Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na OLX mocznik polski po 1210  czy 1220 netto tylko ze zaplata przed dostawą na konto bo kierowca nie przyjmuje gotówki a nawet nie zostawi auta by udać się z kupującym do banku i sprawdzic przelew Ot i okazja Telefonu  nie podaje ale jest przy ogłoszeniu na OLX

Edytowane przez AleksanderX
  • Haha 1
Opublikowano

Siemka co sądzicie o ruskim moczniku stosował ktoś poleca jaka tam jest granula, niebedzie spadku plonu? Czy jakiś tam przypalen Myślę go zastosować w kukurydzy Zawsze stosowałam polski ale ten tanszy

Opublikowano
20 minut temu, bartek15208 napisał:

Siemka co sądzicie o ruskim moczniku stosował ktoś poleca jaka tam jest granula, niebedzie spadku plonu? Czy jakiś tam przypalen Myślę go zastosować w kukurydzy Zawsze stosowałam polski ale ten tanszy

jA stosowałem i polecam ma dużą granulę i fajnie się go sieje

Dnia 5.03.2019 o 10:39, Wiesi0 napisał:

Niektórzy tylko kupują na wiosnę bo idzie od razu w ziemię choć mają kasy fuul mi to śmierdzi tym ze sprzedawca napisze fakturę 3 razy wyższą i ktoś odzyska VAT i wyjdzie mu taniej niż w październiku ale w tym roku to wątpię. 

Ja dziękuje za kupowanie nawozów w pażdzierniku pozbywają się starych zapasów i wiosną trzeba z młotkiem latać bo same bryły

Opublikowano
4 minuty temu, staszek131415 napisał:

Ja dziękuje za kupowanie nawozów w pażdzierniku pozbywają się starych zapasów i wiosną trzeba z młotkiem latać bo same bryły

To prawda ale trzeba zwracać uwagę jak dany sprzedawca magazynuje bo jak trzyma pod chmurką to słonce i wilgoć zrobi  swoje.A jak trzyma w magazynie to może i parę lat leżeć i nic mu nie będzie zresztą na workach jest data i godzina produkcji.

Opublikowano

Kupione wczoraj 1220 brutto saletra amonowa z anwilu. lokalny punkt

Ale ceny oszalały  Wesołek już saletre ma w cenniku za  1360 zł i zero negocjacji inne składy od 1320-50 . mocznik 1650 zł siarczan magnezu 1260 zł.

normalnie ich pojebało

Opublikowano

Zamówiona polifoska 6.   1700 brutto opakowaie bb woj łódzkie

Opublikowano

jak jeszcze nie znają to znaczy ze jak je zobaczysz to spadną ci z wrażenia gacie aż po same kostki:D

Opublikowano

teraz do końca marca cena będzie tylko rosła. Jak mi powiedział pewien handlarz.  Negocjuje ceny to końca stycznia, a teraz po co???? kto nie kupił nawozów musi to zrobić  i tak zapłaci każdą cenę najwyżej wezmie tone lub 2 mniej, albo będzie miał uprawe ekologiczną, hehehe

Opublikowano

Dzisiaj kupiony superfosfat prosty 860 brutto mały worek woj łódzkie lokalny skład

Opublikowano

Stanieja bo nie tylko rolnicy muszą kupić ale na skladach muszą sprzedac przciez tez za to zaplacili albo muszą niedługo zaplacic, mają tez inne wydatki

• Like 1
Opublikowano

agro-punkt,  zator[ok .oswiecimia] ceny brutto-ciekawe gdzie jest drozej,tylko w gorach😀         dla porownania ceny marzec 2011

saletra pulawy-  1350                                                                                                                                    1250            saletrzak-1150[pare lat nie kupuje]

polifoska 8-   1770[worki 1800]                                                                                                                       180            superfosfat-1600

mocznik worki  yara ?? na fv pulgran   1650                                                                                               1580

cos namieszali, najpierw zgubili zamowienie, potem nie mogli dojechac, w miedzyczasie saletra podrozala. niestety konkurencji brak albo ceny identyczne,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v