Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, UrsusJohnDeereTeam napisał:

Witam.Ładuję i rozwożę obornik jednym ciągnikiem i jak wiadomo jest mały problem z podczepieniem, do tej pory stosowałem pieniek ale jest to troszkę niewygodne.

Jak myślicie co by można zrobić żeby było łatwiej (wiem wiem drugi ciągnik ale to nie wchodzi w grę), może jakaś stopka lub coś? Byłbym wdzięczny za pomysły i zdjęcia.

Rozrzutnik polski, jednoosiowy 3.5T

Pozdrawiam

@sumek666 😉

Opublikowano

Chyba ty nie czytasz uważnie co pisałem 

17 godzin temu, sumek666 napisał:

W TYTULE! Nie w pierwszym poście ;)

Poza tym powinieneś kolega pochwalić bo nie założył nowego tematu tylko napisał w tym o swoim problemie :)

Opublikowano
32 minuty temu, sumek666 napisał:

Chyba ty nie czytasz uważnie co pisałem 

Ja to chyba jestem jakis dziwny bo oprocz tytułu czytam pierwszy post autora tematu w ktorym zazwyczaj jest opisany "problem" . Ty jak rozumiem czytasz tytul i piszesz od razu odpowiedz ? 

Poza tym nie spinaj się tak bo nie ma o co :)

Opublikowano
Dnia 3.02.2019 o 10:42, UrsusJohnDeereTeam napisał:

Ursus c-360 i właśnie myśle co by wymyśleć 😂

Hicza  sobie załóż i będzie git. A tak poważnie ja kiedyś tak miałem to pieniek i belka u ciągnika, podjezdzasz bolec podnosnik lekko do góry pieniek zostaje ty do dołu i rura. 

Opublikowano
5 godzin temu, sumek666 napisał:

Czytam tytuł i pierwszy post. 

Wy się przy*****cie do gościa co opisał w tym temacie jak on pracuje z dużym rozrzutnikiem a primo to zj***l, że temat dotyczy taczki 3,5 tony. 

Spokojnie .

Weź głęboki oddech ... Raz .. Dwa.. Trzy... Cztery... Pięć... Sześć. ..siedem...osiem...dziewiec... Dziesiec... 

Juz lepiej ? 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Panowie,w tym temacie już chyba nie ma co więcej napisać bo chyba większość pomysłów już została opisana,więc nie ma się co gorączkować albo mielić temat

Opublikowano

😂 ..Kup se pan rozrzutnik dwuosiowy...i obejdzie się bez pińka...😂.

(sorki,ale już nie mogłam😋)

Opublikowano
23 minuty temu, tess napisał:

😂 ..Kup se pan rozrzutnik dwuosiowy...i obejdzie się bez pińka...😂.

(sorki,ale już nie mogłam😋)

Tylko znów wypadałoby na czymś dyszeł położyć aby ładnie podjechać do zaczepu i bez pieńka ani rusz 

Najlepiej to bez odczepiania z pod sklepu kilku robotników, trochę wódki i dobre widły i z ciągnika nie trzeba wychodzić :P 

Opublikowano

Skończyły się czasy że za flaszkę będzie naginał widłami. 

Opublikowano

Co wy robicie z tymi stopkami że nie macie,no chyba że rozrzutnik z drugich rąk to rozumiem.U mnie to jak stawiam do stodoły czy na podwórku to kółka nie rozkłądam tylko pieniek i deska jak za nisko podnośnikiem w ciągniku się ratuje.W terenie podobnie szukam nieco dołku żeby kółko można było rozłożyć podnosnik nieco w górę i rozkładam.Planuje hitcha zrobić na hydraulikę 

Opublikowano
8 minut temu, PRIMO napisał:

Skończyły się czasy że za flaszkę będzie naginał widłami. 

Nie wszędzie, jeszcze da się znaleźć jak widzę po niektórych sąsiadach ale zapewne właśnie nie za samą wódkę. Choć już większośc wypiło swoją normę i zmieniło miejscówkę

Opublikowano (edytowane)

Wy jak idziecie spać z żonami to się chociaż rozstajecie z tymi pińkami...jak stara silna w nogach to niech wam trzyma...ja .........😂  

Ile pokoleń ten piniek jest z wami i wspólnie gospodarzycie? Bo z obserwacji- to jeszcze przynajmniej jeszcze ze dwa...😂

Edytowane przez tess
Opublikowano (edytowane)

na pieńku to najwyższej usiąść można i popatrzeć jak maszyna na podporze stoi ,

czytając forum wszyscy zachodem zafascynowani  ,a najprostsze rzeczy problem sprawiają 

idąc dalej tym tokiem myślenia to ,w pługu zamiast kółka   będzie sie pieniek wlekł

Edytowane przez Tomasz78
  • Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MafiaOkraska
      Witam wszystkich.
      mam takie pytanie posiadam zetor proxima 80 chciałbym kupić rozrzutnik metal fach n267/1
      -ladownosc 6t
      -adapter pionowy
      - klapa tylna hydraulicznie otwierana
      - kliny podporowe
      - posów podłogi hydrauliczny
      jak go podlaczyc do do mojego ciagnika chodzi mi o kable hydrauliczne,.
    • Przez mimol22
      Witam

W chwili obecnej przebudowuję rozrzutnik tandem polkiej produkcji o ładowności 6t.
      Zaciąłem sie podczas projektowania klapy hydraulicznej znajdującej sie wewnątrz przestrzeni załadunkowej tuż przed bębnami.
      Moje pytanie jest następujące. Czy macie może rozrzutniki z klapami hydraulicznymi podnoszonymi pionowo do góry?
      Jesli tak to czy macie zamontowany synchronizator podnoszenia tj. dwa koła zębate umieszczone od wewnętrznej strony burt na jednym wałku. Wałek z kołami znajduje się w górnej częsci rozrzutnika i współpracuje z klapą poprzez zamontowany do niej łańcuch. Ma to na celu wyrównanie pracy siłownika ponieważ dwa siłowniki niekoniecznie muszą pracować równo co może doprowadzić do zaklinowania klapy i uszkodzenie jej elementów.
      To rozwiącanie jest stosowane w rozrzutnikach MetalFach oraz Tytan Unii Grudziądz.
      Prosiłbym posiadaczy tych rozrzutników o przesłanie zdjęć tego rozwiązania wraz z zdjęciami klapy oraz prowadzeń klapy. Mój mail rybinskim@gmail.com
      Dziekuje za pomoc.
    • Przez avanttura
      Potrzebuję przekaźnik wom.  ze sprzęgłem. do rozrzutnika 6-cio tonowego (Jeantil) z dwiema walkami spiralnymi i posuwem mech.
      Jaką wartość Nm  w przybliżeniu powinno posiadać sprzęgło przekaźnika  ,może ktoś ma podobny?

• Przez Marius
      Witam potrzebuje dorobić takie wałki do rozrzutnika 

• Przez FarmerX2
      Panowie, mam rozrzutnik Deguillaume 9t i on posiada mały komputerek, z czujnikiem zliczajacym obroty wału ciągnącego łańcuchy. Jakie zastosowanie ma ten cyfrowy licznik? Na jeden kurs licznik dodaje +5 na wyświetlaczu, ma 3 przyciski, TOTAL, plus, minus. Po naciśnięciu TOTAL, liczba na wyświetlaczu zmienia się na taką, która można plusem i minusem regulować. O co tu chodzi? 

• Dodaj nową pozycję...
v