Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Zakupilem wal posiewny ktory wazy 1300kg (waga podana na maszynie) no i c360 ma problem z podniesieniem, podnosi 2 czesci ale gdy zaczyna podnosic 3 czesc to nawet nie drgnie. A c360 bylby idealny do tej maszyny bo nie widzi mi sie ciagac walu 150KM...

Jest jakas mozliwosc poprawienia wydajnosci podnosnika? Np jakas pompa wzmocniona cos da? Kiedys slyszalem, ze da sie zalozyc pompe z zetora i to poprawia udzwig.

Dodam, ze ta moja c360 kiedys podnosila jak wariat. Raz zaczepilem jej agregat skladany aby go przestaeic bo mi przeszkadzal to az mi przod wydarlo w gore i cos zajeczalo i od tamtej pory juz tak nie podnosi :D dalej podniesie tone nawozu ale z trudem

Edytowane przez kamil800
Opublikowano

są mocniejsze pompy np.z Tucholi koło 40l/min na pewno zwiększy to szybkość działania,ale czy udźwig nie wiem,udźwig można zwiększyć dodatkowym siłownikiem wspomagającym.ale nie wiem czy przy takiej masie nie wyrwie ci plecaka od podnośnika

Opublikowano (edytowane)

Tak jak mowie, kiedys podnosil jak szalony ale cos sie zrobilo. Nie wiem, moze wydarlo uszczelnienia na pompie. 

Z tego co widze na danych z katalogu to c360 ma 1200kg udzwigu wiec 100kg az mu chybba takiej roznicy nie zrobi

Edytowane przez kamil800
Opublikowano

Ja mam siewnik z pełnym zasypem warzy 1400kg 60 śmiga z nim a pompom nic nie wskursz bo tylko szybkość podnoszenia się zwiększy oryginalna pompę rozdzielacz regeneruje i wszystkie zawory na tłoku i przy pompie wymień to napewno pomoże

Opublikowano
38 minut temu, matiu23360 napisał:

Ja mam siewnik z pełnym zasypem warzy 1400kg 60 śmiga z nim a pompom nic nie wskursz bo tylko szybkość podnoszenia się zwiększy oryginalna pompę rozdzielacz regeneruje i wszystkie zawory na tłoku i przy pompie wymień to napewno pomoże

A zrywa ci przod czy masz jakies dorobione obciazenie? 

Opublikowano
3 godziny temu, kamil800 napisał:

Witam

Zakupilem wal posiewny ktory wazy 1300kg (waga podana na maszynie) no i c360 ma problem z podniesieniem, podnosi 2 czesci ale gdy zaczyna podnosic 3 czesc to nawet nie drgnie. A c360 bylby idealny do tej maszyny bo nie widzi mi sie ciagac walu 150KM...

Jest jakas mozliwosc poprawienia wydajnosci podnosnika? Np jakas pompa wzmocniona cos da? Kiedys slyszalem, ze da sie zalozyc pompe z zetora i to poprawia udzwig.

Dodam, ze ta moja c360 kiedys podnosila jak wariat. Raz zaczepilem jej agregat skladany aby go przestaeic bo mi przeszkadzal to az mi przod wydarlo w gore i cos zajeczalo i od tamtej pory juz tak nie podnosi :D dalej podniesie tone nawozu ale z trudem

Mozesz podeslac zdjecie tego walu? 

Opublikowano
10 minut temu, Dontcry napisał:

Mozesz podeslac zdjecie tego walu? 

nie wiem zbytnio jak dodac fote, ale jest to wal firmy armasz na grubych walach, skladany recznie, podzielony na 3 czesci. Jak wpiszesz w google to znajdziesz bez problemu.

9 minut temu, bezbarwny napisał:

Do pompy wzmocnionej, dołączony jest również „podrasowany” zawór. Kupiłem swego czasu taki zestaw i zarówno szybkość podnoszenia,  jak i udźwig, znacznie się poprawiły. 

o dobrze wiedziec, dzieki

Opublikowano
23 minuty temu, bezbarwny napisał:

Do pompy wzmocnionej, dołączony jest również „podrasowany” zawór. Kupiłem swego czasu taki zestaw i zarówno szybkość podnoszenia,  jak i udźwig, znacznie się poprawiły. 

Też montowaliśmy taki zestaw do c360, szybkość działania na pewno się zwiększyła, co do udźwigu nie wiem-nie dźwigamy nic ciężkiego, ale powinien również wzrosnąć

Opublikowano

Zdecydowanie lepiej dołożyć dwa siłowniki wspomagające ( odciąży połączenie wału z ramieniem ). Do tego wydajniejsza pompa z zaworem i będziesz miał spokój na lata. Jest to trochę inwestycji ale nie ma lepszego rozwiązania. Sama pompa ( jak koledzy wyżej pisali ) nie wiele pomoże ( większe ciśnienie-zwiększy udźwig, większy wydatek-zwiększy dynamikę ) ale ramiona i siłownik główny będą dalej takie same. Najważniejszą zaletą takich siłowników jest to, że punk podparcia jest na końcu ramiona ( wtedy 1300 kg to tak jakbyś w standardzie miał 600 kg ). 

Opublikowano

Matko wydajność przepływu oleju to nie moc podnoszenia bardzo dużo ludzi myli to,ciśnienie które idzie przez zawór decyduje o udźwigu.W c-360 jest to 120 bar zawór tak na 140 żeby był ustawiony do tego siłowniki wspomagajace jak panowie tu mówili i powinno być ok.Bo bez siłowników ryzyko jest że uszkodzisz pokrywę one są lichę w 60-tkach cienkie ścianki.