Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, TelefonyRadom napisał:

jak ncb 780-850 sprzedaje mm po 1000-1050 jak coś p pisz

Dla mnie MM to te co sprzedajesz po 1400zł plus transport to by był drogi interes ,bo i odległość nie mała .

Opublikowano
1 minutę temu, plapla123 napisał:

Warto dać 1000 zł za siedmiodniowego ładnego SM od rolnika . Ładna sztuka ale ta cena co Wy o tym myślicie.

jak prawdziwy o warto ladnie poem rosno sam mam kilka

Opublikowano

Ta cena wcale nie jest jakas z kosmosu jeśli chcesz dla siebie.

Opublikowano

Chyba, ze to taki SM jak niektore u mnie 😁 RW z białą głową....Ale kolega mowi, że ładny SM, wiec chyba wie jak SM wygląda i co kupuje

Opublikowano

Haha ;) Ok :) wydawalo mi się, ze gdzies wspominales, ze handlujesz cielętami.

Opublikowano
23 minuty temu, plapla123 napisał:

Ale jak takiego małego odchować ?

Dac mu preparat mlekozastępczy, musli, wodę i czekać na przyrosty :)

Opublikowano

U nas w okolicach idzie 16zl/kg dla handlarza, a już wyobrazam sobie za ile on musi sprzedac zeby zarobic :)

Opublikowano

No zapewne...nie wnikam, ale na oewno mu sie to oplaca skoro cala Polske przejezdza...

Opublikowano
Dnia 8.01.2019 o 20:43, Berthold napisał:

Jesteśmy z różnych stron kraju więc nie zaszkodzi zapytać czy ktoś koło siebie nie zna  jakiejś fermy mlecznej z Montbeliardami, Brown swiss albo Simental...? Towar kapitalny do opasu a kupiony u źródła zazwyczaj znacznie tańszy niż z drugiej reki... 

A to czasem nie to czego szukasz ? https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-byczka-miesnego-CID757-IDya0Z7.html#f0f161818d

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez kris148a
      Witam, kupiłem ponad miesiąc temu partie 10 cielaków, z jednym nie mogę dać rady (weterynarz też) miał biegunkę, temperature, dostawał różne specyfiki na biegunkę, antybiotyki itp, raz pił a raz nie mleko i tak miesiąc się męczymy. Było już troche lepiej i znow dziś wstać nie chce, jak mu podałem mleko pod pysk to wypił, temperatura 38.8, kał w miarę, merda ogonem ale nie wstał. Ja już nie mam pomysłu, weterynarz ostatnio jak był to mówił żeby narazie mu nic nie dawać bo dość już dostał. Co wy na to?
    • Przez Dczbcnv
      Witam
      Moj Cielak ma ok 3 miesiące i dzisiaj połknął gumową rękawiczek.  
      Co robic? Czy on zdechnie?

• Przez Agri23
      Witam chciał bym się dowiedzieć czy można kupić cielaki z gór bezpośrednio od rolników nie od handlarzy jeśli tak to jaka jest cena cielaki mięsne albo mieszańce
    • Przez krowiarz87
      cielak jest chory .Wczoraj byl u niego weterynarz i dowal leki i sam nie wie co mu jest .wypróżnia jest normalnie nie ma biegunki ale  wczoraj  zrobil kupe  z krwia co to moze być . pije ale niechce sie podniesc . Weterynarz mowil aby posmarować denaturatem .  Pomoże mu to . Dać mu mleka z  zbożówką
    • Przez MarcinKoczewski
      Cześć wszystkim 
      Mam dylemat robie remont w oBorze  i  chce  wysłuchać waszych propożycji  
      Jak radzicie mi zrobić kojce dla cieląt z desek   Cży  z rur ?
      Jak wygląda to u was 
      Kojce grupowe czy  osobne 
      Jak grupowe jak  z pojeniem? 
      I czy u was się nie ssą  za uszy i pępki

• Dodaj nową pozycję...
v