Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Po wini jeszcze większe przyczepy zaczepić w takie warunki.Nad pomorzem i na Kujawach tak teraz mają, pozostałości po glorianie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

I co to mądrego, potem parę lat w tych miejscach nic nie będzie.

Opublikowano
3 godziny temu, Wiesi0 napisał:

Po wini jeszcze większe przyczepy zaczepić w takie warunki.Nad pomorzem i na Kujawach tak teraz mają, pozostałości po glorianie.

Nad Pomorzem to w sumie g....no spadło dalej jest sucho,mokra warstwa to ok 20-30cm dalej beton,wszystkie rowy puste,małe rzeczki puste,w koszonej kuku na kiszonkę nawet śladu nie ma po przyczepach,za wesoło to nie wygląda.

Opublikowano
47 minut temu, Wiesi0 napisał:

I co to mądrego, potem parę lat w tych miejscach nic nie będzie.

Brednie. W 2017 miałem podobną sytuacje, działka 5ha koszenie kukurydzy wraz z jednoczesną usługą orki, Było takie bagno że 150 konne ciągniki siadały na pusto, na wiosne poleciałem gruberem i w ubiegłym jak i w tym roku qq była niczego sobie także tego ;) 

Opublikowano

Potwierdzam, po wykopkach 2017 miałem poryte pola po kolano martwica przeryta, Annę miejscami na 2 traktory włokiem się ciągało i znaku nie było. To tylko mit. 

Pszenżytoz soboty już ładny kiełek puściło 👍

Opublikowano

A owsa gdzie Ty nie rozsypał? Toż przysmak siwka i kasztanki.

7 na plusie pochmurno. Suchooooo!

Opublikowano

W środę ma padać u nas na wschodzie a 1 października ma być 27c.

Opublikowano (edytowane)

Akcja skiba 2019 rozpoczęta 😋 jestem zaskoczony, plon co prawda nie powala, ale jak na ten rok mega bo ponad 40t będzie na razie w tej odmianie... 5kl. 6 godzin 14-15t pykło ☺️ jeszcze tylko niecałe 450t i wywiąże się z umowy 😋

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
Rolnik7343 napisał:

ciekawe co tu bedzie, czy deszcz czy "upał", siano dalej leży

pierniczysz się z tym sianem 😃 w poniedziałek po południu skosiłem a we wtorek już po południu śladu na łące po nim nie było 7/8 bel z hektara młode łąki i pojechało do konrada zagramaniczne krowy paść😉

Opublikowano

I to z każdym rokiem szybciej🙁

Tak jak rodzice mówią dziecku, że do 18 lat się dłuży i doczekać się dzieciak nie może, tak później już z górki. Im więcej na liczniku tym czas przyspiesza.

+4, nie wychodzę  więc nie wiem czy przyszroniło.

Opublikowano

Tego nikt nie wie. 

W nocy z niedzieli na poniedziałek młodziak postanowił sobie wyfrunąć z 18 piętra by skrócić swoje życie. Tylko .uj wylądował na Bogu ducha winnemu starszym facecie , który ma marne szanse na przeżycie.

Opublikowano (edytowane)

Słonecznie, bezdeszczowo, chłodno,Najstarszy człowiek ma 145lat,gdzieś w Wietnamie.Był kiedyś program w TVP.

Ze statystyk Policyjnych wynika ze w poniedziałek jest naj wiencej takich przypadków.

U mnie też był wypadek w sąsiedniej wsi jakiś chłopiec wsadził stopę w RCW bo wapno nie chciało iść i śmigłowiec go zabierał.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Miesiące lecą błyskawicznie,a do wypłaty nie można doczekać. Rozrusznik zdechł,a ciągnik stoi z ładowaczem opuszczonym przed drzwiami do mleka,chyba kierowca się ucieszy.😕plus 5 i bez wiatru,choć nie za zimno było go wydłubać.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v