Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, pig napisał:

a ja mam taką prośbę ponieważ planuje w najbliźszym czasie zakupić cielaki prosze o poradę od kogo najlepiej kupić, konkretnie chodzi mi o handlarzy, głownie chodzi o  zdrowotność od kogo najmniej chorują region południowa centralna Wlkp

Przyjedz na podlasie bedziesz mial towar od rolnikow i duzo taniej.

Opublikowano

Dokladnie jak pedro pisze takiego to kupisz. To taki glupi mit ze na podlasiu to tylko hf. Wystarczy wejsc na olx i zobaczyc ze sa ladne mieszance i w dobrych cenach a handlarze zarabiaja po 300-400zl na sztuce i sie ciesza a Wy kupujecie. Przy 10sztukach mysle ze sie oplaci przyjechac z Wielkopolski a wiem ze przyjezdzaja.

• Like 1
Opublikowano

Witam za ok 3 tygodnie bede mieć do sprzedania 3 jalowki, 2 mm i 1 lm. Sprzedam również 8 krów                  ( zaprzestanie działalności rolniczej)  idealne na mamki w wieku 2-5 lat. Wiecej info zapraszam na priv. Lubelskie pow. Chełmski IMG_20190516_092812.thumb.jpg.9cc6e8c135326dca25478527b5dcd9a8.jpg

IMG_20190516_092800.jpg

Opublikowano
Dnia 15.05.2019 o 09:56, artek27 napisał:

Przyjedz na podlasie bedziesz mial towar od rolnikow i duzo taniej.

Myślisz że to takie proste?

21 godzin temu, debrzyna napisał:

Dopytuje po tym wpisie Ale tez wydaje mi sie to nierealne a kolega nie ma pojęcia 

Powiem Ci że realne,przy hurtowych ilościach maluchów idzie dobrze kupić 

W 4 tyś za 10 sz można się zmieścić 

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Myślisz że to takie proste?

Powiem Ci że realne,przy hurtowych ilościach maluchów idzie dobrze kupić 

W 4 tyś za 10 sz można się zmieścić 

Kiedys chyba przyjezdzales do nas na podlasie.

Opublikowano
Dnia 16.05.2019 o 16:38, soltys48 napisał:

Jeżdżę na Mazury i Podlasie, transport w moje strony to coraz większe problemy-mówimy o legalnym transporcie

Możesz powiedzieć coś więcej o tym transporcie i tymi problemami

• Like 1
Opublikowano
Dnia 15.05.2019 o 14:40, debrzyna napisał:

Dopytuje po tym wpisie Ale tez wydaje mi sie to nierealne a kolega nie ma pojęcia 

Jest to realne, sąsiadka po 300-450zł kupywała cielaki na Podlasiu, okolice Zambrowa, śmiałem się z niej, że koty kupuje, małe, chude... tylko tyle że miały kolor mięsnych, ale co chcieć za taką cenę :) 
Osobiście kupuję cielęta od Rzeszutka z Podparpacia i kiedyś od Koczynasza po 2 tyś za szt i dla mnie też zdawało się to nie realne

Opublikowano
16 minut temu, R3mik10520 napisał:

Jest to realne, sąsiadka po 300-450zł kupywała cielaki na Podlasiu, okolice Zambrowa, śmiałem się z niej, że koty kupuje, małe, chude... tylko tyle że miały kolor mięsnych, ale co chcieć za taką cenę :) 
Osobiście kupuję cielęta od Rzeszutka z Podparpacia i kiedyś od Koczynasza po 2 tyś za szt i dla mnie też zdawało się to nie realne

W jakm one sa wieku i jaka waga ze tyle placisz?

Opublikowano
5 minut temu, artek27 napisał:

W jakm one sa wieku i jaka waga ze tyle placisz?

Na wiek nawet nie patrzę, oszukane, papier wszystko wytrzyma, bo ja nie wierzę, że byczke SM w wieku 2 tygodnie ma 110kg. Waga średnio 100kg czyli 20zł/kg, normalna cena w ostatnich dwóch latach 

Opublikowano
1 minutę temu, artek27 napisał:

W dwa tygodnie to napewno nie realne. A skad jestes ze taka cena? Bo u nas to nie realne zeby tyle dostac za takiego cielaka.

Mazowsze, powiat Łosicki, kupujemy u handlarza na Podkarpaciu za tyle, zdj cielaków mam w galerii, nowych już nie będę więcej wstawiać bo czasami widuje swoje zdj po ogłoszeniach na OLX... 

Opublikowano
1 godzinę temu, R3mik10520 napisał:

Mazowsze, powiat Łosicki, kupujemy u handlarza na Podkarpaciu za tyle, zdj cielaków mam w galerii, nowych już nie będę więcej wstawiać bo czasami widuje swoje zdj po ogłoszeniach na OLX... 

To mam do Ciebie 50km. Ja jestem powiat Siemiatycki.

Opublikowano
Dnia 15.05.2019 o 10:40, pedro2 napisał:

Za tyle byczka u nas nie kupisz chyba że jakaś bieda 30kg. Jałóweczki prędzej

kupisz bo jest zastoj na hf i jest w ciul na dzien dzisiejszy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez kris148a
      Witam, kupiłem ponad miesiąc temu partie 10 cielaków, z jednym nie mogę dać rady (weterynarz też) miał biegunkę, temperature, dostawał różne specyfiki na biegunkę, antybiotyki itp, raz pił a raz nie mleko i tak miesiąc się męczymy. Było już troche lepiej i znow dziś wstać nie chce, jak mu podałem mleko pod pysk to wypił, temperatura 38.8, kał w miarę, merda ogonem ale nie wstał. Ja już nie mam pomysłu, weterynarz ostatnio jak był to mówił żeby narazie mu nic nie dawać bo dość już dostał. Co wy na to?
    • Przez Dczbcnv
      Witam
      Moj Cielak ma ok 3 miesiące i dzisiaj połknął gumową rękawiczek.  
      Co robic? Czy on zdechnie?

• Przez Agri23
      Witam chciał bym się dowiedzieć czy można kupić cielaki z gór bezpośrednio od rolników nie od handlarzy jeśli tak to jaka jest cena cielaki mięsne albo mieszańce
    • Przez krowiarz87
      cielak jest chory .Wczoraj byl u niego weterynarz i dowal leki i sam nie wie co mu jest .wypróżnia jest normalnie nie ma biegunki ale  wczoraj  zrobil kupe  z krwia co to moze być . pije ale niechce sie podniesc . Weterynarz mowil aby posmarować denaturatem .  Pomoże mu to . Dać mu mleka z  zbożówką
    • Przez MarcinKoczewski
      Cześć wszystkim 
      Mam dylemat robie remont w oBorze  i  chce  wysłuchać waszych propożycji  
      Jak radzicie mi zrobić kojce dla cieląt z desek   Cży  z rur ?
      Jak wygląda to u was 
      Kojce grupowe czy  osobne 
      Jak grupowe jak  z pojeniem? 
      I czy u was się nie ssą  za uszy i pępki

• Dodaj nową pozycję...
v