Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
59 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Dontcry napisał: Ja tam mam od 3 godzin wyjebane, jest syn nareszcie , reszta idzie w odstawke😆 Ja też tak mówiłem i myślałem 16 lat temu a teraz syn w ogóle nie myśli gospodarzyć, chyba że jeszcze się mu odmieni. Lekki wiatr, 0 stopni .

Ja dzieci wyuczam i niech spadaja do miasta. Niech oni maja lepiej a nie tyrają na wsi. 

Opublikowano
PRIMO napisał:

12 godzin temu, Agrest napisał:

Ten śwagier niezwyczajny, zagramaniczny taki . Jakby ja z tym pierwszym pił który nie pił to ja by tu nie pisał tylko muszlę w objęciach trzymał.

Choć i tak scenariusz ku temu się skłania.

Może już dosyć obściskiwania się z tą porcelanką i mów jak tam zdrowie dzisiaj?

Niebieskiego wystawił na łolixa i nie ma czasu na af bo klienci oblegają 😉

Opublikowano
11 minut temu, Dontcry napisał:

Ja dzieci wyuczam i niech spadaja do miasta. Niech oni maja lepiej a nie tyrają na wsi. 

Co to za życie w mieście? Nawet jakbym musiał na etacie robić, to bym wolał na wsi żyć. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Piotrek1975 napisał:

Dontcry napisał: Ja tam mam od 3 godzin wyjebane, jest syn nareszcie , reszta idzie w odstawke😆 Ja też tak mówiłem i myślałem 16 lat temu a teraz syn w ogóle nie myśli gospodarzyć, chyba że jeszcze się mu odmieni. Lekki wiatr, 0 stopni .

U mnie to samo, najstarszy i średni jakoś nie widzą się na gospodarce ale jest jeszcze najmłodszy (7 klasa podstawówki) którego interesuje to.

12 minut temu, slawek74 napisał:

Niebieskiego wystawił na łolixa i nie ma czasu na af bo klienci oblegają 😉

Myślałem że żartujesz z tym landińcem ale jak zajrzałem na olx-a no i faktycznie jest. 

Opublikowano

Ostatnio widziałem program o rozwoju mózgu, i tam mówili, że do 6-7 lat mózg jest przepełniony neuronami, a potem zaczynają one zanikać. Znaczy zanikają te nieużywane i można powiedzieć, że od tego czasu się kształtuje osobowość, i zainteresowania. Tam to pokazywali, na wszelkiej maści artystach, że najwięksi w tym wieku się zaczynali tym interesować, ale można przełożyć pewnie to na inne zawody. 

Opublikowano
25 minut temu, Adrian_K_90 napisał:

Co to za życie w mieście? Nawet jakbym musiał na etacie robić, to bym wolał na wsi żyć. 

No to niech mieszkaja na wsi a pracuja normalnie na etacie. Byle nie grzebali w ziemi. 

Opublikowano
50 minut temu, Dontcry napisał:

Ja dzieci wyuczam i niech spadają do miasta. Niech oni maja lepiej a nie tyrają na wsi. 

W mieście "smok" panuje ,ludzie na niego narzekają ,a Ty chcesz dzieci centralnie do niego wysłać :).

33 minuty temu, PRIMO napisał:

U mnie to samo, najstarszy i średni jakoś nie widzą się na gospodarce ale jest jeszcze najmłodszy (7 klasa podstawówki) którego interesuje to.

Jak tak jeżdżę sobie po polu ,to sobie myślę. Jak człowiek był mały ,to mu się chciało ale nie musiał. Jak jest duży ,to musi ale mu się nie chce. Znam też takich co od małego robili w polu a jak podrośli ,poszli w świat i pracę na roli znają ze wspomnień.

Wiatr silniejszy niż z rana ale telewizje odtrąbią sukces w pogodzie. Pokropiło ,posypało "kaszą",także 100% sprawdzalności pogody w telewizji.

Opublikowano
42 minuty temu, slawek74 napisał:

3 na plusie i człowiek rozleniwiony po świętach a tu trzeba z domu wyłazić ☹😉

Nie bądż głąb i nie wyłaż,posłuchaj tego co był;),spawanie na powietrzu,z nosa spaw hartujesz😐

Opublikowano
28 minut temu, slawek74 napisał:

3 na plusie i człowiek rozleniwiony po świętach a tu trzeba z domu wyłazić ☹😉

A mi dziś aż nie chce się w domu siedzieć. Nie pamiętam kiedy ostatnio taki zapał po świętach miałem :P

Opublikowano

A ja już dziś podeslalem wszystkie byki, posprzatalem korytarz paszowy, nawiozlem im kiszonek, posypalem sruta, teraz obiadek i trzeba by zjezdzic po cielaki, mlekozastepczy i cj dla starszakow. wieczorkiem chyba dzieci do kina zabiorę i jakoś tak dzień minie. co do pogody to 2 na plusie i zaczynał padać śnieg, ale teraz nawet słoneczko fajne. szykuje się mróz na noc pewnie.

Opublikowano
4 godziny temu, Dontcry napisał:

No to niech mieszkaja na wsi a pracuja normalnie na etacie. Byle nie grzebali w ziemi. 

Co ty masz do tego taki awers? 

Opublikowano

Aktualnie +1 i zachmurzone. Wiatr zaczął wiać z południowego- wschodu. Czuć jakimś zimnem, chyba przymrozek będzie

Opublikowano
8 godzin temu, danielhaker napisał:

A mi dziś aż nie chce się w domu siedzieć. Nie pamiętam kiedy ostatnio taki zapał po świętach miałem :P

Ja tak samo, cały dzień dwie przyczepy drewna przerzuciłem z czego połowę podziabałem aż  toporek fiskars gorący 😉 szło ino świst. A o 4 rano z imprezy wróciłem... Tutaj większość to dziadziusie się udzielają więc nie ma co wymagać...

Słonecznie i chłodno w dzień, teraz koło 0°

Opublikowano

Leci coś z nieba i 0 stopni. Dobrze że jutro nie trzeba autem nigdzie wyjeżdżać bo rano ciekawie może być

Opublikowano

@thor1984 jakąś godzinę temu zaczął padać śnieg ale zaraz przestał, teraz tylko wieje zimny wiatr. 

Ps. z jakich okolic WZW jesteś ? bo jak pogranicze WRA-WZW .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v