Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
To u nas wczoraj poszła jałoszeczka tyg za 500 zł, dobrze wzięte?
Opublikowano
23 minuty temu, ThePerkins napisał:

To u nas wczoraj poszła jałoszeczka tyg za 500 zł, dobrze wzięte?

Od 500 do 600 biorę za byczka 3-7dni,więc za jaloszkę to 200 powinno być więcej jeśli hf

Opublikowano
2 godziny temu, rolnik200m napisał:

Gość ma do sprzedania 2 jałówki ładne 6 miesięczne mięsne. Cena za 2 to 4400zł ale spuścił mi na 4200. Może by opuścił na równe 4000zł bo zależy mu na sprzedaniu.

A ile moga mieć mniej więcej wagi? 

Opublikowano

Ktoś kto w tym siedzi to wie co, jak, i ile.Kiedyś oglądalem wywiad z aukcji i tam odsadki 100% szły niżej 14zł/kgNajdroższy poszedł chyba po 13,80.Tak samo jest ze zwykłymi cielakami-Napaleńcy walą cenny.....

• Like 1
Opublikowano

Może i w Janowie nie pamiętam,a nie chciałem w blad wprowadzac.Ja sam zaluje ,bo miałem okazje na odsadki w tamtym roku ale to tez była nie mała inwestycja......

Opublikowano
3 godziny temu, Baks00 napisał:

A waga poza 200kg?

waga około 250kg

2 godziny temu, Azor07 napisał:

no one podobnym przedziale. Ładna nie powiem że nie ale cena.... Jak na mamke to jeszcze jeszcze ale na rzeź to by musiała kosztować z 2400zł

2 godziny temu, Marmurek12 napisał:

A ile moga mieć mniej więcej wagi? 

Tak jak napisałem wyżej około 250kg

Opublikowano
14 godzin temu, donweter1989 napisał:

Mała literówka Ci się wkradła - odsadki (ale to szczegół) 

Cena jebutna, no chyba że te odsadki żółte karty mają i naprawdę konkret sztuki jako przyszłość czyjejś hodowli.

Odsadki to po 10 zł chodzą takie 300 kg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez kris148a
      Witam, kupiłem ponad miesiąc temu partie 10 cielaków, z jednym nie mogę dać rady (weterynarz też) miał biegunkę, temperature, dostawał różne specyfiki na biegunkę, antybiotyki itp, raz pił a raz nie mleko i tak miesiąc się męczymy. Było już troche lepiej i znow dziś wstać nie chce, jak mu podałem mleko pod pysk to wypił, temperatura 38.8, kał w miarę, merda ogonem ale nie wstał. Ja już nie mam pomysłu, weterynarz ostatnio jak był to mówił żeby narazie mu nic nie dawać bo dość już dostał. Co wy na to?
    • Przez Dczbcnv
      Witam
      Moj Cielak ma ok 3 miesiące i dzisiaj połknął gumową rękawiczek.  
      Co robic? Czy on zdechnie?

• Przez Agri23
      Witam chciał bym się dowiedzieć czy można kupić cielaki z gór bezpośrednio od rolników nie od handlarzy jeśli tak to jaka jest cena cielaki mięsne albo mieszańce
    • Przez krowiarz87
      cielak jest chory .Wczoraj byl u niego weterynarz i dowal leki i sam nie wie co mu jest .wypróżnia jest normalnie nie ma biegunki ale  wczoraj  zrobil kupe  z krwia co to moze być . pije ale niechce sie podniesc . Weterynarz mowil aby posmarować denaturatem .  Pomoże mu to . Dać mu mleka z  zbożówką
    • Przez MarcinKoczewski
      Cześć wszystkim 
      Mam dylemat robie remont w oBorze  i  chce  wysłuchać waszych propożycji  
      Jak radzicie mi zrobić kojce dla cieląt z desek   Cży  z rur ?
      Jak wygląda to u was 
      Kojce grupowe czy  osobne 
      Jak grupowe jak  z pojeniem? 
      I czy u was się nie ssą  za uszy i pępki

• Dodaj nową pozycję...
v