Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, Azor07 napisał:

Byczek ładny ,ale cena już nie https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-byczka-simentala-CID757-IDy36hX.html#7508ae9399  

Może ma ktoś do sprzedania małe SM w rozsądnej cenie ?

O przeglądam czasem małopolskę i jego cena początkowa była 1650zł później wzrosła na podajże 1700zł a teraz 1800zł. Ma jeszcze jednego takie z LM tylko musisz trafić akurat na ogłoszenie bo akurat go teraz nie wstawił albo sprzedał. Żeby je wziąść to tak 1500zł a jeszcze lepiej 1400zł no ale to nie te czasy :D. Cielaki poszły do góry strasznie a byki na rzeź...  P.S Jak coś przyjeżdżaj do mnie za 3 tyg. 2 sm jeden biało czerwony a drugi biało czarny wiek nie całem 2 miesiące cena za 2 3600zł :D

Opublikowano (edytowane)

Mi jest potrzebny na wczoraj mały ,bo nie mam co z mlekiem robić ,wziął bym od handlarza tylko nie bardzo mam gdzie oddzielnie wstawić .

Edytowane przez Azor07
.
Opublikowano

Słuchaj przecież one mlekiem od krowy by nie pogardziły :D. A słyszałeś o takich z Krakowa co mają cielaki sm piękne tylko że sm 110-130kg 2000zł ale małe 2 tyg. podobno 1200zł no ale zależy ile chcesz kupić bo jak jednego to się nie opłaca bo transport mają od 5 wzwyż

Opublikowano
3 godziny temu, ZUCH1234 napisał:

Ja po tyle sprzedaje 800 do 1200 szt max trzymam do 2 tyg ale przeważnie idą od strzała . Dużo krow mam SM

Dlaczego nie inseminujesz SM lub MO ?

Opublikowano

Bo bardziej mi zależy na mleku . Chciałem poprawić kaliber SM udało się są dużo większe sztuki tylko rozród kuleje z wydajnością jest podobnie . W tym roku koło września będzie mi się cielilo 4 SM jałówki 

Opublikowano

Jesteśmy z różnych stron kraju więc nie zaszkodzi zapytać czy ktoś koło siebie nie zna  jakiejś fermy mlecznej z Montbeliardami, Brown swiss albo Simental...? Towar kapitalny do opasu a kupiony u źródła zazwyczaj znacznie tańszy niż z drugiej reki... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez kris148a
      Witam, kupiłem ponad miesiąc temu partie 10 cielaków, z jednym nie mogę dać rady (weterynarz też) miał biegunkę, temperature, dostawał różne specyfiki na biegunkę, antybiotyki itp, raz pił a raz nie mleko i tak miesiąc się męczymy. Było już troche lepiej i znow dziś wstać nie chce, jak mu podałem mleko pod pysk to wypił, temperatura 38.8, kał w miarę, merda ogonem ale nie wstał. Ja już nie mam pomysłu, weterynarz ostatnio jak był to mówił żeby narazie mu nic nie dawać bo dość już dostał. Co wy na to?
    • Przez Dczbcnv
      Witam
      Moj Cielak ma ok 3 miesiące i dzisiaj połknął gumową rękawiczek.  
      Co robic? Czy on zdechnie?

• Przez Agri23
      Witam chciał bym się dowiedzieć czy można kupić cielaki z gór bezpośrednio od rolników nie od handlarzy jeśli tak to jaka jest cena cielaki mięsne albo mieszańce
    • Przez krowiarz87
      cielak jest chory .Wczoraj byl u niego weterynarz i dowal leki i sam nie wie co mu jest .wypróżnia jest normalnie nie ma biegunki ale  wczoraj  zrobil kupe  z krwia co to moze być . pije ale niechce sie podniesc . Weterynarz mowil aby posmarować denaturatem .  Pomoże mu to . Dać mu mleka z  zbożówką
    • Przez MarcinKoczewski
      Cześć wszystkim 
      Mam dylemat robie remont w oBorze  i  chce  wysłuchać waszych propożycji  
      Jak radzicie mi zrobić kojce dla cieląt z desek   Cży  z rur ?
      Jak wygląda to u was 
      Kojce grupowe czy  osobne 
      Jak grupowe jak  z pojeniem? 
      I czy u was się nie ssą  za uszy i pępki

• Dodaj nową pozycję...
v