jak mnie pamięć nie myli to sankcje na Rosję to za rządów słońca Peru zostały wprowadzone

Opublikowano (edytowane)

no i co z tego? Sankcje od 2014 a PIS rzadzi od 2015. Nic nie mogą zrobić? Oni w ogóle maja jakąś władzę  czy nawet po Tusku naprawić nic nie potrafią? Uważasz że sankcje to również wina Donka?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
19 godzin temu, dysydent napisał:

nie w całych włoszech a tylko w rejonie gdzie było najwięcej i chyba najwcześniej się zaczęło
szukać linka czy sam poszukasz? bo ja co innego teraz .... a nie pamiętam nazwy, Bergamo czy jakoś tak
a , i nie ilość zgonów tylko nowych przypadków choroby,  wykres zgonów idzie z opóźnieniem bo wiadomo.....

tak słyszałem w Polsacie 

doimy panowie doimy a później powiemy ze nierentowne  albo ludzie zarabiają za dużo   ile to już 20 mln 

https://www.nowiny.pl/zdrowie/162977-fundacja-jsw-przekaze-pieniadze-wodzislawskiemu-szpitalowi.html

Opublikowano
29 minut temu, Ulman napisał:

no i co z tego? Sankcje od 2014 a PIS rzadzi od 2015. Nic nie mogą zrobić? Oni w ogóle maja jakąś władzę  czy nawet po Tusku naprawić nic nie potrafią? Uważasz że sankcje to również wina Donka?

Od  Końca  2015  roku  Rządzi  PIS.  Jak  UE  wprowadzała  sankcje  na  Rosję  to rządził  Tusk  z PSL.  Wiele  naprawili  np  zaprzestali  wyprzedaży  Państwa  Polskiego.  Bo  jak  pewnie  wiesz  to  TUSK  i  jego  ekipa  od  początku  lat 90-tych  stała  za prywatyzacją 

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

dzieciaki są mega

jak to dzieci tylko ciężko im wytłumaczyć tą sytuacje  moja do dzieci chce iść cały czas 

1 godzinę temu, nie napisał:

dzieciaki są mega

jak to dzieci tylko ciężko im wytłumaczyć tą sytuacje  moja do dzieci chce iść cały czas 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...
v