Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ty . W sumie to może i pokiełbasiłem . Skoro wina jest bezsprzeczna to faktycznie tak . Sam pytam o samochód zastępczy , a przeczę sobie mówiąc że na odszkodowanie zaczekasz . Demencja jak nic . Sory za wprowadzenie w błąd .

Opublikowano
3 minuty temu, GR_Stachnik napisał:

homoerectus napisał: 1 minutę temu, GR_Stachnik napisał: Ubezpieczyciel wypłaca odszkodowanie i nie czekasz aż sąd dokończy postępowanie. Najbardziej chodzi o czas. Gówno... Do czasu otwarcia przewodu sądowego, można ubiegać się o odszkodowanie w pozwie cywilnym. Dlatego pytam o Ac. Ubezpieczyciel naprawia i później dochodzi roszczeń.

Sorry Stachnik. Nie doczytałem... że o AC.

Opublikowano

Tak czytam teraz na rzeczniku finansowym, że ubezpieczyciel musi wypłacić odszkodowanie z oc nawet jak sprawca pijany. Pózniej dziewczynę "poprosi" zwrotu wraz z odsetkami.

Opublikowano

tak , mandat już praktycznie czekał

Przed chwilą, GR_Stachnik napisał:

Tak czytam teraz na rzeczniku finansowym, że ubezpieczyciel musi wypłacić odszkodowanie z oc nawet jak sprawca pijany. Pózniej dziewczynę "poprosi" zwrotu wraz z odsetkami.

daj proszę linka

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, soltys48 napisał:

Jeżeli byłaby trzeźwa miało zakończyć sie mandatem karnym w wysokości 300 i 5pkt

za nieustąpienie pierwszeństwa przejazdu

No co Ty ? Znaczy że tego Grzesia nie zabrano do szpitala ? Skoro żebra połamane , to leczenie raczej dłuższe niż 7 dni . To już wypadek i sprawą zajmuje się prokurator . Pijana czy trzeźwa to raczej mniej istotne , Jedynie większe kłopoty dla niej .

SOŁTYS , szkodę możesz zgłosić do własnej firmy ubezpieczeniowej i oni się tym zajmą

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

https://rf.gov.pl/aktualnosci-z-rynku/ubezpieczenia-gospodarcze/Nietrzezwy_sprawca_wypadku_z_regresem___2762

Opublikowano

Policjanci jadą do szpitala, dowiedzieć się czy więcej niż 7 dni, czy mniej i powinni was od razu poinformować.

Opublikowano
7 minut temu, zetorki12 napisał:

SOŁTYS , szkodę możesz zgłosić do własnej firmy ubezpieczeniowej i oni się tym zajmą

Dopiero jak będzie miał wyrok.

Opublikowano
1 minutę temu, homoerectus napisał:

Policjanci jadą do szpitala, dowiedzieć się czy więcej niż 7 dni, czy mniej i powinni was od razu poinformować.

No właśnie od tego zależy czy postępowanie mandatowe , czy do sądu . To że pijana to zupełnie inna historia i inne postępowanie sądowe dla niej . Ja to tak rozumiem ,

Przed chwilą, homoerectus napisał:

Dopiero jak będzie miał wyrok.

To i auta zastępczego nie dadzą ? No bo jak ?

Opublikowano (edytowane)

Zdaje się że masz rację . Miałem już takie zdarzenia , ale trochę inne . Jedno mandatowe , inne w sądach ślimaczyło się kilka lat i tak wyciągam z pamięci co do czego by pasowało .

No i przyznam rację @erektusowi .

A właściwie jaki twój poprzedni nick ? 🤔

Opublikowano

Dokladnie jak kolega wyzej pisze-nie ma wyroku-nie ma odszkodowania. Jest wyrok-jest odszkodowanie,i wtedy ubezpieczyciel ciagnie za du psko pijanego sprawce. Wiem to z tantego roku bo przechodzilem przez cos w miare podobnego.

I jedna rada do osob wyzej udzielajacych sie- jesli czegos nie wiesz na sto procent,to nie doradzaj,nie gdybaj i nie filozuj..

Opublikowano (edytowane)

Myślisz ? Ciężko się połapać kto jest kto . Ale ma rację . Nie będziesz póki co miał ani zastępczego samochodu , ani odszkodowanie skoro idzie to do sądu .

Ale cierpliwości . Nie powinieneś na tym stracić .

Opublikowano

Pani spowodowała wypadek po pijaku i nawet gdyby nie było obrażeń powyżej 7 dni sprawa skończyłaby się w sądzie. Tak samo, w przypadku gdyby oddaliła się z miejsca wypadku.

Opublikowano
6 minut temu, wiko napisał:

Dokladnie jak kolega wyzej pisze-nie ma wyroku-nie ma odszkodowania. Jest wyrok-jest odszkodowanie,i wtedy ubezpieczyciel ciagnie za du psko pijanego sprawce. Wiem to z tantego roku bo przechodzilem przez cos w miare podobnego.

I jedna rada do osob wyzej udzielajacych sie- jesli czegos nie wiesz na sto procent,to nie doradzaj,nie gdybaj i nie filozuj..

Mogę nie skorzystać z rady ? Sam też lubię się czegoś dowiedzieć .

1 minutę temu, soltys48 napisał:

Mądrze pisze jak tamten....

Już tracę -to jest jakby źródło mojego dochodu

Też da radę za to odzyskać jak firma zarejestrowana i jakieś dokumenty na to są .

Opublikowano
4 minuty temu, homoerectus napisał:

Pani spowodowała wypadek po pijaku i nawet gdyby nie było obrażeń powyżej 7 dni sprawa skończyłaby się w sądzie.

Tego to nie wiedziałem .

Wiem tylko co do pijanego , że nie musi być obarczony winą za wypadek , a jedynie tym że był pijany za kierownicą ,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez kris148a
      Witam, kupiłem ponad miesiąc temu partie 10 cielaków, z jednym nie mogę dać rady (weterynarz też) miał biegunkę, temperature, dostawał różne specyfiki na biegunkę, antybiotyki itp, raz pił a raz nie mleko i tak miesiąc się męczymy. Było już troche lepiej i znow dziś wstać nie chce, jak mu podałem mleko pod pysk to wypił, temperatura 38.8, kał w miarę, merda ogonem ale nie wstał. Ja już nie mam pomysłu, weterynarz ostatnio jak był to mówił żeby narazie mu nic nie dawać bo dość już dostał. Co wy na to?
    • Przez Dczbcnv
      Witam
      Moj Cielak ma ok 3 miesiące i dzisiaj połknął gumową rękawiczek.  
      Co robic? Czy on zdechnie?

• Przez Agri23
      Witam chciał bym się dowiedzieć czy można kupić cielaki z gór bezpośrednio od rolników nie od handlarzy jeśli tak to jaka jest cena cielaki mięsne albo mieszańce
    • Przez krowiarz87
      cielak jest chory .Wczoraj byl u niego weterynarz i dowal leki i sam nie wie co mu jest .wypróżnia jest normalnie nie ma biegunki ale  wczoraj  zrobil kupe  z krwia co to moze być . pije ale niechce sie podniesc . Weterynarz mowil aby posmarować denaturatem .  Pomoże mu to . Dać mu mleka z  zbożówką
    • Przez MarcinKoczewski
      Cześć wszystkim 
      Mam dylemat robie remont w oBorze  i  chce  wysłuchać waszych propożycji  
      Jak radzicie mi zrobić kojce dla cieląt z desek   Cży  z rur ?
      Jak wygląda to u was 
      Kojce grupowe czy  osobne 
      Jak grupowe jak  z pojeniem? 
      I czy u was się nie ssą  za uszy i pępki

• Dodaj nową pozycję...
v