Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, bobienko napisał:

ro***bie się ta unia 

Czekam na to 😊 tylko żeby tych głupich przepisów nie zostawili

Opublikowano
1 godzinę temu, Adrian_K_90 napisał:

@galan99 To nie jest żaden Unijny wymysł, i jeśli nasz jaśnie oświecony rząd nic podobnego nie wymyśli to nie ma się czego obawiać. 

Na razie nie wymyślą bo kandydaci na polityków wyruszają w Polskę aby być  "bliżej ludzi". A po wyborach to niech sobie ludzie radzą sami. Zresztą po ustaleniach kto z kim ,dlaczego i kto na listach ,zaczynają się bajki z serii fantasy ,kto da więcej. Festiwal trwa.

Przy ustawach powinien być podpis osoby która je wymyśla. Wiadomo by było czy ta osoba ma jakiekolwiek pojęcie o tym co robi.

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

k**wa to przyjdzie nam widłami rozrzucać gnój 

Nie bardzo ,bo jak za wysoko będziesz rozrzucał ,to co wtedy ?

Opublikowano

Toż to wiadomo nie'od dziś że na Ukrainie jest najwięcej czarnoziemów 

To ciekawe dlaczego Ci powiedział że się nie opłaci. 

Opublikowano

Mają czarnoziemy, a zbierają truskawki na Mazowieckich piachach. Co to za kraj? 

Opublikowano
33 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

Ogólnie ukraina to zacofany kraj podług polski tam to jedynie zobaczysz jakiegoś starego mtza w nic nie inwestują 

Ogólnie mtz dużo', ale tutaj jeden z wielu przykładów 

Opublikowano

Ukraina była zacofanym krajem - pomimo ze nie są w Unii to dostaną dopłaty bo o tym się głośno mówi rolnictwo się rozwija szybko , nie przez Ludność Ukrainy tylko od Niemca , Holendra , Belga i Francuza , tam nie ma nakazów żadnych . 

Samej Unii są coraz to bzdurne nakazy , wybudują drogi na wschodzie kraju to będzie raj dla gospodarki zachodniej ale nie dla nas .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Tak to bawi to się okaże co dostanie Ukraina .

https://ec.europa.eu/poland/news/181130_Ukraine_pl

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/polska-dostarczy-gaz-na-ukraine/0dnl4xe

Unia wciąż zwiększa pozwolenia dla Ukrainy w każdym sektorze rolnym .

Ludność Ukrainy jak była biedna tak będzie , Na Ukrainie wszystko jest na sprzedasz tak jak u nas lata 90 .  - przez kapitalizm zachodni i ich chciwość .

• Like 1
Opublikowano

Tam wolna  amerykańska,farmer taki od nas miał tam 700 ha pszenicy.pojechali kosić tam nawet słona zabrana

Opublikowano (edytowane)

No i po kłopocie miał , koszta mniejsze bo chociaż paliwo mu zostało 😊

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Dnia 8.09.2019 o 17:51, Ursus932 napisał:

No i po kłopocie miał , koszta mniejsze bo chociaż paliwo mu zostało 😊

Nie zostało bo na pusto jechał a zanim objezdzil te 700 ha aby zobaczyć czy wszystko mu wykosili ... no i jeszcze koszty psychologa itp odsetki w banku .. 

Opublikowano

Ja mam znajomego który mieszka po sąsiedzku z obrotnym gościem co ma tu u nas 300 ha swojej ziemi. i z 8 lat temu opowiadał nam jak,, kupił "na ukrainie 200  ha z 1 mln złotych. wszystko super obsiane postawił tam silosy, ogółem jeszcze budynki były w komplecie zebrał pszenice przyjechał do Polski. później zajechał tam za jakieś dwa trzy tygodnie z synami . I po jakimś czasie na tą gospodarkę wpadły 4 czarne bmki jemu spluwa do głowy, papiery do podpisania i spierdalaj. To mówi że mimo takiej straty co poniósł jeszcze nigdy nie był tak szczęśliwy że go tam nie za***ali. 

Opublikowano

To jest norma w krajach bloku wschodniego. Podobnie robią z tirami , zatrzymują i towar dajesz albo wp***dol

Znam gościa co 2 tygodnie trzymali to też szczęśliwy że z życiem uszedł i ciągnik z naczepą oddali , pustą oczywiście

Opublikowano

I tam się k**wa kontroli w gospodarstwach  nie boją 😅chyba ze weterynaria jeździ czołgami i przy sobie noszą RPG😁

Opublikowano

witam, mam taki pomysł żeby skosić w październiku poplon ( pszenżyto+gorczyca)  sprasować w bele i owinąć na kiszonkę... jak myślicie byki to zjedzą czy nie?? robił ktoś tak kiedyś??

Opublikowano
24 minuty temu, Elvis1090 napisał:

witam, mam taki pomysł żeby skosić w październiku poplon ( pszenżyto+gorczyca)  sprasować w bele i owinąć na kiszonkę... jak myślicie byki to zjedzą czy nie?? robił ktoś tak kiedyś??

Jak będą głodne to wszytko wpierdzielą

Opublikowano
Elvis1090 napisał:

a czemu maja nie zjesc? sa nawet specjalne mieszanki poplonowe do spasania albo do belowania.

Opublikowano (edytowane)

Wartościowo to, to pewnie będzie podobnie jak pulpa 

3 minuty temu, Bananek napisał:

a czemu maja nie zjesc? sa nawet specjalne mieszanki poplonowe do spasania albo do belowania.

Tylko to musi być dobrą mieszanka co też swoje kosztuje bo w zeszłym roku kupiłem jaką tanią to taki badziew że szkoda gadać 

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

nie orientuje się dlatego pytam... pierwszy raz tak zrobię chociaż mój teść mi odradza i twierdzi ze nic z tego nie będzie... dlatego pytam doświadczonych kolegów z forum;-)

Opublikowano
Elvis1090 napisał:

mój teść mi odradza i twierdzi ze nic z tego nie będzie... dlatego pytam doświadczonych kolegów z forum;-)

moze chodzilo mu Twoje malzenstwo z jego corka ;) a tak na powaznie to zaloz sie z nim o to, ze jak nie wyjdzie to to skakujesz, a jak sie uda to zbierze to recznie samodzielnie. :)

czemu ma nie wyjsc? choc fakt faktem troche pozno na zasiew takiej mieszanki. po czym to? po qq?