Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zetorki wyrok nakazowy jak wniesie któraś ze stron sprzeciw normalna rozprawa za ok 6 miesięcy do roku 

Opublikowano
1 minutę temu, kanalia36 napisał:

Tonie ma znaczenia ze się przyzna bo raz ze powyżej 0,5 promila 

Wyjaśnij co masz na myśli , bo wydaje mi się że w błędzie jesteś . Też tak rozumowałem , dopóki mi nie wyjaśniono .

1 minutę temu, kanalia36 napisał:

Zetorki wyrok nakazowy jak wniesie któraś ze stron sprzeciw normalna rozprawa za ok 6 miesięcy do roku 

No dokładnie .

Opublikowano
12 minut temu, soltys48 napisał:

Proszę Cię tyranku daj sobie z tymi głupotami trochę na wstrzymanie....

U mnie żaden bus sie nie sprawdzi musi być auto które zapne i do zwierzętowozu i do lawety czy do mniejszej przyczepy

Gdzie tam.....

Jutro coś będę ogarniał w sprawie zgłoszenia szkody ale najpierw wycieczka do Tucholi po protokół i na pzresłuchanie

Jestem z tych okolic. Gdybyś nie mógł czegoś znaleźć bądź jakiejś innej pomocy potrzebował to dzwoń do mnie. Zaraz wyśle Ci mój numer telefonu na priw.

• Thanks 1
Opublikowano

Całe szczęście, ze nie trafia w drzwi bo by zgniotło pomocnika, życzę powrotu do zdrówka. Jakieś AC miałeś?

Opublikowano

nie miałem AC , za stare auto

11 minut temu, zetorki12 napisał:

Można wiedzieć co za sprzęt ?

PROFESJONALNA nawigacja

https://www.mediaexpert.pl/przenosne-systemy-nawigacyjne/nawigacja-tomtom-go-professional-6250-wi-fi-eu-dozywotnia-aktualizacja,id-898764?gclid=EAIaIQobChMIq77L0bar5QIVSsKyCh3I4w9SEAQYASABEgKCL_D_BwE&gclsrc=aw.ds

świetne radio, mnóstwo towaru spożywczego dla kolegi

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Znaczy samochodowe radio ? Bo to powinni wliczyć  do wartości samochodu , Tylko dobrze o tym wspomnieć przy wycenie .

Opublikowano
debrzyna napisał:

AC,przecież to nie on spowodował wypadek

Ubezpieczyciel wypłaca odszkodowanie i nie czekasz aż sąd dokończy postępowanie. Najbardziej chodzi o czas.

Opublikowano
Przed chwilą, zetorki12 napisał:

Znaczy samochodowe radio ? Bo to powinni wliczyć  do wartości samochodu , Tylko dobrze o tym wspomnieć przy wycenie .

Tak samochodowe,policja nie chciała tego zapisać w protokole bo jak twierdzili nie mają pewności czy działało przed zdarzeniem drogowym

Opublikowano
11 minut temu, zetorki12 napisał:

Wyjaśnij co masz na myśli , bo wydaje mi się że w błędzie jesteś . Też tak rozumowałem , dopóki mi nie wyjaśniono

Dobrze mówi. Już w przedziale 0.2-0.5 promila jest sąd, który decyduje na jaki czas odebrać prawo jazdy (do 6 msc). Jeżeli jest ponad pół promila delikwent traktowany jest jak pospolity przestępca.

Opublikowano
Przed chwilą, GR_Stachnik napisał:

Ubezpieczyciel wypłaca odszkodowanie i nie czekasz aż sąd dokończy postępowanie. Najbardziej chodzi o czas.

tu chyba na sąd nie muszę czekać w sprawie szkody

Przed chwilą, homoerectus napisał:

Dobrze mówi. Już w przedziale 0.2-0.5 promila jest sąd, który decyduje na jaki czas odebrać prawo jazdy (do 6 msc). Jeżeli jest ponad pół promila delikwent traktowany jest jak pospolity przestępca.

do 12 miesięcy, pannica miała więcej

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Tak samochodowe,policja nie chciała tego zapisać w protokole bo jak twierdzili nie mają pewności czy działało przed zdarzeniem drogowym

No k**wa debile . h*j im do tego czy działało .

Opublikowano
1 minutę temu, GR_Stachnik napisał:

Gówno... Do czasu otwarcia przewodu sądowego, można ubiegać się o odszkodowanie w pozwie cywilnym.

Opublikowano

tu chyba na sąd nie muszę czekać w sprawie szkody

Musi być wyrok . Na jakiej podstawie mają dać Ci odszkodowanie ?

Opublikowano

zapytaj ich mocodawców, Policjanci byli z Cekcyna -jeśli ktoś z tam tąd to macie naprawdę super stróżów prawa, bardzo miło sie do nnas odnosili, służyli radą -oby wiecej takich funkcjonariuszy

1 minutę temu, zetorki12 napisał:

Musi być wyrok . Na jakiej podstawie mają dać Ci odszkodowanie ?

Jest notatka ze zdarzenia drogowego, jest sprawca są oględziny miejsca wypadku

Opublikowano
3 minuty temu, homoerectus napisał:

Tak to rozumiem . Zastanawiam się czy nie miał na myśli że " pijany zawsze winny" A tak nie jest .

Opublikowano

homoerectus napisał: 1 minutę temu, GR_Stachnik napisał: Ubezpieczyciel wypłaca odszkodowanie i nie czekasz aż sąd dokończy postępowanie. Najbardziej chodzi o czas. Gówno... Do czasu otwarcia przewodu sądowego, można ubiegać się o odszkodowanie w pozwie cywilnym. Dlatego pytam o Ac. Ubezpieczyciel naprawia i później dochodzi roszczeń.

Opublikowano

Gdyby nie była pijana i nie byłoby obrażeń powyżej 7 dni, panienka podpisałaby oświadczenie i po sprawie. Chyba, żeby nie podpisała...

Opublikowano

To za mało . Dlatego pytam o samochód zastępczy .

Opublikowano
1 minutę temu, zetorki12 napisał:

Tak to rozumiem . Zastanawiam się czy nie miał na myśli że " pijany zawsze winny" A tak nie jest .

nie nie tu osoba nietrzeźwa wymusiła pierwszeństwo i doprowadziła do zdarzenia drogowego

Przed chwilą, zetorki12 napisał:

To za mało . Dlatego pytam o samochód zastępczy .

policja stwierdziłą ,ze to wystarczy

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Taka notatka dla sądu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez kris148a
      Witam, kupiłem ponad miesiąc temu partie 10 cielaków, z jednym nie mogę dać rady (weterynarz też) miał biegunkę, temperature, dostawał różne specyfiki na biegunkę, antybiotyki itp, raz pił a raz nie mleko i tak miesiąc się męczymy. Było już troche lepiej i znow dziś wstać nie chce, jak mu podałem mleko pod pysk to wypił, temperatura 38.8, kał w miarę, merda ogonem ale nie wstał. Ja już nie mam pomysłu, weterynarz ostatnio jak był to mówił żeby narazie mu nic nie dawać bo dość już dostał. Co wy na to?
    • Przez Dczbcnv
      Witam
      Moj Cielak ma ok 3 miesiące i dzisiaj połknął gumową rękawiczek.  
      Co robic? Czy on zdechnie?

• Przez Agri23
      Witam chciał bym się dowiedzieć czy można kupić cielaki z gór bezpośrednio od rolników nie od handlarzy jeśli tak to jaka jest cena cielaki mięsne albo mieszańce
    • Przez krowiarz87
      cielak jest chory .Wczoraj byl u niego weterynarz i dowal leki i sam nie wie co mu jest .wypróżnia jest normalnie nie ma biegunki ale  wczoraj  zrobil kupe  z krwia co to moze być . pije ale niechce sie podniesc . Weterynarz mowil aby posmarować denaturatem .  Pomoże mu to . Dać mu mleka z  zbożówką
    • Przez MarcinKoczewski
      Cześć wszystkim 
      Mam dylemat robie remont w oBorze  i  chce  wysłuchać waszych propożycji  
      Jak radzicie mi zrobić kojce dla cieląt z desek   Cży  z rur ?
      Jak wygląda to u was 
      Kojce grupowe czy  osobne 
      Jak grupowe jak  z pojeniem? 
      I czy u was się nie ssą  za uszy i pępki

• Dodaj nową pozycję...
v