Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

LRA cieplutko, i podlewa już z godzinkę 👍

Założona instalacja hydrauliczna hamulców do przyczepy, zostało odpowietrzyć i ustawić i testować ale już ciemno🙁

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
1 godzinę temu, Bartek933 napisał:

Czytałem że ma już nowych kolegów

Możesz odrobinę więcej ?

Opublikowano
36 minut temu, GRZES1545 napisał:

Założona instalacja hydrauliczna hamulców do przyczepy, zostało odpowietrzyć i ustawić i testować ale już ciemno🙁

Do Pronarki zakładałeś hamulce hydrauliczne? 

Opublikowano
50 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Padało, pada i bedzie padac. Tylko pytanie gdzie i kiedy????? 

🌧️

Ano u mnie pada 😎

Opublikowano (edytowane)

@GRZES1545 Jakiś gotowy zestaw kupiłeś? Pytam bo też coś muszę zrobić na następne żniwa. W ciągniku niestety pneumatyki nie mam

Żeby był post na temat, to w LLE też pada od dwóch godzin spokojny deszcz ;)

Edytowane przez Karol06
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ale jaja

Deszcz pada🌧🌧🌧

Rychu spales🤭 pada już od 16:00

@Karol06 kupowałem wszystko oddzielnie i sam skłdałem, wszystko brałem  na mizzar.pl koszt około 600zl

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Bartek933 napisał:

Ty nie masz tego g.. ja nie mam tego g.. i obaj dobrze żyjemy, Ty nawet lepiej bo padało u Ciebie

NIe tak dawno usłyszałem ,ze jak nie mam FB to nie żyje

Co do deszczu to ostatnio go mi nie brakuje, jeszcze z pół roku takiej pogody i wody gruntowe podniosą sie

Edytowane przez soltys48
cholerna autokorekta
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v