Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Podobno Sokołów drastycznie obnizył cene cielat, Sim po 17zł.. ciekawe kto teraz dla nich bedzie woził po takiej cenie, i co to za Simentale bedą, haha

Edytowane przez antoni69
Opublikowano
7 minut temu, antoni69 napisał:

Podobno Sokołów drastycznie obnizył cene cielat, Sim po 17zł.. ciekawe kto teraz dla nich bedzie woził po takiej cenie, i co to za Simentale bedą, haha

Kurde, dobre info masz 😁 To prawda, ludzie przestali brać raz, że cena za duża, dwa niestabilna sytuacja, Rzeszutek nie ma co robić z ciekami z tego co ostanio rozmawialiśmy z przedstawicielem 

Opublikowano

Cena i mogła być taka jak była, tylko żeby te byki potem sie wybijały tak jak powinny.. a teraz po "nowej niższej" cenie to ci dostawcy bedą pchać same krzyżówki bo taniej sima na górach nie kupią, a potem Sokołow bedzie sie dziwić gdzie ta jakość uciekła.. temat rzeka

Opublikowano

dojechały mm białe głowy  100 taniej jak ostatnio na szt , i takie małe pytanie do rolnika w okolicy 07 407 Czerwin bo kolejny raz mam z tych okolic  w jakiej cenie sprzedajecie ok 4 tyg byczki mm , a w jakiej cenie w WLKP kupuje napisze

Opublikowano
12 godzin temu, mont napisał:

dojechały mm białe głowy  100 taniej jak ostatnio na szt , i takie małe pytanie do rolnika w okolicy 07 407 Czerwin bo kolejny raz mam z tych okolic  w jakiej cenie sprzedajecie ok 4 tyg byczki mm , a w jakiej cenie w WLKP kupuje napisze

ze słupcy brałeś? czarno-białe teraz po 13, kolor 15

Opublikowano
10 godzin temu, gregor1284 napisał:

ze słupcy brałeś? czarno-białe teraz po 13, kolor 15

Nie gosciu z mojej okolicy jeżdzi tam co tydzień i ma je prosto od rolników  , czarne , brazowe, czerwone . Mi wyszły po 18  ale ładne . WLKP  szaleje z zakupami , nie wiem czy dopłaty dostali bo na wnioski za wczesnie. Mimo ,,afery,,  wstawiaja masowo  i zanim ASF do nas dotrze to pogłowie trzody zostanie 1/3 stanu jak 2-3 lata temu . tylko,,hotele,, rozbudowuja sie

Opublikowano
7 godzin temu, mont napisał:

Nie gosciu z mojej okolicy jeżdzi tam co tydzień i ma je prosto od rolników  , czarne , brazowe, czerwone . Mi wyszły po 18  ale ładne . WLKP  szaleje z zakupami , nie wiem czy dopłaty dostali bo na wnioski za wczesnie. Mimo ,,afery,,  wstawiaja masowo  i zanim ASF do nas dotrze to pogłowie trzody zostanie 1/3 stanu jak 2-3 lata temu . tylko,,hotele,, rozbudowuja sie

Ja sobie też jeżdżę po cielaki na Podlasie i jak zbliża się sezon składania na dopłaty to za 16 zł za kilo ciężko tam kupić mm

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez kris148a
      Witam, kupiłem ponad miesiąc temu partie 10 cielaków, z jednym nie mogę dać rady (weterynarz też) miał biegunkę, temperature, dostawał różne specyfiki na biegunkę, antybiotyki itp, raz pił a raz nie mleko i tak miesiąc się męczymy. Było już troche lepiej i znow dziś wstać nie chce, jak mu podałem mleko pod pysk to wypił, temperatura 38.8, kał w miarę, merda ogonem ale nie wstał. Ja już nie mam pomysłu, weterynarz ostatnio jak był to mówił żeby narazie mu nic nie dawać bo dość już dostał. Co wy na to?
    • Przez Dczbcnv
      Witam
      Moj Cielak ma ok 3 miesiące i dzisiaj połknął gumową rękawiczek.  
      Co robic? Czy on zdechnie?

• Przez Agri23
      Witam chciał bym się dowiedzieć czy można kupić cielaki z gór bezpośrednio od rolników nie od handlarzy jeśli tak to jaka jest cena cielaki mięsne albo mieszańce
    • Przez krowiarz87
      cielak jest chory .Wczoraj byl u niego weterynarz i dowal leki i sam nie wie co mu jest .wypróżnia jest normalnie nie ma biegunki ale  wczoraj  zrobil kupe  z krwia co to moze być . pije ale niechce sie podniesc . Weterynarz mowil aby posmarować denaturatem .  Pomoże mu to . Dać mu mleka z  zbożówką
    • Przez MarcinKoczewski
      Cześć wszystkim 
      Mam dylemat robie remont w oBorze  i  chce  wysłuchać waszych propożycji  
      Jak radzicie mi zrobić kojce dla cieląt z desek   Cży  z rur ?
      Jak wygląda to u was 
      Kojce grupowe czy  osobne 
      Jak grupowe jak  z pojeniem? 
      I czy u was się nie ssą  za uszy i pępki

• Dodaj nową pozycję...
v