Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, MARTECH napisał:

Koledzy jak wozicie cielęta takie do 100 kg. ? Czy można przewozić przyczepka za samochodem ? Policja się nie czepia ??

Jak odkryta , to mogą się czepić . :(

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, Bananek napisał:

Jak tam sołtys podróż? wrociles szczęśliwie?

Tak,

Co trzeba zawiozłem 

Co trzeba przywiozłem 

Trasa 1200km

Dnia 7.12.2019 o 10:15, MARTECH napisał:

Koledzy jak wozicie cielęta takie do 100 kg. ? Czy można przewozić przyczepka za samochodem ? Policja się nie czepia ??

Musi być bezwzględnie zapis  w DR

PRZEWÓZ ŻYWYCH ZWIERZĄT 

pow 65 km kwit 

Edytowane przez soltys48
Opublikowano

Pechratka Polska 24 pow. zambrowski gość handluje cielaka mi jałówka mi mówi że swoje z własnej hodowli a po jakimś czasie patrzę w uszy a tam dziury po kolczykach.

Opublikowano
16 minut temu, aaimk napisał:

Pechratka Polska 24 pow. zambrowski gość handluje cielaka mi jałówka mi mówi że swoje z własnej hodowli a po jakimś czasie patrzę w uszy a tam dziury po kolczykach.

Nie umiesz z nim zrobić porządku? 

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Mam teraz do sprzedania hf odpojone, 1200 zl/szt

Trzymiesięczne ? 🤔

Opublikowano

Zeby to zrozumiec trzeba na chwile wejsc w skórę handlarza. Masz dwa cielaki z roznica dajmy na to miesiaca na paszporcie. Ten ladniejszy zawsze dostaje starszy paszport bo i tak handlarz wie, ze zostanie sprzedany, a przy slabszym gadka powinna byc taka "panie to mlodszy cielak od tamtego, dopiero nabiera wigoru, za miesiac bedzie taki jak tamten, czasu potrzeba", 

druga opcja jest taka, ze zmieniaja bo nie chca zeby rolnik wiedzial od kogo faktycznie jest dany cielak, mieszaja nazwiska rolnikow ze zwierzetami. 

Tylko takie teorie spiskowe wymyslilem :D

Opublikowano
1 godzinę temu, debrzyna napisał:

Nie rozumie po co zmieniać kolczyki  Zarejestrować jako urodzone a co z tamtymi  kolczykami Oświećcie mnie 

Żeby to zrozumieć trzeba by po flaszce na łeb

Opublikowano
Dnia 23.12.2019 o 21:08, DzikiSimental25 napisał:

Jaka waga mniej więcej ?

Nie wiem, nie ważone, a nie podejmuje się szacować. W sumie to nawet nie pamiętam bo to było jeszcze w listopadzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez kris148a
      Witam, kupiłem ponad miesiąc temu partie 10 cielaków, z jednym nie mogę dać rady (weterynarz też) miał biegunkę, temperature, dostawał różne specyfiki na biegunkę, antybiotyki itp, raz pił a raz nie mleko i tak miesiąc się męczymy. Było już troche lepiej i znow dziś wstać nie chce, jak mu podałem mleko pod pysk to wypił, temperatura 38.8, kał w miarę, merda ogonem ale nie wstał. Ja już nie mam pomysłu, weterynarz ostatnio jak był to mówił żeby narazie mu nic nie dawać bo dość już dostał. Co wy na to?
    • Przez Dczbcnv
      Witam
      Moj Cielak ma ok 3 miesiące i dzisiaj połknął gumową rękawiczek.  
      Co robic? Czy on zdechnie?

• Przez Agri23
      Witam chciał bym się dowiedzieć czy można kupić cielaki z gór bezpośrednio od rolników nie od handlarzy jeśli tak to jaka jest cena cielaki mięsne albo mieszańce
    • Przez krowiarz87
      cielak jest chory .Wczoraj byl u niego weterynarz i dowal leki i sam nie wie co mu jest .wypróżnia jest normalnie nie ma biegunki ale  wczoraj  zrobil kupe  z krwia co to moze być . pije ale niechce sie podniesc . Weterynarz mowil aby posmarować denaturatem .  Pomoże mu to . Dać mu mleka z  zbożówką
    • Przez MarcinKoczewski
      Cześć wszystkim 
      Mam dylemat robie remont w oBorze  i  chce  wysłuchać waszych propożycji  
      Jak radzicie mi zrobić kojce dla cieląt z desek   Cży  z rur ?
      Jak wygląda to u was 
      Kojce grupowe czy  osobne 
      Jak grupowe jak  z pojeniem? 
      I czy u was się nie ssą  za uszy i pępki

• Dodaj nową pozycję...
v