Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Kurła a alpiniści po nadajniku łażą z dołu na górę i targają kable.

Przerypana praca na etacie, nie ma że gorąco że do metalu nie dotknąć musi iść i hvj.

Jak to dobrze chłopem być.💪🏻

Nawet rogaty się spocił a nic nie robi🤔 takie gorąco dziś.

Edytowane przez Rolnik1973
Zwolnienie załącznika
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bobienko napisał:

Ile dopłacasz?

3,6 tyś za 5 kv

Ile dopłacasz?

3,6 tyś za 5 kv

Ile dopłacasz?

3,6 tyś za 5 kv

Ile dopłacasz?

3,6 tyś za 5 kv

soorki,czkawka 😉

• Like 1
Opublikowano

Gdzie sprawdzam? Z fusów wróżę 😋 prognozy jedna drugiej warta 

Miałem brać się w tym tygodniu za spawanie łuparki do drewna, ale żeby to tak się chciało jak się nie chce 

Opublikowano (edytowane)

Tu piwko, piwniczka, a tu ludzie zbierają truskawki cały dzień przy ziemi gdzie jeszcze cieplej.Pomyślcie aż się nie dobrze robi,a potem udary.Jeden robił dach tydzień temu i już go niema.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

U mnie 34 stopnie, pszenice zdychają, aż żal patrzeć. Jeżeli w czwartek nie przyjdzie nadawany deszcz to w żniwa będzie słabiutko.

Edytowane przez eagle19

qurła zapowiadali 30 a już do 35 dobija sprzątałem kurnik pod nowe nioski ale się poddałem trzeba będzie wstać koło 3-ciej i dokończyć 

oby coś  popadało bo rośliny za długo nie wytrzymają bez wody tego skwaru 

Opublikowano

Nie ma żartów w takie upały,gaśnice macie w ciagnikach?

Opublikowano

Ja cenie bardziej swoje zdrowie, wiadomo jak sytuacja wyglądała by na taką do opanowania to bym działał. Zresztą nie wiadomo jak by było w takiej sytuacji. Upał ustępuję a pierwsze buraki leża

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Wiesi0 napisał:

Tu piwko, piwniczka, a tu ludzie zbierają truskawki cały dzień przy ziemi gdzie jeszcze cieplej.Pomyślcie aż się nie dobrze robi,a potem udary.Jeden robił dach tydzień temu i już go niema.

Widzisz i miast docenić robotę to debatują nad zbiciem ceny truskawki. I prawdopodobnie dziś będzie tąpnięcie. Agrestu nadal nikt nie chce, a jagoda 4zł z tendencją spadkową .

Poważnie zaczynam myśleć nad przebranżowieniem się na uprawę dopłat .

Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Wypryskane do gołwj ziemi, ziela niema, niema naturalnego cienia i ziemia spalona słońcem, to i wilgić traci. 😁

Ziele to wilgoć zżera 

3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Przerypana praca na etacie, nie ma że gorąco że do metalu nie dotknąć musi iść i hvj.

IMG_20190611_143535.jpg

W puszce? Smaku nie Masz?

51 minut temu, bobienko napisał:

I w ciagniku i na prasie 2

4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Wypryskane do gołwj ziemi, ziela niema, niema naturalnego cienia i ziemia spalona słońcem, to i wilgić traci. 😁

Ziele to wilgoć zżera 

3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

IMG_20190611_143535.jpg

W puszce? Smaku nie Masz?

51 minut temu, bobienko napisał:

I w ciagniku i na prasie 2

Opublikowano

Gaśnica musi być konkretna, inaczej tylko przytłumi jak smar i kurz gdzieś się zajmie. W zeszłe żniwa 3 kombajny w wiosce się zajarały gaśnice w każdym przypadku 2-5kg nic nie dały. 

Każdyz nich ugasili piachem. I dla mnie łopata to jedyna pewna gaśnica 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Wiesi0 napisał:

Dlatego ja swojej pracy nie zamienię za żadne pieniądze💪🏻

• Haha 3
Opublikowano

Chyba lipton z dzisiejszych opadow, linia zbieżności wiatru przesunięta bardziej na wschód, więc zetor Mońki mają większą szansę na coś dzisiaj 😉. Między Grajewem, a Augustowem coś będzie

Opublikowano
5 godzin temu, staszek131415 napisał:

Co z tego że z dotacją jak nie są warte więcej jak te 15 %

stachu jest coś takiego na czym się nie znasz? czego nie wiesz?;-)

Opublikowano
6 godzin temu, kopin napisał:

U mnie do końca lipca mają założyć ,z dotacją 85% więc się nie oglądałem

A ja się waham czy się pisać,  czy nie, został tydzień.

Kurła jak umnie w dzień to tylko lodówka i zamrażarka ciągnie prąd, a większość tak jak tv czy żarówki to i tak już jak słońce nad germańcem i nie grzeje paneli.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v